Manager MKB Rotterdam [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Rotterdam
32 - 36
€ 4.281 - € 6.419
Master/doctoraal
-
24-04-2021
26-05-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Ik wil de kwaliteiten van mijn medewerkers optimaal benutten en samen met hen doelstellingen realiseren. Naar mijn mening is daarvoor het volgende nodig: met het juiste beeld van de belastingplichtige de wet- en regelgeving toepassen én ruimte bieden aan medewerkers voor persoonlijke groei. Zij zijn immers ons belangrijkste kapitaal.” Henk van der Pol, manager bij de directie midden- en kleinbedrijf van de Belastingdienst.

De Belastingdienst vernieuwt en dat gebeurt stap voor stap. We werken aan modernisering van de interactie met burgers en bedrijven, een soepele uitvoering, goed toezicht en een efficiënte inning. Zo versterken we het vertrouwen in een moderne Belastingdienst en maken we waar wat er in onze missie staat: bijdragen aan een financieel gezond Nederland. Binnen de Belastingdienst is de directie MKB verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van het midden- en kleinbedrijf. Wij streven optimalisering van belastingopbrengsten na door de inzet van diverse handhaving- en toezichtmiddelen, met aandacht voor slimme en nieuwe IT- toepassingen. Ook geven we vorm en inhoud aan de integrale overheidssamenwerking, en houden we ons bezig met deurwaarderij en waarde-onderzoek.

In jouw rol van manager van het MKB-team in Rotterdam begeleid je medewerkers in een omgeving die voortdurend aan verandering onderhevig is en waarin processen en werkzaamheden nooit hetzelfde blijven. Jij zorgt dat zij goed op de hoogte zijn van de organisatorische ontwikkelingen en beschikken over de noodzakelijke kennis om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Door richting te geven aan je medewerkers, de dialoog met hen aan te gaan én hen te ondersteunen, realiseren jullie samen de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen van onze organisatie. Je inspireert en enthousiasmeert, en haalt zo het beste uit je team.

Als manager omarm je onze strategie en doelstellingen op het terrein van toezicht (meerjarenvisie). Je schat de haalbaarheid van acties en besluiten in en benut kansen. Het spreekt voor zich dat je continu deadlines bewaakt en stuurt op de gewenste output. Je bent je bewust van (in)formele regels, hiërarchische posities en het daarbij behorende krachtenveld en speelt hier doeltreffend op in. Continu blijf je op hoogte van recente ontwikkelingen binnen je eigen vakgebied en de relevante omgeving. Samenwerking binnen een breed netwerk is voor jou vanzelfsprekend, want alleen dan kun je resultaten behalen en de kwaliteit en efficiëntie van processen verbeteren. Je werkt dan ook nauw samen met partijen als vaktechnische coördinatoren en andere managers van MKB Rotterdam.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Henk van der Pol op onze locatie in Rotterdam? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Mario Stremmelaar, 06-18605897 of Cees Bredius 06-18607299.

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Verbinding en vertrouwen creëren: dat kun jij als geen ander. Probleemloos onderscheid je hoofd- van bijzaken. Omdat je processen in een oogwenk doorziet, weet je ook meteen op welke punten je verbeteringen kunt aanbrengen. Op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten geef je je medewerkers heldere sturing. Het spreekt voor zich dat je resultaatgericht, enthousiast en betrokken bent en dat je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Daarnaast ben je flexibel: je hebt er zichtbaar plezier in om je te bewegen in een veranderende organisatie. En met jouw enthousiasme creëer je draagvlak voor die veranderingen.

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.281
€ 6.419
schaal 13
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
-

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Aanvullende details

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Medio juni vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Ellen Snijers, adviseur Werving & Selectie
06-50235352
Susan Griffioen, adviseur Werving & Selectie
06-14501933
Contactpersoon vacature
Mario Stremmelaar, plv. directeur MKB
06-18605897
Cees Bredius, plv. directeur MKB
06-18607299

Informatie over de afdeling:
Directie Midden- en Kleinbedrijf

De Directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van het Midden- en kleinbedrijf en onderscheidt entiteiten in het middenbedrijf (ongeveer 0,4 miljoen) én in het kleinbedrijf (ongeveer 1,8 miljoen kleine bedrijven, starters en ZZP’ ers).
De klantbehandeling kenmerkt zich door informatiegericht toezicht en een integrale en subjectgerichte aanpak. MKB streeft optimalisering van belastingopbrengsten na door de inzet van diverse handhaving- en toezichtmiddelen ter versterking van de compliance, met aandacht voor slimme en nieuwe IT- toepassingen. MKB is ook verantwoordelijk voor het vorm en inhoud geven aan de integrale overheidssamenwerking. Én MKB houdt zich bezig met deurwaarderij en waarde-onderzoek.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site