Jij bent contactpersoon voor (een twintigtal) Seed Capital fondsen en draagt de verantwoordelijkheid voor het beheer van deze portefeuille. Bij de Seed Capital regeling verstrekt de Staat een hybride lening aan een Venture Capital investeringsfonds om te investeren in start-ups (https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seed-capital). Het uitstaande kapitaal dat het team onder beheer heeft, bedraagt ruim EUR 460 miljoen. De regeling is erg succesvol en wordt ook ingezet om maatschappelijke doelstellingen van de overheid te bereiken. Denk hierbij aan een specifiek Seed budget waarbij geïnvesteerd wordt in eHealth, duurzame energie of smart mobility toepassingen.
Je beoordeelt en analyseert fondsplannen binnen de Seed capital regeling, beheert lopende fondsen en je adviseert samen met collega’s de doelgroep (investeerders). Dit houdt onder andere in dat je zogenoemde ‘capital calls’ waarmee Seedfondsen een deel van de lening opvragen bij RVO.nl om te kunnen investeren in start-ups, afhandelt. Of de inkomsten controleert, die RVO ontvangt nadat een seedfonds een participatie in een startup heeft verkocht. Je werkt hybride, zowel vanuit huis als vanuit ons kantoor in Den Haag.
Om tot de gewenste resultaten te komen, werk je samen met de beste Venture Capital fondsen in Nederland die zijn aangesloten bij de regeling en uiteraard met de betrokken ministeries. Het is van belang dat jij je goed staande kan houden in deze complexe omgeving. Het consequent bewaken van de uitgangspunten van de regeling en een actieve houding richting het investeerdersnetwerk is zeer belangrijk. Intern RVO werk je nauw samen met de adviseurs in het team, de programma coördinator en de teammanager.
Na een inwerkperiode, word je ook opgeleid om als 2e 'projectadviseur' te werken. Een 2e adviseur is verantwoordelijk voor het borgen van de inhoudelijke kwaliteit van het werk. Een 2e adviseur leest de analyses en het advies van een 1e adviseur na, bespreekt of de richtlijnen en regels van de Seed Capital Regeling goed zijn toegepast en maakt eventuele benodigde aanscherpingen alvorens een advies wordt voorgelegd aan de programma coördinator.
Naast de inhoudelijke toetsingen ondersteun je de programma coördinator in enkele organisatorische taken zoals:
Competenties
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Den Haag zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting dat je 2 dagen per week op kantoor bent.
Het betreft een: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (met proeftijd).
Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.
De afdeling IAF (Industrie, Agro en Financiering) helpt het duurzame verdienvermogen van Nederland te vergroten via de uitvoering van opdrachten voor o.a. EZK, IenW, LNV, en VWS. Daarbij geven de maatschappelijke opgaven richting aan ons dagelijks werk, waarbij we onze sectorinhoudelijke kennis en financieringsexpertise koppelen aan de kennis van anderen binnen en buiten RVO voor een integrale dienstverlening aan de industrie, de agrosector en innovatieve ondernemers.
Binnen het Financieringsdomein van IAF bestaan drie teams die zich bezig houden met de uitvoering van de financieringsinstrumenten.
Onze focus ligt op talentgericht werken. Daarom werken wij veel aan persoonlijke én inhoudelijke ontwikkeling. Afhankelijk van je wensen is er de gelegenheid om vakinhoudelijke cursussen te volgen. Je kunt ook gebruikmaken van het EZK-leerportaal met een ruim aanbod (online) trainingen, cursussen en opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijk leiderschap, strategisch adviseren of politiek-bestuurlijke gevoeligheid.
RVO is een inclusieve werkgever die diversiteit omarmt. We maken ons hard voor gelijke kansen voor iedereen, ongeacht huidskleur, afkomst, religie, nationale afkomst, seksuele geaardheid, leeftijd, staatsburgerschap, burgerlijke staat, beperking of genderidentiteit. We streven ernaar om onze verschillen optimaal te benutten zodat we creativiteit, innovatie en talentontwikkeling kunnen stimuleren.
Kansen voor Nederland, kansen voor jou!
Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 6000 mensen zich in voor een duurzame, economisch sterke samenleving, binnen en buiten Nederland. Dit doen wij vanuit verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!
Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen adviseren over de toepassing van wet- en regelgeving en handelen bezwaar en beroepen af binnen de ruimte die wet- en regelgeving biedt. Ook zijn ze betrokken bij het opstellen van nieuwe wet- en regelgeving. Communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies.
Wie ondernemend Nederland en de rest van de wereld een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.