Bij Rijkswaterstaat regio West-Nederland Noord (WNN) hebben we een belangrijke missie: zorgen voor een efficiënte uitvoering van onze werkzaamheden door goed contact en begrip voor de wensen van anderen. Als adviseur omgeving speel je een cruciale rol in het beheer en onderhoud van ons wegennetwerk. Je werkt in een dynamische omgeving waarin je te maken krijgt met zowel lokale als landelijke politiek. Kom ons team versterken en maak een impact op regionaal én landelijk niveau!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als adviseur omgeving ondersteun jij samen met een ervaren omgevingsmanager in het omgevingsmanagement van projecten en/of beheer en onderhoud. Samen met jou zorgt de omgevingsmanager ervoor dat bij de uitvoering van de (onderhouds)werkzaamheden, rekening wordt gehouden met de belangen in de omgeving. Je ziet er op toe dat de (externe) belangen zo goed mogelijk worden behartigt. Dit doe je onder meer door de kwaliteit van de omgevingsproducten te toetsen.
De omgevingsproducten bestaan op hoofdlijnen uit verkeersmanagement, communicatie en conditionering. Vanuit verschillende dossiers, is het jouw taak om de processen en risico’s op dit vlak te bewaken. Belangrijk is dat je de omgevingsbelangen in kaart brengt en je let erop dat wordt voldaan aan de eisen die aan het werk worden gesteld. Jouw aandacht gaat vooral uit naar de beschikbaarheid van het netwerk (wegen en vaarwegen), de hinder voor de (vaar)weggebruiker en de directe omgeving, zoals bewoners en organisaties in het gebied. Daarbij signaleer je risico’s en zet je deze, waar mogelijk, om in kansen voor het imago van Rijkswaterstaat. Ook verzorg je de publiekscommunicatie; je zorgt voor antwoord op vragen en je informeert omwonenden en andere belanghebbenden. Dit stem je af met betrokkenen, zoals bijvoorbeeld de communicatie afdeling.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
We vragen je om projecten te coördineren en goed op te letten wat er in de politiek-bestuurlijke omgeving gebeurt. Die omgeving heeft veel verschillende aspecten die tegelijkertijd jouw aandacht vragen, en daar hou je van. Je bent de rechterhand van de omgevingsmanager en je kunt hem of haar vervangen als dat nodig is. Je kunt op verschillende manieren ingezet worden in het omgevingsmanagement.
Ook kun je worden gevraagd om te helpen bij een calamiteit. Zo is het goed mogelijk dat je een deel van je werkweek issue gestuurd bezig bent. Dat vraagt om flexibiliteit en ook een praktische inslag. Tot slot vind jij het ook een uitdaging om proactief bezig te zijn met het verbeteren van processen binnen het operationeel omgevingsmanagement.
Wat wij aan jou waarderen
Je krijgt energie van het betrekken van de omgeving in onze projecten. Je denkt daarbij in mogelijkheden, je bent zorgvuldig, creatief en resultaatgericht. Samenwerken en netwerken gaan je makkelijk af en je voelt je thuis in een politieke en complexe omgeving. In jouw communicatie ben je helder en in jouw manier van werken ben je transparant.
Je houdt wel van een beetje reuring en dynamiek en je weet daarin hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden. Je opereert proactief: door jouw contacten signaleer je tijdig mogelijke knelpunten en brengt deze in het omgevingsteam in. Je bent leergierig op je vakgebied en vindt het leuk om ook bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling.
Is deze dynamische functie wat voor jou?
Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Anna Allis, afdelingshoofd Omgeving en Projecten WNN via 06-11480166 of Harold Hansen, omgevingsmanager, via 06-52077787. Zij staan je graag te woord!
Of wil je wat meer weten over ons omgevingsmanagement in de regio? Lees dan het volgende online artikel en ontdek onze rol bij het herstel van de Velsertraverse bij de N197.
Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?
Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.
Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.
Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.
Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen West-Nederland Noord (WNN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincie Noord-Holland. Kenmerkend is de sterk politiek-bestuurlijke omgeving, die ook landelijk actief en invloedrijk is.
Tot 2030 staat WNN voor de grootste onderhoudsopgave ooit: de renovatie en vervanging van twaalf bruggen, drie tunnels, drie wegen, vijf sluizen en het grootste gemaal van Europa, in IJmuiden. Daarnaast wordt de komende jaren ruim negentig kilometer snelweg vernieuwd en grotendeels vervangen door stiller asfalt. Veiligheid, leefbaarheid en doorstroming: dat is waar WNN voor staat.
In totaal werken een kleine 300 mensen binnen WNN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.
Samenwerking Landelijke Uitvoering
De Samenwerking Landelijke Uitvoering (SLU) is de verbindende schakel tussen de regio’s van Rijkswaterstaat en de landelijke uitvoering. Richting de landelijke organisatieonderdelen Grote Projecten en Onderhoud (GPO) en Projecten, Programma’s en Onderhoud (PPO) vervullen wij een opdrachtgeverrol voor de hoofdingenieur-directeur van de regio. Als omgevingsmanager en regisseur asset management nemen wij deel aan de ‘mixed teams’ met de landelijke uitvoeringseenheden.
Het afdelingshoofd van de SLU beheert de portfolio van opdrachten als counterpart voor het portfoliomanagement bij PPO en GPO. Daarbij zorgen we voor de doorvertaling van de klanteisen en -wensen naar de teams die de productie realiseren op de netwerken van Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.