Coördinerend beleidsadviseur [GEARCHIVEERD]

Rijkswaterstaat
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Den Haag
€ 4.281 - € 6.419
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
13-07-2021
03-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

Een optimale voorbereiding is van het grootste belang bij stralingsongevallen. Als coördinerend beleidsadviseur ben jij het boegbeeld van deze voorbereiding. Houd je ook het hoofd koel als een crisis onafwendbaar lijkt? Dan ben jij de coördinerend beleidsadviseur die wij zoeken!

Als coördinerend beleidsadviseur kom je te werken bij het Departmentaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing Infrastructuur en Waterstaat (DCC-IenW). De minister van IenW is volgens de Kernenergiewet verantwoordelijk voor de landelijke gecoördineerde voorbereiding en respons bij stralingsongevallen met categorie A objecten, zoals een ongeval in een kerncentrale. Jij gaat als coördinerend beleidsadviseur invulling geven aan deze verantwoordelijkheid.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als er zich een onverwachte situatie voordoet in een Nederlandse of buitenlandse kernreactor, moeten adequate procedures zorgen voor een snelle en effectieve reactie van alle betrokkenen.
Dit bereik je door coördinatie, afstemming en informatiedeling te faciliteren tussen organisaties die betrokken zijn in de voorbereiding op stralingsongevallen en samenwerken binnen de beheersstructuur van het Landelijk Crisisplan Straling. Binnen deze structuur werken departementen, veiligheidsregio’s, de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS), kennisinstituten en sector samen opdat er een goed voorbereide responsorganisatie staat. Het DCC heeft de laatste jaren met haar crisispartners intensief gewerkt aan het Landelijk Crisisplan Straling, waarin het systeem van de crisisbeheersing bij stralingsongevallen is vastgelegd. Jij zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van dit plan. Dit doe je door het uitvoeren en bijstellen van de strategische agenda stralingsongevallen.

Je werkveld is multidisciplinair, actueel en zit dicht tegen de politiek aan. Soms overleg je direct met bewindslieden en burgemeesters. Je zoekt intensief de samenwerking op met o.a. de ANVS, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en de veiligheidsregio’s. Binnen het ministerie werk je samen met de beleidskern, de Hoofddirectie Bestuurlijke en Juridische Zaken en de directie Bestuursondersteuning. Bij een stralingsongeval is de juiste communicatie cruciaal. Hier ben jij samen met de directie Communicatie verantwoordelijk voor. De internationale dynamiek betekent daarnaast ook een actieve deelname aan internationale werkgroepen en overlegkaders en het onderhouden en uitbouwen van internationale netwerken. Je bent een echte netwerker en vindt het leuk om presentaties te geven voor nationale en internationale organisaties. Als coördinerend beleidsadviseur initieer je strategisch beleid en innovaties. Tevens vervul je de functie van projectmanager in multidisciplinaire projecten met in- en externe partijen.

Piket
Binnen het DCC-IenW vervul je een piketrol wat betekent dat je eens in de ca. 5 weken een piketdienst draait. Je gaat daarin de rol van fungerend hoofd vervullen. In die rol ben je verantwoordelijk voor het functioneren van het piketteam. Samen met de junior crisismanager en de crisismanager zorg je ervoor dat onze netwerkpartners, en de politieke en ambtelijke top van het departement goed worden geïnformeerd. Ook besluit je tot een tijdige en adequate opschaling van de crisisstructuur van het departement en ben je voorzitter van het crisisoverleg in het DCC. Je zorgt er voor dat tijdens crisis de juiste mensen met de juiste informatie de juiste beslissingen kunnen nemen. Om deze rol goed te kunnen vervullen zul je eerst een periode ervaring opdoen in de rol van crisismanager.

Wat wij aan jou waarderen
Je weet je in de functie van coördinerend beleidsadviseur goed uit te drukken in woord en geschrift. Je vindt het leuk om je inhoudelijk te verdiepen en samen te werken met experts. Daarnaast span jij je in om anderen voor je te winnen voor een idee of standpunt, werk je samen met anderen aan een gezamenlijk doel en ontwikkel, onderhoudt en benut je relaties en contacten. Het is belangrijk dat je overzicht kunt creëren, een geschikte werkaanpak regelt voor een bepaald doel en anderen stimuleert om in actie te komen.

Meer weten?
Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit! Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Alle gesprekken vinden momenteel online plaats. Wil je eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan met Peter Westerbeek, via 06–15093647. Hij staat je graag te woord.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken we vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.281
€ 6.419
schaal 13
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Nicole Hofma-Noordhuis, adviseur Werving en Selectie
06-51704390
Contactpersoon vacature
Edith Kuijper, hoofd DCC-IenW
06-51195890

Informatie over de afdeling:
Corporate Dienst

De Corporate Dienst is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en bestaat uit de eenheid Klant & Services en de drie directies Communicatie, Personeel en Recht, Facilitair en Financiën en Bedrijfsvoering & Inkoop. Wij zorgen voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, de Bestuursstaf en de andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Dit doen wij door het leveren van bedrijfsvoering diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed. Daarnaast zijn we actief buiten Rijkswaterstaat: ook andere rijksoverheden en partijen als gemeenten en waterschappen nemen producten en diensten bij ons af. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen binnen de CD, verspreid over bovengenoemde gebieden.

DCC-IenW
Het Departementaal Coördinatiecentrum Crisisbeheersing (DCC-IenW) regisseert het crisisbeheersingsbeleid en de crisisbeheersing voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We werken daarbij nauw samen met alle onderdelen van het ministerie en haar crisispartners zoals ProRail, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, drinkwaterbedrijven, waterschappen en Luchtverkeersleiding Nederland.

Binnen (inter)nationale crisisbeheersing zijn voorbereiding en respons onze primaire aandachtsgebieden.Tijdens crises en incidenten is het DCC-IenW verantwoordelijk voor een goed verloop van de crisisbesluitvorming, informatiedeling, beeldvorming en advisering en voor de facilitering van het totale crisisproces binnen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Na een crisis zorgen we voor een gedegen evaluatie en zien we erop toe dat de opgedane ervaringen onderdeel worden van onze lerende organisatie. Als kenniscentrum voor crisisbeheersing bieden wij een uitgebreid opleidings-, trainings- en oefenprogramma. Ook zijn wij systeemverantwoordelijk voor de advisering op het gebied van milieu, drinkwater en chemische, biologische, radiologische en nucleaire stoffen. Zie verder via deze link.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site