Draag bij aan het opsporen van daders in strafzaken. Als onderzoeksmedewerker DNA Isolatie en Analyse bij het Nederlands Forensisch Instituut verzet je belangrijk werk. Door jouw bevindingen in DNA-onderzoek kunnen daders van misdrijven sneller worden opgespoord en vervolgd. Samen met je collega’s werk je in het laboratorium in Den Haag.
Misdrijven oplossen dankzij DNA-onderzoek
Jouw toekomstige werkplek is de Divisie Biologische Sporen. Hier werk je voor het team DNA-Analyse en het team DNA-Isolatie. Je voert zelfstandig DNA-onderzoek uit aan referentie- en sporenmateriaal wat nodig is voor het tot stand brengen van DNA-profielen in strafzaken. In opdracht van het Openbaar Ministerie, Politie en DNA-deskundigen van het NFI worden DNA-profielen van biologisch celmateriaal samengesteld. Voor onderzoekers binnen en buiten het team, DNA-deskundigen en management ben jij een eerste aanspreekpunt. Verder bestaat jouw takenpakket uit het:
Je bent ondernemend en werken met een deadline is geen probleem voor jou. Je kunt goed werken volgens een routine én ook omgaan met afwijkende situaties. Binnen je team gaat feedback geven en ontvangen je goed af. Je bent gedreven om persoonlijk en met het team te presteren. Verder heb je:
Competenties
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
De divisie BiS telt ruim 120 medewerkers, georganiseerd in diverse teams. Het zaakonderzoek vraagt een goede samenwerking tussen de teams waarbij informatie en monsters snel en betrouwbaar moeten worden overgedragen. De wereldwijde ontwikkelingen ten aanzien van moleculaire methoden en genoomkennis hebben het forensisch onderzoek sterk beïnvloed en de tool box binnen het forensisch DNA en RNA-onderzoek enorm uitgebreid.
De samenleving en de media zijn zeer geïnteresseerd in ons werk en volgen het enthousiast en kritisch. Handhaving van kwaliteitsbewustzijn, accreditatie en innovatie is van levensbelang voor ons. Wij zijn dan ook een voortdurende lerende en zich verbeterende organisatie.
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is een agentschap van het ministerie van Justitie en Veiligheid en levert kwalitatief hoogwaardige forensische diensten met behulp van state-of-the-art technologie en wetenschap.
Gedreven NFI-professionals richten zich gezamenlijk op het tijdig leveren van begrijpelijke, objectieve en zo nodig multidisciplinaire forensische analyses, op meer dan dertig onderzoeksgebieden zoals DNA, pathologie en toxicologie, maar bijvoorbeeld ook digitale technologie en wapens. De resultaten spelen een belangrijke rol bij opsporing, vervolging en in rechtszaken. In alle gevallen houdt het NFI zich bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het NFI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.