Het contact tussen de overheid, particulieren en bedrijven verloopt steeds vaker digitaal. Bijvoorbeeld via services als DigiD en MijnOverheid. Als platform-engineer bij Logius in Den Haag zorg jij dat deze dienstverlening optimaal blijft werken en zich snel verder kan ontwikkelen. Jouw doel? Een digitale wereld waarin miljoenen mensen en bedrijven vlot en veilig kunnen communiceren met uiteenlopende overheidsinstanties.
Je beheert en ontwikkelt gemeenschappelijke producten en diensten op een stevig platform waarop maatschappelijk essentiële applicaties landen, zodat deze applicaties op een veilige en snelle manier waarde kunnen leveren. Dat is het Logius-platform. Met dit platform nemen we overheidsorganisaties zaken als hosting, housing en informatiebeveiliging uit handen én bieden we ruimte om nieuwe digitale diensten te ontwikkelen. Jij houdt dit platform operationeel. Dit doe je vanuit een DevOps-team en volgens de SAFe-methodiek.
Jij en je collega’s werken in sprints van twee weken aan de features die tijdens driemaandelijkse planningssessies zijn vastgesteld. Je werkdag begint met een dagstart. Welke hulpvragen zijn er binnen je team of heb je zelf? Vervolgens werk je bijvoorbeeld aan het updaten van bestaande tooling of ga je om tafel met een klant die een nieuwe applicatie wil laten draaien op ons platform. Met onder meer de solution architect en de DevOps-engineer van deze klant bespreek je de wensen en je maakt duidelijk wat nodig is om de applicatie goed te laten landen. Waar nodig ga je ook in gesprek met bijvoorbeeld een infra-architect of businessconsultant, of met de leverancier van het besturingssysteem.
Behalve dat je toeziet op de doorontwikkeling van ons platform, los je samen met je teamleden incidenten op. In stand-by-diensten (24/7) zorgen jullie dat onze dienstverlening beschikbaar blijft. Jullie motto? If you break it, you fix it! Ook pak je beheerwerkzaamheden op, en test of review je het werk van je collega’s. En natuurlijk heb je daarnaast een scherp oog voor de ontwikkelingen in de markt. Welke nieuwe technieken zijn er? En hoe kunnen wij die inzetten? Zo borg je de kwaliteit van onze bestaande én nieuwe dienstverlening.
Voldoe je nog niet aan alle eisen, maar heb je wel de potentie en ambitie je te ontwikkelen tot zelfstandig platform-engineer? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Voor persoonlijke en professionele ontwikkeling is hier volop ruimte en we gaan dan ook graag met je in gesprek over de mogelijkheden.
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
De directie Productiehuis zorgt voor het beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius volgens de Scaled Agile Framework (SAFe)-methodiek. In het Productiehuis zijn vier agile releasetrains: authenticatie en machtigen, gegevens en berichten, gegevensuitwisseling, en platform en connectiviteit. Samen met de andere directies realiseren we het afgestemde portfolio. Samenwerking binnen Logius is daarom essentieel. Denk bijvoorbeeld aan samenwerking tussen architecten, tussen productmanagers en tussen inkoop en portfolio- en relatiemanagement. Zo creëren we samen een dienstverlening met maximale toegevoegde waarde.
Directie ProductiehuisOver Logius
Logius is de dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We hebben eigen producten en diensten voor de digitale overheid. Daarnaast beheren we standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. En zijn we actief betrokken bij meerdere afsprakenstelsels.
Dankzij onze diensten kunnen bijvoorbeeld alle mensen inloggen met DigiD, en hun gegevens bekijken in MijnOverheid en bedrijven gestandaardiseerd gegevens uitwisselen met overheden. We leveren onze diensten aan publieke dienstverleners zodat zij onder andere veilig digitaal post kunnen sturen, meldingen uit basisregistraties ontvangen en hun toegankelijkheid kunnen toetsen. We werken in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we trots op.
Onze rol binnen de digitale overheid
Onze dagelijkse praktijk is het verbinden van overheid, burgers en bedrijven. Logius zorgt ervoor dat digitale dienstverlening voor zoveel mogelijk organisaties beschikbaar is. Vanuit onze expertise adviseren we en denken we mee over nieuwe kansen die het digitale tijdperk biedt. Dat doen we in gesprek met opdrachtgevers, afnemers en ook met burgers en bedrijven. Zo zorgen we samen voor een digitale overheid die werkt voor iedereen.
Onze missie
Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij vakkundig, betrouwbaar en in eenvoud.