Medewerker Behandelen en Ontwikkelen

Ministerie van Justitie en Veiligheid - Immigratie- en Naturalisatiedienst
Den Haag (Rijnstraat 8)
€ 2.957 - € 4.707
HBO bachelor, WO bachelor
23-09-2022
07-10-2022nog 7 dagen

Functieomschrijving

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Dienstverlenen een vacature voor Medewerker Behandelen en Ontwikkelen (FGR: Medewerker Behandelen en Ontwikkelen S10). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op locatie in Den Haag aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende.

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Team Zakelijk beheer is op 1 januari 2021 opgericht en houdt zich bezig met de handhavingstaken van de zakelijke klanten van de IND. Denk hierbij aan grote bedrijven, maar ook au pair bureaus, onderwijsinstellingen enz. Als er sprake is van niet naleving van de wet – en regelgeving door de zakelijke klant zal hier in de regel handhavend tegen moeten worden opgetreden.

Wat ga je doen?

“Het is fantastisch, om te mogen meebouwen aan het nieuwe team Zakelijk Beheer. Daarnaast ben ik iemand die houdt van de inhoudelijke analyse i.c.m. controle en naleving naar regelovertreding. Uiteraard met de menselijke maat, dat maakt het werk zo mooi en uitdagend!”

Er wordt vanuit 4 klantgroepen (arbeid, waaronder kennismigratie, studie, au pair/ uitwisseling en wetenschappelijk onderzoek) gewerkt en van iedere medewerker bij team Zakelijk Beheer wordt verwacht dat je inhoudelijk op de hoogte bent van de verschillende toetsingskaders voor de vreemdelingen die onder die klantgroepen vallen.

De Medewerker Behandelen en Ontwikkelen is verantwoordelijk voor het behandelen van interne en externe signalen over een zakelijke klant (signaalzaken). Dat kunnen brieven zijn die binnen komen of een rapport van bevindingen van een bedrijfsonderzoek van het handhavingsteam toezicht enz. Naast het behandelen van de signaalzaken behandel je ook maatregelzaken die leiden tot het geven van een (informele) waarschuwing, een boete of een gesprek met de referent. Als blijkt dat een zaak boetewaardig is, kan je de zaak ,indien nodig, voorleggen aan het multidisciplinair boeteteam en bespreek je de te bepalen sancties (eventueel in samenspraak met RVN).

Tot slot houd je je ook bezig met de intrekking van het erkend referentschap en het afhandelen van meldingen van een zakelijke klant over zijn status.

Daarnaast zal de Medewerker Behandelen en Ontwikkelen bedrijfsgesprekken voeren met de zakelijke klanten die erkend zijn. Het gaat om bedrijfsgesprekken met een handhavend karakter. Ook zal de medewerker voorlichtingen geven en/ of (mee)organiseren als deze zien op handhaving.

Als Medewerker Behandelen en Ontwikkelen ben je in staat om de juiste informatie te selecteren uit verschillende bronnen en kun je onderscheid maken tussen hoofd – en bijzaken. Je weet een logische structuur aan te brengen in de veelheid aan informatie en weet belangen af te wegen. Op basis van de beschikbare informatie durf je knopen door te hakken en lukt het je om beslissingen goed te formuleren en te onderbouwen. Bij voldoende ervaring wordt ook van je verwacht dat je nieuwe collega’s gaat begeleiden. Gedurende de coronamaatregelen van de Nederlandse Overheid werk je zoveel mogelijk thuis.

Functie eisen

Je werkt zorgvuldig, je bent integer en je kunt werken onder tijdsdruk. Daarnaast beschik je over voldoende sensitiviteit om politieke gevoeligheid en de menselijke maat mee te nemen in je werk. Je hebt een flexibele instelling waardoor je vlot kunt inspelen op veranderingen. Verder ben je zelfstartent, proactief en gewend om binnen de vrijheid van de rol, zelfstandig te plannen en te organiseren. Ook ben je analytisch ingesteld en heb je een goed abstraherend vermogen.

