Medewerker Bovenwater Surveillance Technologie

Defensie HDP
Utrecht
€ 3.003 - € 4.762
Bachelor - HBO
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling
21-11-2023
07-01-2024

Functieomschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word medewerker Bovenwater Surveillance Technologie!

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Als medewerker Bovenwater Surveillance Technologie zorg je, samen met je collega’s, dat de marine tijdig beschikt over de beste bovenwater sensoren voor beeldopbouw en ondersteuning van wapeninzet.

Wat ga je doen?

De schepen van de Koninklijke Marine zijn voorzien van sensorsystemen voor waarneming en het ondersteunen van wapeninzet. Bureau Bovenwater Surveillance Technologie (BST) is onderdeel van de afdeling Maritieme Systemen. Bij BST houd je je bezig met de technologie van radarsystemen, elektro-optische systemen en/of systemen voor elektronische oorlogsvoering (EOV).

Als medewerker BST ben je betrokken bij de volledige levenscyclus van de systemen in jouw takenpakket: van een eerste verkennend onderzoek tot en met de afstoting van een systeem en alle fasen daar tussenin.

De meeste werkzaamheden binnen BST zijn in het kader van een project of bedoeld voor het opbouwen en behouden van relevante kennis. Het merendeel van de projecten is voor de Marine, maar er wordt ook gewerkt voor en met de Landmacht en de Luchtmacht.

Bij grotere projecten (zoals nieuwbouw van schepen) zijn specialisten uit diverse kennisgebieden en werkvelden betrokken. De functie betreft daarom niet alleen technisch inhoudelijke werkzaamheden maar ook een deel coördinerende activiteiten.

Zo fungeer je binnen de DMO als contactpersoon richting collega’s die zich bezighouden met o.a. wapentechnologie, technologie-integratie, signaturen, scheepskwetsbaarheid, platformtechnologie en diverse projectorganisaties. Maar ook buiten DMO heb je veelvuldig contact met bijvoorbeeld het Maritime Warfare Centre van de Marine, met de Directie Plannen van de Defensiestaf, met kennisinstituten zoals TNO en NLR en industrie zoals Thales.

Naast projecten houd je je ook bezig met technologieontwikkeling. Voor de projecten begeleid je eventuele technologische ontwikkeltrajecten (nationaal en internationaal), lever je technische expertise, stel je eisenpakketten op, schrijf je documentatie om nieuwe systemen in te kunnen voeren en te kunnen onderhouden, begeleid je de introductie aan boord van schepen en assisteer je bij technische en operationele beproevingen, zowel bij de fabrikant als aan boord.

Je takenpakket bestaat op hoofdlijnen uit:

Daarnaast krijg je gelegenheid om opleidingen te volgen, is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en er zijn voldoende doorgroeimogelijkheden. Als medewerker van BST werk je zelfstandig en krijg je veel verantwoordelijkheid.

Bij contact met partijen buiten Defensie treed je vaak op als vertegenwoordiger van Defensie. Je krijgt veel vrijheid bij de uitvoering van je werkzaamheden, uiteraard passend bij je ervaring, het werkpakket en de planning van het bureau.

Wil je bij Defensie samenwerken in een gemotiveerd, enthousiast team van militairen en burgermedewerkers en bijdragen aan een veiliger wereld? Dan nodig ik je uit om te solliciteren.

Functie eisen

Persoonlijke eigenschappen:

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.003
€ 4.762
schaal 10
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond.
38
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Aanvullende details

COMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
commit.werken.bij.commit@mindef.nl
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Maaike Hoogland
06-51951484
MA.hoogland@mindef.nl
Contactpersoon vacature
Dennis Raamsveld
06-22124070
D.Raamsveld@mindef.nl

Informatie over de afdeling:
COMMANDO MATERIEEL EN IT

Je verricht je werkzaamheden binnen de Sectie Wapen- en Sensortechnologie (WST) van de Afdeling Maritieme Systemen (AMS). AMS valt onder de Directie Wapensystemen & Bedrijven (DWS&B) van het Commando voor Materieel en IT (COMMIT). COMMIT ondersteunt missies en operaties 24/7 en voorziet onze militairen van het beste materieel en de beste IT.

