ICT en gebruik van data spelen in onze maatschappij een steeds belangrijkere rol, ook bij het maken en uitvoeren van beleid. Door onderzoek en advisering help jij als adviseur binnen het CIO-office van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat én Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit IV en digitalisering naar een hoger niveau te brengen. Dankzij jouw inzicht en adviezen houden we op het gebied van beleid en uitvoering grip op relevante ICT-ontwikkelingen.
Daarbij is te denken aan het zorgen dat ontwikkelingen beheerst worden uitgevoerd zodat we nu en in de toekomst beschikken over een fit ICT-landschap. Verder geef jij gevraagd en ongevraagd advies en kijk jij kritisch mee bij uiteenlopende onderwerpen zoals programma’s en projecten binnen de ministeries én de uitvoeringsorganisaties. Ook adviseer je bijvoorbeeld over de optimale inrichting van (portfolio)processen en lifecyclemanagement, hoe je ontwikkelaars beter betrekt bij het hoger doel van een programma, of hoe je risico’s van ICT-trajecten nóg beter in beeld brengt.
Jij bent betrokken bij het hele palet aan onderzoeken en adviestrajecten. Alleen dat al maakt je functie veelzijdig en uitdagend. Je zorgt dat de resources op orde zijn, zet onderzoeksteams op die je zelf kan leiden en maakt de planningen. In deze trajecten werk jij zelf ook mee om interviews af te nemen, goed leesbare rapporten te schrijven en bevindingen toe te lichten. De onderzoeken bevatten aanbevelingen en adviezen die de beheersing van ICT-activiteiten kunnen verbeteren.
Verder maak jij samen met je collega’s binnen Regie en Sturing beleid voor portfolio- en lifecyclemanagement en werk je nou samen met de collega’s die de enterprise architectuur voor de Ministeries ontwikkelen en beheren. Ook ben je een sparringpartner voor beleidsdirecties die bij het uitvoeren van de maatschappelijke opgave nieuwe ICT-producten laten ontwikkelen. Verder draag jij bij aan het organiseren van bijvoorbeeld seminars en roadshows om je kennis te delen en neem je actief deel aan interdepartementale werkgroepen. Je helpt ook in de voorbereiding interdepartementale overleggen van onze CIO’s.
Als senior adviseur heb je organisatiebreed een invloedrijke rol op de genoemde thema’s. Een functie die je grotendeels op jouw manier en zelfstandig kunt invullen en waarin je tegelijkertijd nauw samenwerkt met collega’s van heel EZK, LNV en de dienstonderdelen.
In de breedste zin help je om de informatievoorziening binnen onze beide ministeries verder te brengen en onze maatschappelijke doelen te bereiken.
Jij weet welke ontwikkelingen en belangen er in je omgeving spelen. Om daarin optimale resultaten te bereiken is samenwerking wat jou betreft een must. Als een dirigent weet je op het juiste moment de juiste mensen te betrekken om resultaten te behalen. Ben jij nieuwsgiering en positief kritisch waarbij je gedragen adviezen kan uitbrengen en uitdragen, en sta jij stevig in je schoenen?
Verder heb je:
Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je ervan overtuigd dat je van waarde kunt zijn in deze functie? Ook dan nodigen we je uit om op deze vacature te reageren.
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Wat bieden wij jou nog meer:
Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Het CIO-office bestaat uit 27 professionals en voert de centrale regie op de gehele Informatievoorziening (IV) van de beide ministeries. Door middel van optimale inrichting van IV helpen we de organisaties bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Daarbij blijven de afdelingen en diensten van de ministeries verantwoordelijk voor de processen. In de dynamische omgeving van het CIO-office pakken we regelmatig ad hoc werk op.
Cluster Regie en Sturing
Jij vormt met zes collega’s het cluster Regie en Sturing dat zich inhoudelijk richt op de taakgebieden integraal portfoliomanagement, lifecyclemanagement, enterprise-architectuur, en CIO-oordelen en -toetsen. In het team werk je in een informele en ontspannen sfeer samen met de coördinator, een lead-architect, enterprise-architect en data-architect, een specialist op gebied van lifecyclemanagement een specialist voor portfoliomanagement en een ondersteuner. Een divers team van mannen en vrouwen, leeftijden, ervaring en culturele achtergronden. We werken hybride op kantoor en thuis. Om de zes weken nemen we een halve dag de tijd om fysiek samen alle ontwikkelingen in het cluster door te nemen. Dan lunchen we ook samen. En continu dagen we je uit om mee te denken over hoe we in- en extern nóg beter kunnen samenwerken.
De ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit streven ernaar werkgevers te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Het ministerie van EZK staat voor een duurzaam en ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemingsklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Dit doen we door de juiste randvoorwaarden te creëren, ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien, aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving, en samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een duurzaam en ondernemend Nederland.
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Iedere dag zetten wij ons in voor duurzaam voedsel, waardevolle natuur en een vitaal platteland. Voor de huidige en toekomstige generaties. Wij maken ons sterk voor duurzaam, voldoende en veilig voedsel op ieders bord, en maken hiervoor gebruik van onze innovatiekracht. Zo dragen wij bij aan een gezonde aarde en het welzijn van mensen en dieren.
Wij maken ons ook sterk voor de natuur. Beschermen die. Wij werken aan gezonde natuur binnen natuurgebieden, op het platteland en in grote wateren, maar juist ook in steden. Dit draagt eraan bij dat het platteland en de steden aantrekkelijke plekken zijn om te wonen en werken.
Landbouw, natuur en kwaliteit van voedsel zijn nauw met elkaar verweven. Ze kunnen elkaar versterken én met elkaar schuren. Het maakt belangen soms moeilijk verenigbaar en kan leiden tot flinke tegenstellingen in de samenleving. Juist dáár vind je ons. Het is aan ons die dilemma’s helder en bespreekbaar te maken. Continu zoeken wij daarvoor de samenwerking met partijen uit de maatschappij. Door beleid te maken geven wij richting. Wij maken wetten en regels. En de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ziet toe op de naleving hiervan. Onze kennis en bevindingen delen wij met de politiek, zodat die keuzes kan maken. Ook buiten Nederland zoeken wij samenwerking voor oplossingen. En internationaal oefenen we invloed uit op beleid en besluitvorming.