Senior adviseur, plaatsvervangend programmamanager [GEARCHIVEERD]

Rijkswaterstaat
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Rotterdam
32 - 36
€ 3.842 - € 5.710
Master/doctoraal
3 jaar
15-07-2021
04-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

Ben jij enthousiast, betrokken en staat het resultaat bij jou voorop? Weet jij dit te combineren met een opvallende visie en scherpe analyse op complexe dossiers? Durf jij de vertaling te maken van beleid naar uitvoering en het voortouw te nemen in nieuwe ontwikkelingen? Dan ben jij de perfecte kandidaat voor deze functie en verwelkomen wij jou graag binnen ons team!

De directie scheepvaartverkeer- en watermanagement werkt (VWM) met circa 1.000 medewerkers aan de dagelijkse bediening van sluizen en bruggen, verkeersbegeleiding van de scheepvaart, vaarwegmarkering, incidentmanagement en diverse werkzaamheden vanaf onze schepen. Wij zijn het hart van de operatie van Rijkswaterstaat (RWS). De focus van de meeste collega’s ligt daarbij sterk op de dagelijkse veilige en vlotte afhandeling van het goederenvervoer over water.

In dit speelveld heeft de afdeling Ontwikkeling de uitdagende taak om aan de waan van de dag te ontsnappen en ons te richten op de toekomst. Dit doen we door te pionieren, experimenteren en benodigde vernieuwingen en innovaties op te speuren en te implementeren. Ons doel hierbij is om, samen met de operatie, te komen tot steeds slimmere en toekomstbestendige uitvoering van het werk. Daarnaast willen vanuit onze taak ook de beroepsvaart helpen en faciliteren in hun ontwikkeling en uitdaging om een concurrerende vervoersmodaliteit te blijven. We staan daarbij aan de lat voor de verbinding tussen (nieuw) beleid (nationaal en internationaal) en uitvoering. Bij de ontwikkeling van beleid brengen wij de belangen en kansen vanuit scheepvaartverkeersmanagement in. Tevens dragen wij er zorg voor dat nieuwe beleidsdoelen handen en voeten krijgen in onze operatie, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, duurzaamheid, de goederenvervoeragenda, verdergaande digitalisering, automatisering en smart shipping. Zodoende draagt de afdeling bij aan veilige en vlotte afhandeling van het scheepvaartverkeer: vandaag, morgen en in de toekomst.

Hoe ziet jouw nieuwe functie eruit?
Binnen de afdeling Ontwikkeling kom jij te werken bij het team van Corridor Centrale Scheepvaart Amsterdam (CCSA) als senior adviseur en plv. programmamanger. Je begint met het het opstellen van een integraal beheer, onderhoud en exploitatieplan (BO&E) voor de nieuwe scheepvaartverkeerscentrale in Amsterdam. Je doet dit voor de landelijke functies en het dagelijks beheer ervan. De landelijke functies zijn: het publiekscentrum, het innovatiecentrum, het test- en opleidingscentrum en het Scheepvaart Verkeerscentrum Nederland. Jij zorgt ervoor dat de betrokken dienstonderdelen tot een meerjarige gedragen aanpak komen. Voor de landelijke functies zorg jij voor:

Daarnaast ben je plaatsvervangend programmamanager CCSA en kan als zodanig acteren. Je neemt initiatief om partijen binnen en buiten het project te verbinden. Je stuurt op realisatie van de voordelen die de centrale moet bereiken door monitoring en advies. Daarbij ben je sparringspartner voor de (deel)projectleiders en programmamanager CCSA.

Verder werk je inhoudelijk mee aan diverse deelprojecten tijdens de plan- en realisatiefase van het project van de landelijke functies. We komen af en toe vraagstukken tegen die best wat creativiteit vragen en we zoeken dus ook een aanpakker pur sang.

Je krijgt dossiers die passen bij het niveau van senior adviseur. Als een echte projectleider neem je kennis snel tot je en weet je jezelf flexibel te bewegen binnen jouw opdrachten en ben je goed op de hoogte van de Rijkswaterstaatprocessen. Geen werkweek is hetzelfde, zo kan het zijn dat je door nieuwe, (politieke) ontwikkelingen jouw focus plots moet verleggen. Met jouw uitstekende gevoel voor prioriteiten en flexibiliteit weet je hier goed mee om te gaan, van uitdagingen krijg je energie.

