IT audit medewerker grote ondernemingen [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Amsterdam
32 - 36
€ 2.623 - € 5.039
Bachelor - HBO
-
22-07-2021
24-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Grote administraties doorgronden, de beheersing van automatisering van een bedrijf beoordelen. Samen met mijn collega's zorgen voor toezicht op AO/IB van de grootste ondernemingen en de processen die daarvoor zijn ingericht. Mijn werk als IT-audit medewerker is divers, interessant en uitdagend.” John Mol, IT audit medewerker bij de directie Grote Ondernemingen Noordwest van de Belastingdienst.

De directie Grote Ondernemingen is verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze individuele klantbehandeling. Iedere grote organisatie heeft een eigen behandelteam bij de Belastingdienst, met specialisten op het gebied van controle, heffing, invordering, klantcoördinatie en management.
De ontwikkelingen op automatiseringsgebied volgen elkaar in rap tempo op en wij vinden het belangrijk dat bedrijven met veilige en betrouwbare systemen in business zijn. Daar zien wij op toe, en zo dragen we bij aan de veiligheid en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven.

Als IT audit medewerker begeleid en ondersteun je collega’s bij het toezicht op de verschillende belastingmiddelen, zoals vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, omzetbelasting of loonheffingen. Je richt je op het geautomatiseerde gedeelte van de bestuurlijke en externe informatievoorziening bij klanten of het gebruik van automatiseringshulpmiddelen. Je helpt bij het ontsluiten van de digitale administratie van bedrijven, waarbij je gebruik maakt van data-analyse en audittools. Daarnaast bied je ondersteuning bij gesprekken over horizontaal toezicht, het business control framework of het tax control framework.

De diepgang en omvang van je werkzaamheden bepaal je samen met je collega’s. Maar één ding is zeker: je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en professionalisering van de Belastingdienst. Andersom staan wij klaar om jou te helpen groeien. Wij bieden je een eenjarige interne opleiding, waardoor je jezelf ontwikkelt van ervaren controlemedewerker naar volleerd IT auditmedewerker.

Word jij de nieuwe collega van John Mol? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken is voor jou de sleutel tot succes. Daarbij neem je initiatief, werk je resultaatgericht en houd je je hoofd koel, ook als de druk oploopt. Je bent analytisch sterk en vormt een goed en duidelijk oordeel over zaken, dat je vervolgens op professionele en overtuigende wijze overbrengt. Logisch, met jouw sociale en communicatieve skills.
Door je passie voor je vak ben je altijd up-to-date en volg je relevante ontwikkelingen. Met jouw creatieve en vindingrijke blik, bijt jij je graag vast in uitdagende automatiseringsvraagstukken. Natuurlijk wil je ook jezelf blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk. Op deze manier draag je bij aan de Belastingdienst van de toekomst.

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.623
€ 5.039
schaal 8
Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Heb je minder dan 4 jaar relevante werkervaring; dan vindt in beginsel inschaling in de aanloopschaal plaats, dat is schaal 8 (€ 2.623,- - € 3.546,-). Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen. Heb je 4 of meer jaren relevante werkervaring; dan word je in beginsel ingeschaald in de genoemde groepsfunctie, dat is groepsfunctie F (€ 2.756,- - € 5.039,-). De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald. Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
-

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een full time opleidingstraject van minimaal 9 maanden aan, dat deels voor jou op maat gemaakt wordt. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken en is het alleen mogelijk om in overleg vakantie op te nemen. Nadat je dit traject hebt afgerond en bij goed functioneren, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de interne kandidaat geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Aanvullende details

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uitmaken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan ook deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
(tot 12 aug) Karin Simons, adviseur werving & selectie
06 - 27 32 63 65
(vanaf 16 aug) Anky Pazie, adviseur werving & selectie
06 52 50 26 57
Contactpersoon vacature
Roel Bakker, teamleider grote ondernemingen
06 52 77 96 04

Informatie over de afdeling:
Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site