Jouw ervaring inzetten bij het onderhoud van onze 8 tunnels in Zuid-Holland? Zoals de welbekende Heinenoordtunnel, Botlektunnel of Beneluxtunnel? Dat ga jij doen als adviseur industriële automatisering bij Rijkswaterstaat! Zit jij vol ambitie aan de slag te gaan en je in te zetten voor een veilige infrastructuur? En werk je graag samen met allerlei verschillende partners: interne én externe? Solliciteer dan direct!
Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Waar zou Nederland zijn zonder (vaar)wegen, bruggen, sluizen én natuurlijk tunnels? Rijkswaterstaat focust continu op het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de veiligheid ervan. Projectteams bereiden hierbij de contracten met marktpartijen voor en begeleiden de realisatie. Als adviseur industriële automatisering (IA) van ons tunnelteam lever je de input voor deze contracten. Samen met je team voer je diverse werkzaamheden uit voor de instandhouding en het groot onderhoud van onze tunnels. Je zorgt dat de werkzaamheden goed aansluiten bij de vervanging en renovatieopgave.
Een greep uit jouw takenpakket:
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij houdt van technisch uitdagend werk! Je werkt binnen een multidisciplinair technisch team aan meerdere contracten. Jij vindt het leuk om te adviseren op basis van je inhoudelijke kennis en zorgt zo dat gestelde eisen rondom ontwerp, effecten en techniek bij alle projecten worden toegepast. Je houdt daarnaast van een grote mate van vrijheid in je functie. Signaleer je technische risico’s en afwijkingen? Dan kom je proactief met passende oplossingen. Uiteraard zorg je voor goede afstemming met onder meer de projectteamleden, de interne opdrachtgever en de markt.
Naast je bestaande werkzaamheden haal je ook voldoening uit:
Zo draag je met jouw kennis op het gebied van industriële automatisering bij aan een optimaal bereikbaar en veilig Zuid-Holland!
Wat wij aan jou waarderen
Als adviseur industriële automatisering voor het tunnelteam heb je natuurlijk affiniteit met tunneltechnische installaties. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied en deelt jouw kennis met je collega's. Zo draag je proactief bij aan onze kennisontwikkeling.
Je bent analytisch sterk en kunt goed plannen en organiseren. Je hebt overtuigingskracht en bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt ernaar. In jouw communicatie naar anderen kun je zaken duidelijk uitleggen, ben je in staat om anderen te overtuigen en kun je feedback zowel geven als ontvangen.
Nieuwsgierig geworden?
En wil je alvast wat meer weten over de projecten en de werkzaamheden? Lees dan via de volgende links meer over onze tunnels, Systems Engineering en de Landelijke Tunnel Standaard of bekijk het filmpje over de aanleg van de Blankenburgverbinding.
Of ben je benieuwd hoe wij industriële automatisering toepassen bij Rijkswaterstaat, zoals in de Beneluxtunnel en Drechttunnel?
Weten wat een technisch adviseur bij Rijkswaterstaat allemaal doet? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk hier een filmpje over het technische werk van onze collega's.
Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?
Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.
Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.
Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.
Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.
Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.
Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.
In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.
Werkwijze Techniek en Technisch Management
Binnen het organisatieonderdeel Programma’s, Projecten en Onderhoud is deze rol geborgd binnen de afdeling Werkwijze Techniek en Technisch Management. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van proces- en werkwijzeverbeteringen. De afdeling ondersteunt en adviseert ‘in de volle breedte’ en ‘in de volle diepte’ rond de thema’s organisatieverandering, vakmanschap, onderhoudstechnieken en kwaliteitsborging. De afdeling wil samen met anderen resultaten tot stand brengen. Een open houding naar elkaar en naar onze ketenpartners is hierin vanzelfsprekend.
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.