De bekendheid van het RIVM is sinds de uitbraak van Covid-19 sterk gegroeid. Naast de reguliere werkzaamheden van het RIVM kwam er met het bestrijden van de pandemie veel werk bij. Dit geldt ook voor de afdeling Functioneel beheer. Naast het beheer van bestaande applicaties en websites werden in rap tempo nieuwe applicaties ontwikkeld en in beheer genomen. Wil jij als Functioneel beheerder ook dicht op de actualiteiten zitten en hier direct een bijdrage aan leveren? Lees dan vooral verder!
De afdeling
Je gaat binnen een afdeling van 14 personen aan de slag met het functioneel beheer van het SAP landschap. Je houdt je bezig met het opstellen van functionele requirements en het ondersteunen van gebruikers. Samenwerking is een belangrijk onderdeel in de functie. Enerzijds binnen het team van functioneel beheer SAP (6 personen), maar ook met leveranciers, gebruikers en proceseigenaren. Naast jouw dagelijkse takenpakket, neem je ook deel aan projecten, waaronder de implementatie van SAP S4 HANA.
Wat ga je doen?
Je gaat als eerste kennis opdoen hoe functioneel beheer is ingericht binnen het RIVM, welke beheerproducten zijn er en wat kunnen gebruikers en leveranciers van je verwachten. Vervolgens zal je onder begeleiding van een ervaren functioneel beheerder kennis opdoen van enkele SAP functionaliteiten. Je gaat samen met collega’s meerdere bestaande functionaliteiten beheren en op termijn ook nieuwe in beheer nemen.
Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:
Gebruiksbeheer:
Functionaliteitenbeheer:
Wijzigingenbeheer:
Nieuwsgierig geworden? Wil je nog meer weten over het werken als IT’er binnen het RIVM? Check dan het interview met onze collega Tom die werkzaam is als OpenShift engineer binnen het RIVM: https://tweakers.net/plan/3104/werken-bij-het-rivm-coronacrisis-zorgt-voor-technologische-vernieuwing.html
Wat breng je mee?
Competenties:
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Wanneer je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Je kunt je sollicitatie richten aan Jeffrey Stekkinger.
Goed om te weten: Deze vacature gaat offline na de sluitingsdatum. Wil je hem later nog eens teruglezen, bijvoorbeeld voor je sollicitatiegesprek? Vergeet dan niet om de tekst te downloaden en op te slaan. We zijn benieuwd naar jouw motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. Daarnaast vragen we om in jouw cv uitvoerig jouw werkzaamheden te omschrijven, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van jouw ervaring.
Het werving- en selectieproces ziet er als volgt uit:
Ben je al in dienst bij het Rijk? Nieuwe loopbaanstappen binnen de rijksoverheid moedigen we aan. Als je solliciteert als “van-werk-naar-werkkandidaat” of als “herplaatsingskandidaat”, stuur dan een kopie van je aanwijzingsbrief mee. Werk je nu via een uitzend- detacheringsbureau bij de Rijksoverheid, vermeld dit dan in je brief.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Het RIVM zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Meer weten? Klik dan hier! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Bij het RIVM ben je welkom zoals je bent. Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken.
RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk
Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises. Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2025 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2300 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag
Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM