Fiscalist autoheffingen [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Doetinchem
32 - 36
€ 2.756 - € 5.039
Master/doctoraal
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
05-05-2021
02-06-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Naast zittingen bij de rechtbanken en gerechtshoven ben ik tevens aanspreekpunt voor de collega's in de processen naheffen en bezwaar. Ik ben aanwezig bij de bijeenkomsten om eenheid in beleid en uitvoering te borgen over de diverse kantoren, schrijf verweerschriften en adviseer over cassatieverzoeken. Én ik doe nog zoveel meer. Hoe afwisselend kan of moet het zijn?” aldus Arjan Jansie, Verweerder autoheffingen bij de Belastingdienst.

Binnen de Centrale Administratieve Processen(CAP) van de Belastingdienst worden alle auto-gerelateerde massale processen uitgevoerd door de unit behandeling autoheffingen. Denk bijvoorbeeld aan het heffen en innen van motorrijtuigenbelasting (MRB), de Belasting Zware Motorrijtuigen (BZM) en de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). De unit is verdeeld over zes locaties; Apeldoorn, Breda, Doetinchem, Emmen, Maastricht en Utrecht en in de unit zijn ongeveer 300 medewerkers werkzaam. In Doetinchem zijn wij op zoek naar een nieuwe collega in één van de twee daar aanwezige BPM teams.

In jouw rol van fiscalist autoheffingen ben jij het eerste aanspreekpunt voor jouw collega’s en onze klanten over de uitvoering van dit proces, over de aanpak inzake naheffingen, bezwaar en beroepsprocedures. Je pluist zaken uit, vindt antwoorden, je oordeelt over én neemt beslissingen in zaken en dat doe je in alle gevallen op basis van inhoudelijke argumenten. Ook het voeren van complexe gesprekken met belastingplichtigen (particulieren en ondernemers) en hun adviseurs behoort tot jouw verantwoordelijkheid. Je onderhandelt namens de Belastingdienst en verdedigt onze standpunten. Richting de Rechtspraak treed je op als deskundige en betrouwbare vertegenwoordiger van de belastingdienst. Je voert procedures voor rechtbanken en gerechtshoven en je adviseert in cassatie voorstellen.
In combinatie met een groot analytisch vermogen, ben je in staat om onafhankelijk te oordelen en een innovatieve aanpak is daarbij vanzelfsprekend. Als specialist autoheffingen verzorg je ook voorlichtingen aan interne en externe organisatie onderdelen over auto gerelateerde fiscaal technische aangelegenheden en je vertelt hen over de afhandeling van bijvoorbeeld naheffingen en fiscale discussies. Je onderhoudt contact met klanten inzake complexe vraagstukken én je adviseert jouw collega's op vaktechnisch gebied over de meer complexe fiscale overwegingen in hun dossiers. Je bent een materiedeskundige en je deelt jouw kennis en kunde binnen de afdeling. Je neemt het voortouw in het oplossen van problemen. Dus..

Word jij de nieuwe collega van Arjan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met de teamleider BPM Doetinchem, Mark Rensink op 06 18 60 29 61 of met Arjan Jansie op 06 - 15 32 90 41.

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je maakt gemakkelijk contact met mensen en je hebt inlevingsvermogen. Je kunt hoofd- van bijzaken onderscheiden en je bent analytisch en nauwkeurig. Je bent bovendien creatief. Je beschikt over veel overtuigingskracht en je bent het gewend om initiatief te nemen. Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan en je bent een gelijkwaardig en deskundig gesprekspartner. Én je bent ambitieus: je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.756
€ 5.039
schaal 9
In beginsel kan inschaling in de naast lagere salarisschaal plaatsvinden. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Aanvullende details

Voor interne sollicitanten is deze vacature vijf werkdagen eerder zichtbaar dan voor externe sollicitanten. Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 10 juni 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Carla Menken, Adviseur werving en selectie
06-46256284
c.menken@belastingdienst.nl
Contactpersoon vacature
Mark Rensink, Teamleider BPM Doetinchem
06-18602961
m.rensink@belastingdienst.nl
Arjan Jansie, Verweerder autoheffingen
06-15329041
a.jansie@belastingdienst.nl

Informatie over de afdeling:
Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site