Herken jij jezelf hierin?

Competenties

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.957
€ 4.707
schaal 10
36
Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

We vragen tijdens de sollicitatieprocedure om twee referenties. Contact opnemen met één van de opgegeven referenties kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Rewin Gajadhar, Senior Adviseur Werving en Selectie
06 - 31 10 90 89
Contactpersoon vacature
R.N.A. Sewpersad, manager van team Zakelijk Beheer
06 - 54 33 84 71

De sollicitatieprocedure voor de vacature Medewerker Behandelen en Ontwikkelen verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
DV, Particulier & Zakelijk

De directie Dienstverlenen (DV) wordt gekenmerkt door afdelingen en teams met zeer uiteenlopende activiteiten. Ze hebben allemaal specifieke expertise, maar herkennen zich ook allemaal in de rode draad uit het Dienstverleningsconcept 2025: iedere klant krijgt de behandeling die hij of zij verdient. Of dat nu een klant is bij onze loketten, in het buitenland, bij andere directies of bij ketenpartners: wij leveren professioneel maatwerk dat er toe doet!

De maatschappelijke opdracht van de IND en de doelen die we in het jaarplan IND hebben opgenomen vormen de leidraad voor ons werk. Daar willen we als directie zichtbaar en zinvol aan bijdragen.

De directie Dienstverlenen is opgebouwd uit de afdelingen: Particulier & Zakelijk, Keten, Communicatie, Expertise en Handhaving en voorziet andere IND-directies waar beslis- en handhavingsprocessen zijn belegd, van specifieke kennis en expertise. Naast deze afdelingen kent de directie DV ook een zelfstandig team: het Internationaal Projecten Team.

Onze medewerkers zijn de belangrijkste schakel bij het realiseren van al onze ambities. De vanzelfsprekende zorg voor hen gaat verder dan training, opleiding en interessant werk. Even belangrijk is het om een veilige omgeving te creëren, waarin tegenspraak op alle niveaus mogelijk is en medewerkers en managers weten waar ze met hun zorgen, klachten en integriteitsdilemma’s terecht kunnen.

Team Zakelijk Beheer

Team Zakelijk beheer is een nieuw team dat sinds 1 januari 2021 is opgericht.

De werkzaamheden van het team zullen het komende jaar verder geprofessionaliseerd worden. Denk dan aan het ontwikkelen van tools, analyses en onderzoeken in het kader van onder andere informatie gestuurd werken, om effectiever te kunnen handhaven.

Over de werkgever:
Immigratie- en Naturalisatiedienst

Een vluchteling die niet veilig is in eigen land. Een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen. En een gezin dat elkaar na jaren weer in de armen kan sluiten. Wat ze met elkaar gemeen hebben? De IND beoordeelt hun verzoeken om in Nederland te mogen wonen of Nederlander te willen worden.

De IND voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat we alle verblijfsaanvragen beoordelen. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en daarom hier asiel aanvragen. Of om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin vormen met iemand die hier al woont. Maar het kan ook gaan om mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en die daarom via een naturalisatieverzoek een Nederlands paspoort aanvragen.

De IND wil een compacte en wendbare uitvoeringsorganisatie zijn met hoogwaardige kennis op het vreemdelingendomein en met oog voor de menselijke maat. De IND moet kunnen inspelen op wisselende eisen en omstandigheden en tegelijkertijd moet de kwaliteit van dienstverlening voorop blijven staan. Dit vraagt om een proactieve organisatie die zich voortdurend ontwikkelt. Daarvoor zijn medewerkers nodig die dit willen en kunnen ondersteunen. Medewerkers die breed inzetbaar zijn en die willen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. De IND investeert graag in deze medewerkers!

Immigratie- en Naturalisatiedienst

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site