Fiscalist vennootschapsbelasting/dividendbelasting [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Heerlen
32 - 36
€ 3.279 - € 6.419
Master/doctoraal
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
05-05-2021
01-06-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Ik richt me op een zeer divers palet aan internationaal- en EU-rechtelijke vraagstukken. Naast het behandelen van complexe zaken in bezwaar en beroep geeft ook de ondersteuning van collega's mij veel energie. Deze combinatie maakt mijn baan zeer interessant en uitdagend.” Bas Heijnen, fiscalist bij team Buitenlandse investeerders/dividendbelasting.

Het Kennis- en Expertisecentrum Buitenland (K&E Buitenland) is verantwoordelijk voor de internationale fiscale behandeling van burgers en bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland en enige vorm van belaste activiteiten hebben in Nederland. K&E Buitenland werkt nauw samen met de directies Grote Ondernemingen en MKB en positioneert zich als hét loket voor de buitenlandse belastingplicht. Het beleid is erop gericht de compliance bij de buitenlandse belastingplichtige burgers en bedrijven te onderhouden en te versterken. Sinds meerdere jaren zien veel buitenlandse ondernemingen en beleggingsfondsen Nederland als een uitstekend gebied om te investeren. Dit uit zich onder meer in een exponentiële groei in vastgoedinvesteringen. Met name in grote logistieke centra, datacentra, kantoren, winkels en woningen. Ook zien we de toename van investeringen terug in het aantal verzoeken teruggave dividendbelasting. Binnen K&E Buitenland werken zo'n veertig medewerkers aan het thema buitenlandse investeerders, verdeeld over twee teams. Het ene focust zich op vastgoed. Het andere op verzoeken tot teruggave van dividendbelasting.

In jouw rol als fiscalist vennootschapsbelasting of dividendbelasting is het Sofina-arrestbesluit één van jouw aandachtsgebieden. Het gaat hier om relatief nieuwe jurisprudentie en wetgeving (per 1-1-2022) waar de Belastingdienst een belangrijke handhavingstaak uitvoert op het snijvlak van dividendbelasting en vennootschapsbelasting. Omdat ook bij dit thema veel fiscale vraagstukken komen kijken, kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

In jouw functie als fiscalist breng jij de internationale en fiscale risico’s bij buitenlandse belastingplichtige bedrijven duidelijk in kaart, zodat een goed klantbeeld ontstaat. Je blijft op de hoogte van de actuele fiscale wetgeving en deelt met zichtbaar plezier jouw vakinhoudelijke kennis, kunde en informatie met collega’s. Als fiscalist heb je intensief contact met ondernemingen of hun adviseurs over de fiscale consequenties van verzoeken om teruggave dividendbelasting of gedane investeringen in met name Nederlands vastgoed. Daarnaast behandel je samen met meer ervaren fiscalisten aangiften, bezwaarschriften en verzoeken op het gebied van vennootschapsbelasting of dividendbelasting. Zo speel je een rol van betekenis in de uitvoering van onze fiscale wet- en regelgeving en draag je bij aan een gezond Nederland.

Word jij de nieuwe collega van Bas? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met fiscalist Bas Heijnen of Kristien Ewalts-Schoutrop, teamleider bij Kennis- en Expertisecentrum Buitenland.

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij staat stevig in je schoenen, hebt een goed gevoel voor verhoudingen binnen een grote en complexe organisatie en laat je niet snel uit het veld slaan. Je treedt overtuigend op en weet op een natuurlijke manier de regie te pakken. Dankzij jouw flexibele instelling kun je snel tussen diverse onderwerpen en niveaus schakelen. En je zorgt dat je als professional altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied. Die kennis delen? Zeker, dat doe je graag. In een steeds veranderende omgeving voel jij je als een vis in het water en vertoon je voorbeeldgedrag. Je toont initiatief, hebt inlevingsvermogen en uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Ook handel je altijd integer. En het allerbelangrijkste: je vindt het leuk om aan de slag te gaan met de uitvoering van fiscale wet- en regelgeving en zo bij te dragen aan de Belastingdienst van de toekomst!

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.279
€ 6.419
schaal 11
Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Zie voor meer informatie bij overige arbeidsvoorwaarden.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Ben jij een fiscalist met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. (Schaal 10: € 2.756,- - € 4.430,-). Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ben jij een fiscalist met meer dan 4 jaar ervaring dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.279,- - € 6.419,-).De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald. Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast. Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst.

Aanvullende details

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Angelie Gajadin, Adviseur Werving & Selectie
06-15677242
Contactpersoon vacature
Kristien Ewalts-Schoutrop, Teamleider bij Kennis- en Expertisecentrum Buitenland.
06-21590692
Bas Heijnen, Fiscalist buitenlandse investeerders -dividendbelasting
06-15675691

Informatie over de afdeling:
Directie Particulieren

De Directie Particulieren (P) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ongeveer 11 miljoen burgers, buitenlandse belastingplichtigen, grensarbeiders en werknemers van internationale organisaties en diplomaten. De belangrijkste belastingmiddelen zijn inkomensheffing-niet winst en de schenk- en erfbelasting. De fiscale behandeling omvat toezicht, bezwaar en beroep én de directie behandelt de klachten voor de directies Particulieren, Grote Ondernemingen, Midden- en Kleinbedrijf, Centrale Administratieve Processen en KIantinteractie & -services. De directie Particulieren stuurt bovendien Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) aan.

Kennis- en Expertisecentrum (K&E) Buitenland is binnen de directie Particulieren verantwoordelijk voor de internationale fiscale behandeling van burgers en bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland en enige vorm van belaste activiteiten hebben in Nederland. Dit betreft onder andere de belangrijke thema’s: Coördinatiepunt Internationaal Beschikbaarheidstellen Arbeidskrachten (loon en premieheffing, sociale zekerheid), e-commerce (omzetbelasting), winst/vastgoed (vennootschapsbelasting) en controle op dossiers dividendbelasting. Naast de grote financiële belangen worden de bedrijven veelal gekenmerkt door complexe fiscale problematiek. K&E Buitenland werkt nauw samen met de directies Grote Ondernemingen en Midden- en Kleinbedrijf. Controles bij internationale ondernemingen gebeuren ook geregeld in samenwerking met belastingdiensten van andere Europese landen. K&E Buitenland positioneert zich als hét loket voor de buitenlandse belastingplicht. Daar waar nodig, binnen de eigen organisatie, interdepartementaal en op alle internationale thema’s, wordt een beroep gedaan op de specifieke kennis en expertise van de buitenlandse belastingplicht. Het beleid van K&E Buitenland is erop gericht om de compliance bij de buitenlandse belastingplichtige burgers en bedrijven te onderhouden en te versterken.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site