Recruiter [GEARCHIVEERD]

Ministerie van Financiën
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Den Haag
32 - 36
€ 2.756 - € 4.430
Bachelor - HBO
2 jaar
08-05-2021
21-05-2021Verlopen

Functieomschrijving

“De juiste kandidaat op de juiste plaats: dat is de missie van team Recruitment. Hieraan bijdragen met een bevlogen team geeft me veel voldoening!” – Robert van Hemert, recruiter bij het ministerie van Financiën.

Als recruiter bij het ministerie van Financiën ben jij de spil tussen de arbeidsmarkt en de mogelijkheden bij Financiën. Je draagt je steentje bij aan de professionalisering van onze recruitmentstrategie en de uitvoering daarvan. Als geen ander weet jij goede kandidaten aan te trekken voor onze toekomstige vacatures en je profileert het ministerie van Financiën als aantrekkelijke werkgever. Daarbij zoek je zowel intern, met onze managers en HR-adviseurs, als extern, veelal met universiteiten en studieverenigingen, regelmatig de samenwerking op.

Samen met de vacaturehouder speel je een grote rol in de uitvoering van het gehele recruitmentproces: van het bepalen van de juiste wervingsaanpak, tot het voeren van selectiegesprekken met kandidaten. En je objectiveert het proces van a tot z met oog voor diversiteit. Aan jou de belangrijke taak om de perfecte match te vinden tussen ons als ministerie en nieuw talent. Hiervoor ga je met de manager in gesprek om te achterhalen wat het gewenste profiel van de ideale kandidaat is. Jij zorgt ervoor dat je de managers, op een klantgerichte en overtuigende manier, kritisch bevraagt. Een vraag zoals ‘wat hebben wij als ministerie, en de desbetreffende afdeling, de kandidaten te bieden?’ blijft dankzij jou dan ook niet onbeantwoord. Bovendien draag je bij aan de planning en organisatie van het werving- en selectieproces en bewaak je de doorlooptijden.

Naast de uitvoering van recruitmentactiviteiten denk je mee over het verder inrichten, professionaliseren en standaardiseren van ons werving- en selectieproces. Onze recruitmentstrategie is volop in ontwikkeling. Dat geeft jou alle vrijheid om mede te bepalen waarop we gaan inzetten. Veel doen we al goed, maar het kan nóg beter. Met jouw ideeën help jij om onze ambitie op recruitmentgebied te vertalen naar een strakke strategie en concrete plannen, die je grotendeels zelf mag uitvoeren. We willen ons gaan onderscheiden met een proces dat past bij de huidige arbeidsmarkt waarin kandidaatbeleving centraal staat. Zo bouw je mee aan een stevige positie op de arbeidsmarkt.

Je werkt nauw samen met vier enthousiaste en gedreven collega-recruiters die altijd open staan om te sparren en elkaar verder te helpen. Maar we zijn er natuurlijk ook om een (voorlopig digitaal) kopje koffie met je te drinken. We werken hard en lachen veel. Ook op afstand hebben we een gezellige en open werksfeer. Ideeën over een digitaal gezelschapsactiviteit, zoals Ranking the Stars, zijn meer dan welkom!

Wil jij meebouwen aan een stevige positie op de arbeidsmarkt van het ministerie van Financiën waar de kandidaatbeleving centraal staat? Dan maken we graag kennis met je.

Eerst nog eens verder praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Samira Akaiouar.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.756
€ 4.430
schaal 10
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
2 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
solliciteren@minfin.nl
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Samira Akaiouar, Diversiteitsrecruiter
06-25053508
s.r.k.akaiouar@minfin.nl
Contactpersoon vacature
Samira Akaiouar, Diversiteitsrecruiter
06-25053508
s.r.k.akaiouar@minfin.nl

Informatie over de afdeling:
Directie Bedrijfsvoering, eenheid Organisatie en Personeel

De directie Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt het primaire proces van het ministerie van Financiën op het gebied van personeel, informatievoorziening, organisatie, financiën, automatisering/administratie en huisvesting (PIOFAH). Wij ondersteunen deze processen met professionele dienstverlening en voeren regie op de diensten die vanuit de shared service centra worden geleverd. Daarbij bewaken we namens de interne opdrachtgever de kwaliteit en realisatie van de dienstverlening.

De directie Bedrijfsvoering biedt een inspirerende en inclusieve werkomgeving waarin ruimte is voor professionaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Hierbij hoort ruimte om te leren, te innoveren en te experimenteren met nieuwe kennis, nieuwe methoden en nieuwe samenwerkingsvormen. De directie Bedrijfsvoering bestaat uit de eenheid Facilitair Huisvesting en Services (FHS), team Financiën, team Inkoop/CDI Office, de eenheid Informatisering (I) en de eenheid Organisatie en Personeel (O&P)

Eenheid Organisatie en Personeel
De eenheid Organisatie en Personeel (O&P) adviseert de leiding en het management van het departement over de uitvoering van het personeelsmanagement, het personeelsbeleid en de ontwikkeling van de organisatie. Zo vervullen wij een specifieke adviesrol op expertisegebieden als managementdevelopment, formatie-advies, arbeidsjuridische aangelegenheden, arbo, medezeggenschap en werving en selectie. Daarnaast voeren wij regie op taken en opdrachten op het gebied van organisatie en personeel die zijn belegd bij shared service centra, expertisecentra en eventueel externe partijen.

Als partner in business zijn wij een gesprekspartner van de leiding van het departement en ondersteunen wij managers proactief bij de uitvoering van hun dagelijkse personele en organisatorische managementtaken. De behoefte om de kaderstellende en controlrol en de strategische adviesrol op het gebied van O&P te versterken, heeft geleid tot flinke uitbreiding van de eenheid O&P. We werken vanuit vier teams: ARMI en Control, Organisatie- en Personeelsontwikkeling, Klantteams O&P en Ondersteuning O&P.

Er is een aantal trends die de komende jaren het O&P-werkveld gaat bepalen. Door de coronacrisis is de situatie op de arbeidsmarkt opeens veranderd en wordt de Nederlandse economie flink geraakt. De invloed op werkgelegenheid- en daarmee het aantal vacatures - verschilt per sector. Binnen de rijksoverheid zien we een lichte daling. Ook zien we een vergrijzing van de beroepsbevolking. Het aantal hoogopgeleiden op de arbeidsmarkt stijgt. Deregulering van de Nederlandse arbeidsmarkt heeft geleid tot een daling van het aantal vaste contracten, een toename in het aantal flexibele contracten en een toename in het aantal zzp'ers.

Toenemende globalisering, internationalisering en bijvoorbeeld digitaliseringstrends maken dat werken binnen de Rijksoverheid flink verandert. En dat nog los van het feit dat de rol van de overheid richting burger en maatschappij aan verandering onderhevig is. Hierdoor verandert ook de rol van de ambtenaar. De nieuwe ambtenaar is wendbaar, weerbaar en waardegedreven. Hij of zij is actief in een krachtenveld van steeds wisselende, tijdelijke netwerken en partnerschappen, en krijgt dus een nieuwe rol als verbinder, met bijbehorende vaardigheden: onderhandelen, communiceren en verbinden.

Over de werkgever:
Ministerie van Financiën

Samenwerken aan een financieel gezond Nederland

Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.

Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.

Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.

Onze kernwaarden integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.

Lees meer over het ministerie van Financiën op https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien/organisatie.


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site