Adviseur planvorming en omgeving (Maastricht) [GEARCHIVEERD]

Rijkswaterstaat
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Maastricht
€ 3.279 - € 5.039
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
16-07-2021
02-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

Wil jij een bijdrage leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid van de regio Zuid-Nederland? Complexe infrastructurele projecten kennen we genoeg in het zuiden van ons land. Denk aan de verbreding van de A2, de A58 en de aanpak van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. We zoeken een adviseur planvorming en omgeving bij Rijkswaterstaat Zuid-Nederland (RWS ZN) die, vanuit Den Bosch of Maastricht, een belangrijke rol gaat vervullen bij de verbetering en uitbreiding van onze regionale infrastructuur!

RWS ZN staat voor grote uitdagingen. Enerzijds moeten er een groot aantal nieuwe, door de Tweede Kamer beoogde Weg- en Waterbouw projecten, worden voorbereid (planvorming). Anderzijds staat de grootste onderhoudsopgave in de geschiedenis van RWS voor de deur. Keringen, sluizen, bruggen, tunnels en viaducten die in de vorige eeuw zijn gebouwd, zijn toe aan renovatie en vervanging.

Zo draag jij bij aan een optimaal ingerichte Nederlandse infrastructuur
De afdeling Netwerk Ontwikkeling Verkenningen en Planvorming (NOVP) is verantwoordelijk voor de planvorming van deze projecten. Als adviseur planvorming en omgeving heb jij overzicht en inzicht in het complexe speelveld van de verschillende betrokken regionale partners. Denk hierbij aan gemeenten, provincies, waterschappen, omwonenden en bedrijfsleven. Samen met het omgevingsteam zorg je voor tijdige en goede afstemming met zowel interne- als externe partijen. Je levert een bijdrage aan de randvoorwaarden om onze aanleg- en onderhoudsopgave mogelijk te maken.

Je kunt ingezet worden voor diverse projecten in Zuid- Nederland; zowel wegen- als vaarwegen of waterkwaliteitsprojecten. Meestal werk je hierbij in teamverband. In het omgevingsteam houd je je bezig met de omgevingsaspecten van middelgrote, integrale en risicovolle aanleg- en onderhoudsprojecten. Hierbij kun je denken aan planvorming voor de A67 verbreding, verbreding van de A2, studies rondom de Randweg Eindhoven, verbetering van de waterkwaliteit binnen de Kaderrichtlijn Water, renovatie van sluiscomplexen zoals de Maasstuwen of de renovatie van bruggen bijvoorbeeld over het Julianakanaal.

Bij Rijkswaterstaat pakken we projecten op volgens het Integraal Projectmanagementmodel (IPM). Binnen dit model vindt afstemming plaats met andere disciplines. Jouw rol hierin is het inbrengen van de omgevingsbelangen. Je weet de juiste snaar te raken. Binnen het omgevingsteam ben je breed inzetbaar in projecten met partijen binnen en buiten Rijkswaterstaat. Externe partijen zijn veelal andere overheden of vertegenwoordigen vaak de belangen van diverse gebruikers van het verspreidingsgebied, zoals bewonersgroepen en bedrijven netwerken.

Wat wij aan jou waarderen
Kenmerkend voor je projecten is dat deze vaak in samenwerking met regionale partners worden ontwikkeld en uitgevoerd. Je vertegenwoordigt vanuit jouw project Rijkswaterstaat in de regio. Je betrekt de juiste in- en externe spelers en stakeholders erbij. Werkzaamheden verlopen goed dankzij jouw proactieve operationele en tactische afstemming. Je concentreert je daarbij ook op het managen van politiek-bestuurlijke aspecten, verkeersmanagement, planologische procedures, grondzaken (werving) en conditionering. Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Renate van de Werdt, clustercoördinator Verkenning en Planvorming, via 06–50197223. Zij staat je graag te woord. Natuurlijk kan je ook altijd contact opnemen met Sandhya Autar, adviseur Werving en Selectie, via 06-40672393.

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.279
€ 5.039
schaal 11
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Sandhya Autar, adviseur Werving en Selectie
06-40672393
Contactpersoon vacature
Renate van de Werdt, clustercoördinator Verkenning en Planvorming
06-50197223

Informatie over de afdeling:
Zuid-Nederland (ZN)

Zuid-Nederland is een van de zeven regionale organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit een samenvoeging van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Binnen Zuid-Nederland zijn wij verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van onze (vaar)wegen, wateren en objecten, zoals de A2, de A58, de Maas, het Wilhelminakanaal en vele bruggen. Hiervoor werken wij samen met o.a. de provincies Noord-Brabant en Limburg, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. Onze ambitie is om als één eenheid en met één werkwijze de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in Nederland elke dag beter te maken. In totaal werken er ongeveer 370 mensen binnen ZN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Verkenning en Planuitwerking
De afdeling Verkenning en Planuitwerking geeft vorm aan infrastructurele netwerkontwikkeling. Dit doen we op basis van het aanleg-, onderhouds-, omgevings- en assetmanagementproces van Rijkswaterstaat. We werken binnen onze afdeling in drie kennisteams: Planstudie, Omgeving en Verkeer. In deze teams brengen wij alle expertise van ZN samen. Met ongeveer 35 collega’s vormen wij een divers geheel. Wat ons kenmerkt? Onze leergierigheid, hechte samenwerking en grote betrokkenheid

Planvorming en omgeving
De afdeling Netwerk Ontwikkeling Verkenningen en Planvorming (NOVP) is verantwoordelijk voor de planvorming van deze projecten. Planvorming is erop gericht om de problemen in de bereikbaarheid die zijn geconstateerd (denk aan forse filevorming) verder te onderzoeken en analyseren. Hierbij wordt gekeken naar verschillende oorzaken en verschillende oplossingsrichtingen (niet altijd meteen infrastructureel). Deze verschillende oplossingen worden uitgewerkt en geanalyseerd (denk onder andere aan de gevolgen voor de omgeving). Deze oplossingsmogelijkheden worden breed maatschappelijk gedeeld met regionale partners. De voorkeursoplossing wordt aan de Minister voorgelegd en na een akkoord verder planologisch uitgewerkt op basis van de wettelijke eisen die hieraan gekoppeld zijn (Planwet Verkeer en Vervoer en de MIRT spelregels). Binnen de planvorming van deze projecten is onze ambitie erop gericht om door de oplossingen de infrastructuur meteen veiliger, duurzamer en digitaal up-to-date te maken.

Dit werkpakket vraagt, naast flinke investeringen, om menskracht en specifieke kennis.
Hierbij is ook een goede samenwerking met de omgeving essentieel (denk aan de nieuwe Omgevingswet). We willen maximaal inzetten op “mee-koppelkansen” (samenwerken in plannen van andere partijen) en onze regionale partners (gemeenten, provincies, waterschappen, omwonenden en bedrijfsleven) meenemen in onze planvorming. Doel is uiteindelijk om maximaal draagvlak te verwerven voor de projecten.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site