Bij Rijkswaterstaat en binnen het projectteam heerst er een informele sfeer waarin er wordt gestimuleerd om jezelf te zijn. Daarnaast krijg je veel vrijheid in je werk en worden er veel mogelijkheden geboden om bijvoorbeeld thuis te werken. Je werkt nauw samen met je collega’s in het projectteam waarin je elkaar helpt maar ook bereid bent om een bijdrage te leveren in andere innovatieve projecten.

Wat wij aan jou waarderen
Als een echte duizendpoot neem je kennis snel tot je en weet je jezelf flexibel te bewegen binnen jouw dossiers. Geen werkweek is hetzelfde. Zo kan het zijn dat je door nieuwe, (politieke) ontwikkelingen jouw focus plots moet verleggen. Met jouw uitstekende gevoel voor prioriteiten en flexibiliteit weet je hier goed mee om te gaan. Van uitdagingen krijg je energie. Uiteraard communiceer je vlot en helder en kan je uitstekend schrijven. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Onze nieuwe adviseur is een organisatie- en plannningstalenten weet de meerjarige vraagstukken te vertalen naar een aantrekkelijke agenda waar partijen aan mee willen werken.
Ook weet je anderen te enthousiasmeren en te motiveren, kun je goed netwerken en creëer je draagvlak op verschillende niveaus (van directie tot de operationele werkvloer). Je bent doortastend, kunt goed plannen en organiseren en bent omgevingssensitief.

En ben je toe aan iets nieuws? Dat kan zeker binnen onze afdeling. Er zijn genoeg ontwikkelmogelijkheden en de ambitie is om in ieder geval indien nodig jouw werkpakket aan te passen op jouw (ontwikkel)wensen en doelen. Daarnaast biedt Rijkswaterstaat veel mogelijkheden voor het volgen van trainingen en cursussen.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Rijkswaterstaat een aangepaste selectieprocedure en werken wij vanuit huis. De meest actuele informatie vind je via deze link.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.842
€ 5.710
schaal 12
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
3 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland.
Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Dennis van der Ven, Adviseur Werving en Selectie
06-50419547
Contactpersoon vacature
Robin Koersen, programmamanager
06-10931361

Informatie over de afdeling:
Verkeer- en Watermanagement (VWM)

Verkeer- en watermanagement (VWM) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij zorgen ervoor dat iedereen, onder gewone én bijzondere omstandigheden, vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Dit doen wij onder meer door regulering van waterstanden, een efficiënte fileaanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. Onze prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werken we nauw samen met relevante regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen we zichtbaar werk wat ertoe doet en waaraan medewerkers direct of indirect een bijdrage leveren.

In totaal werken er 1850 medewerkers bij VWM: 1300 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Ontwikkeling Scheepvaartverkeersmanagement
Je werkplek valt binnen de afdeling Ontwikkeling Scheepvaartverkeersmanagement. Daar werk je samen met circa 25 collega adviseurs en projectmanagers aan innovatie, vernieuwing en verbetering van scheepvaartverkeersmanagement. De afdeling is op tactisch-strategisch niveau de verbindende schakel met andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat, met externe partijen en met de gebruikers. Ook dragen we bij aan internationale afspraken over de verbetering van het scheepvaartverkeersmanagement en de uniformering van regelgeving binnen de Europese Unie.

We dragen als afdeling bij aan de toekomstvisie voor scheepvaartverkeersmanagement en vertalen deze door naar concrete maatregelen. Ook werken we aan innovaties in de scheepvaart en zorgen we voor de verbetering van het nautisch beheer. Denk aan de verbetering van nautische datakwaliteit en elektronische vaarwegkaarten. Optimale informatieverstrekking aan de scheepvaart is ook onze verantwoordelijkheid. Zowel nationaal als internationaal werken we aan de implementatie van corridorgerichte bediening en begeleiding. Onze ongeveer 25 (senior) adviseurs vormen samen een zeer energiek en gezellig team.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site