AMS is de technische maritieme afdeling binnen COMMIT en fungeert als engineering bureau c.q. backoffice voor de directies Projecten en Inkoop. AMS treedt op als normsteller en smart specifier voor maritieme systemen, zoals fregatten, onderzeeboten en wapen- en sensorsystemen, en vervult de rol van militaire zeewaardigheidsautoriteit voor alle maritieme platformen. Bij AMS werken momenteel circa 250 personen.

De sectie WST levert militaire en technische kennis en expertise ten behoeve van het op doelmatige, doeltreffende en veilige wijze specificeren, introduceren, realiseren, in stand houden en borgen van de militaire maritieme capaciteiten en de afstoting ervan. De sectie heeft een sterke focus op innovatie en weet deze verankerd in intensieve samenwerking met nationale en internationale kennisinstituten, internationale organisaties, kennisnetwerken, industrieën en partnerlanden.

WST bestaat uit vier bureaus, te weten: Onderwater Gevechtstechnologie, Bovenwater Surveillance Technologie, Bovenwater Wapentechnologie en Integrated Air & Missile Defence.

De werkzaamheden van de functie waarop je solliciteert worden verricht binnen het bureau Bovenwater Surveillance Technologie (BST). De schepen van de Koninklijke Marine zijn voorzien van de meest geavanceerde en innovatieve sensorsystemen. Het bureau Bovenwater Surveillance Technologie is een drijvende kracht achter de Nederlandse (maritieme) sensor- en radarontwikkeling. Als senior medewerker van BST lever je hier een belangrijke bijdrage aan.

Het bureau Bovenwater Surveillance Technologie is keten- en integratie-verantwoordelijk voor alle sensorsystemen die betrekking hebben op bovenwater luchtverdediging en oppervlakte oorlogvoering. Om deze activiteiten uit te voeren heeft het bureau momenteel elf medewerkers, zowel burgers als militairen. De komende jaren gaan er verschillende nieuwe maritieme projecten starten. Ook is er meer capaciteit nodig voor kennis en innovatie en internationale samenwerking. Daarom gaan we uitbreiden en daar hebben we jou bij nodig!

COMMIT bevindt zich op de Kromhoutkazerne in Utrecht en dit zal de hoofdlocatie van de werkzaamheden zijn, waarbij deels thuiswerken wordt ondersteund. Regelmatig reizen binnen Nederland (o.a. naar het Ministerie van Defensie in Den Haag, de Marinebasis in Den Helder, naar kennisinstituten en/of bedrijven) en internationaal is noodzakelijk om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren.

Visie

Het Commando Materieel & IT (COMMIT) ondersteunt de transitie naar een informatiegestuurde en technologisch hoogwaardige krijgsmacht met het beste materieel en de beste IT. Ons COMMITment is groot om de cruciale rol te versterken als strategisch partner van de Commandant der Strijdkrachten, van de operationele onderdelen en van internationale partners. COMMIT vergroot de impact van de ondersteuning door een integrale en innovatieve aanpak van materieel- en IT-projecten, (wapen)systeemmanagement en ketenlogistiek.

Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en

IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.

Het uitvoeren van innovatieve projecten vraagt om meer samenwerking met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheidsorganisaties en maatschappelijke instanties. Onder de vlag van C-COMMIT als National Armaments Director (NAD) ontwikkelen en versterken wij ook de internationale samenwerking op het gebied van materieel en IT (NAVO, EU, multinationaal en bilateraal).

Missie

COMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste IT

Over de werkgever:
Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 56.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO)

Ministerie van Defensie

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site