Directiesecretaris directie Internationaal

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Den Haag
€ 4.092 - € 6.045
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd
18-03-2023
14-04-2023

Functieomschrijving

Zoek je een uitdagende functie waarbij je de veelzijdige rol als schakel tussen beleid en bedrijfsvoering invult? Als directiesecretaris van de directie internationaal ben je dé spin in het web binnen de directie, maar heb je door het beleid van de directie met het hele ministerie te maken. Als lid van het Management Team (MT) ben je verantwoordelijk voor de directiebrede ondersteuning en voor de bedrijfsvoering van de directie. Je bent ook lid van het taakveld directiebrede ondersteuning.
Vanuit jouw rol bewaak je samen met de andere MT-leden de voortgang van de doelstellingen van de directie, gekoppeld aan de beschikbare financiële middelen en adviseer je MT-leden gevraagd en ongevraagd. Jouw standplaats is Den Haag.

Wat ga je doen als Directiesecretaris?
Jij bent verantwoordelijk voor de opzet van de wekelijkse MT-vergaderingen. Je bereidt de agenda voor, bewaakt belangrijke mijlpalen van beleid en bedrijfsvoering en zorgt dat vervolgacties worden opgepakt. Je bent het eerste aanspreekpunt voor directiebrede uitvragen binnen het Ministerie van IenW. In jouw werk, heb je daarom niet alleen met de hele directie te maken maar ook met andere IenW-onderdelen. Je werkt nauw samen met collega’s van financiële en HR-diensten, en ook met collega directiesecretarissen. Een goede samenwerking en netwerk is hierbij belangrijk.
Je voorziet het management van sturingsinformatie voor besluitvorming op allerlei terreinen. Ten aanzien van de bedrijfsvoeringthema’s, wordt van jou verwacht dat je het geheel van en de samenhang tussen ontwikkelingen overziet en het MT daarover proactief adviseert en ondersteunt. Thema’s zijn onder andere het financiële beheer en de effectieve besteding van middelen, organisatieontwikkeling van de directie, hybride werken en directiebrede bijeenkomsten, actieve openbaarmaking van documenten en informatiehuishouding. Door deelname aan het directiesecretarisoverleg binnen de DG-kolom, waar allerlei directie-overstijgende zaken aan bod komen, draag je ook bij aan voorbereiding van bedrijfsvoering en andere processen binnen IenW.

Iedereen in het taakveld directiebrede ondersteuning draagt bij aan het succesvol opereren als team zodat door middel van hulp, advies en continue procesverbeteringen de directie als een geoliede machine blijft draaien. Je hebt veel oog voor het bevorderen van werkplezier, het creëren van een sociaal veilige werkomgeving en het bewaken van de werkdruk van het team.

Hoe werken wij?
Natuurlijk maken wij jou, als nieuwe collega, wegwijs in onze organisatie. We streven naar een hybride werkwijze waarbij we thuis werken én elkaar met regelmaat op ons kantoor in Den Haag treffen. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Onze collega’s en een buddy staan klaar om je te helpen met al je vragen. Bij onze directie vinden we het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen, daarom hebben we aandacht voor zowel persoonlijke als teamontwikkeling. Er heerst een open sfeer waarin hard gewerkt wordt en er veel wordt gelachen. Iedereen staat voor elkaar klaar met raad en daad, zodat we elkaar kunnen ondersteunen wanneer dat nodig is

Functie eisen

Naast de eisen herken jezelf in de volgende eigenschappen:
Je opereert proactief, doortastend, resultaatgericht en standvastig als dat nodig is. Jouw insteek is steeds oplossingsgericht, waarbij je de geldende kaders en randvoorwaarden respecteert. Het plannen en organiseren van processen, overzicht houden en bewaken van voortgang gaan je goed af, en je neemt hierin het initiatief. Je vindt makkelijk je weg in een grote stroom van informatie en je hebt geen problemen met krappe deadlines. Ook wanneer eisen en deadlines door omstandigheden veranderen, kun je daar flexibel mee omgaan, zonder dat dit ten koste gaat van de benodigde zorgvuldigheid. Daarbij maak je nieuwe materie je snel eigen, kun je makkelijk tussen dossiers schakelen en weet je het hoofd koel te houden.

Tot slot ben je als natuurlijke verbinder omgevingsbewust, samenwerkingsgericht en weet je mensen op de juiste toon in beweging te krijgen. Het is een pré als je ervaring hebt met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

Kortom: ben je als allrounder op zoek naar een afwisselende baan, waarbij je je bezighoudt met uiteenlopende thematiek en voor heel veel collega’s binnen en buiten de directie aanspreekpunt bent? Houd je van een beetje hectiek, deadlines en het overzicht bewaken? Dan is deze rol voor jou weggelegd.

Inclusiviteit statement
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hecht grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.092
€ 6.045
schaal 12
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Baris Karabulut, adviseur werving en selectie
06-44952767
Contactpersoon vacature
Monique de Beer, directiesecretaris
06–52740215

De sollicitatieprocedure voor de vacature Directiesecretaris directie Internationaal verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Directie Internationaal

De Directie Internationaal staat voor een succesvol internationaal optreden van IenW en werkt voor geheel IenW. Er is contact met talloze Europese en internationale organisaties als de Europese Unie, Verenigde Naties, G20, OESO en met landen over de hele wereld. Ook organiseert de directie regelmatig handelsmissies en werkbezoeken aan landen, zoals de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Indonesië. De directie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de internationale strategie van IenW om nationale doelen en internationale afspraken te behalen, het verbinden van de internationale context met de nationale beleidsontwikkelingen, het waarborgen van de kwaliteit en coherentie van het internationale optreden van IenW, het stimuleren van publiek private samenwerking van IenW sectoren internationaal en het coördineren en regisseren van de internationale functie van het departement.

De directie heeft 5 MT-leden en bestaat uit drie inhoudelijke taakvelden (EU, Mondiaal en Bilateraal) plus het taakveld directie brede ondersteuning, dat bestaat uit de directiesecretaris, beleidsondersteuners en het secretariaat. Naast de Haagse bezetting is de directie ook verantwoordelijk voor de IenW-afdeling in Brussel bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU (PVEU) en de uitzendingen vanuit het ministerie naar het buitenland, in het bijzonder de IenW-attachés op ambassades en collega’s die gedetacheerd zijn bij internationale organisaties. De directie bestaat uit een mix van jonge medewerkers en medewerkers met meer ervaring. Daarnaast werk je bij de directie Internationaal in meerdere taakvelden waardoor je takenpakket steeds heel afwisselend is.

Wij willen midden in de maatschappij staan. Dat kan het beste als onze collega’s een weerspiegeling zijn van de veelzijdigheid van onze samenleving. Het creëren van een inclusieve en diverse werkomgeving vinden we daarom belangrijk. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in alle vormen, zoals leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties. We nodigen je uit om in je motivatie aan te geven op welke wijze je je hiervoor zult inzetten.

Over de werkgever:
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet in op een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Daarom werkt het ministerie aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht. En IenW beschermt tegen wateroverlast, zorgt voor de kwaliteit van lucht, water en bodem, en werkt aan het realiseren van een circulaire economie. Lees hier meer.

Talent als basis, diversiteit als kracht
IenW is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen we alle kandidaten die aan de in deze vacature gestelde eisen kunnen voldoen nadrukkelijk uit om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site