Adviseur scheepvaart en vaarwegen

Rijkswaterstaat
Utrecht
32 - 36
€ 3.608 - € 5.503
Bachelor - HBO
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
21-11-2023
12-12-2023nog 11 dagen

Functieomschrijving

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Ontwikkelingen als klimaatverandering, verduurzaming en digitalisering stellen nieuwe eisen aan het gebruik, de dienstverlening en inrichting van ons hoofdvaarwegennet. Als adviseur scheepvaart en vaarwegen werk jij samen met anderen aan het hoofdvaarwegennet van de toekomst. Zo zorg je ervoor dat schippers ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam met hun lading van A naar B kunnen. Interessant? Solliciteer dan nu!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Ontwikkelingen als klimaatverandering, verduurzaming en digitalisering stellen nieuwe eisen aan het gebruik, de dienstverlening en de inrichting van ons hoofdvaarwegennet.

Als adviseur scheepvaart en vaarwegen werk jij aan het hoofdvaarwegennet van de toekomst. Zo zorg je ervoor dat alle gebruikers ook in de toekomst vlot, veilig en duurzaam gebruik kunnen maken van het netwerk.

De opgaven waaraan Rijkswaterstaat werkt hebben veelal een integraal karakter. Verschillende functies en gebruikers maken gebruik van dezelfde (beperkte) ruimte op de vaarweg. Aan jou om al de scheepvaartbelangen te borgen in diverse programma’s, projecten en (beleids)adviezen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als adviseur scheepvaart en vaarwegen haal je voldoening uit het analyseren van brede maatschappelijke ontwikkelingen en de doorvertaling naar de praktijk van Rijkswaterstaat. Je hebt een brede interesse en oog voor relevante (technische en maatschappelijke) ontwikkelingen die het gebruik van het hoofdvaarwegennet beïnvloeden. Je vindt het leuk om samen met collega’s de complexiteit van vraagstukken te doorgronden. Denk hierbij aan ontwikkelingen op het gebied van klimaatverandering, verduurzaming en digitalisering van de scheepvaart. Soms ontwikkel je zelf kennis en adviseer je collega’s bij overige organisatieonderdelen of beleidsdirecties en op ander momenten begeleid je een externe partij partijen (adviesbureaus en kennisinstituten) bij onderzoeken die ze in opdracht van jou uitvoeren.

Je vindt het leuk om aan een breed scala aan onderwerpen te werken. Voorbeelden van projecten of adviezen waar je aan werkt:

Wat wij aan jou waarderen
De bereidheid om snel dingen leren en je te ontwikkelen; je hoeft dus nog geen expert te zijn op het gebied van binnenvaart maar je staat er wel voor open om jezelf te ontwikkelen. Je werkt graag in een kennisintensieve omgeving en brengt nieuwsgierigheid en enthousiasme voor het werkveld mee. Een gespreid bedje is voor jou niet nodig, je vindt het leuk om dingen uit te zoeken en eigen initiatief te ontplooien. Je kan goed zelfstandig uit de voeten maar bent ook enthousiast om je vergaarde kennis en expertise te delen met anderen. Tot slot; je beweegt je flexibel tussen de inzet van vertrouwde en nieuw te ontwikkelen methodes. En je heb van nature oog voor de verschillende belangen die binnen en buiten de organisatie spelen.

Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app met Michael Schreuder, coördinator scheepvaartcluster, via 06-15329326 of Natasia de Gama, afdelingshoofd Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart, via 06-52596725. Ze staan je graag te woord.

Functie eisen

Werk- en denkniveau of opleidingsniveau?
Twijfel jij omdat je geen diploma op het gevraagde werk- en denkniveau hebt? Ons advies: bij twijfel, doen! Ook zonder diploma zien wij jou sollicitatie graag tegemoet. Waarom vragen we dan wel om dit specifieke werk- en denkniveau? Dat doen we omdat je voor deze functie wel op dit niveau moet kunnen werken en denken. Heb jij al genoeg ervaring opgedaan in dit vakgebied? Dan is de kans groot dat jij al op dit niveau werkt.

Je kunt ons ook altijd even appen of bellen met jouw vragen. Voor deze functie mag je contact opnemen met Chris van der Sloot, adviseur Werving en Selectie, via 06-40683652. We denken graag met je mee!

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.608
€ 5.503
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Aanvullende details

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Chris van der Sloot, adviseur Werving en Selectie
06-40683652
Contactpersoon vacature
Natasia de Gama, afdelingshoofd Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart
06-52596725

De sollicitatieprocedure voor de vacature Adviseur scheepvaart en vaarwegen verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Water, Verkeer en Leefomgeving (WVL)? Dit organisatieonderdeel is leidend in het denken over, en voorbereiden op, de grote transitievraagstukken, zoals klimaatadaptatie en circulariteit. WVL voorziet uitdagingen, kansen en mogelijkheden voor een toekomstbestendig Nederland door kennis te (laten) ontwikkelen, te beheren en te delen.

WVL werkt hierin nauw samen met kennisinstituten, decentrale overheden en marktpartijen uit binnen- en buitenland. Vaak gaat het om schaarse, heel specifieke, kennis zoals duurzame en slimme mobiliteit, een aanpak voor zwerfafval rondom en onze wegen en in onze wateren, en innovaties als een circulair viaduct. Ook wordt onderzocht hoe in tijden van droogte, water beter vast kan worden gehouden. Verder monitort en analyseert WVL verkeersongevallen en optimaliseert het de veiligheid op en rond de wegen voor mensen, dieren en natuur.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen WVL, verspreid over vier directies: Bedrijfsvoering, Inkoop & Prestatiemanagement, Bereikbaarheid & Netwerkkwaliteit, Veiligheid & Water en Leefomgeving.

Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart
De afdeling Synchromodaal Vervoer en Scheepvaart werkt elke dag aan strategische toekomstgerichte vraagstukken. Onze focus ligt daarbij op uitdagingen die impact hebben op het gebruik van onze infrastructuur door logistieke gebruikers. Dat betreft gebruikers van het wegennet, het vaarwegennet (binnenwateren en Noordzee maar bijvoorbeeld ook buisleidingen. Het gaat dan om uitdagingen als: het klimaatbestendig maken van onze infrastructuur, de mogelijkheden van digitalisering of de gevolgen van de energietransitie. Onze afdeling ontwikkelt kennis om strategische adviezen uit te brengen. Dat doen we niet alleen. We werken samen met veel verschillende partners. Binnen het ministerie met beleidsmedewerkers en binnen Rijkswaterstaat met veel collega’s binnen de gehele organisatie. Ook buiten Rijkswaterstaat hebben we een groot (internationaal) netwerk van bijvoorbeeld: andere vaarwegbeheerders, kennisinstellingen en marktpartijen.

Als afdeling zijn wij onder andere verantwoordelijk voor kaderbeheer (en doorontwikkeling), kennismanagement en beleidsondersteuning en -advies. De afdeling vormt daarmee de schakel tussen de beleidsdoelen en het werk van Rijkswaterstaat. Dat doen we met ruim 25 medewerkers. Allemaal gepassioneerde collega’s die kennis en kennisontwikkeling hoog in het vaandel hebben staan. We staan altijd klaar voor elkaar en de onderlinge sfeer is goed.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site