Senior Jurist Mededinging - Agro-nutri

Autoriteit Consument & Markt
Den Haag
32 - 36
€ 3.279 - € 5.710
Master/doctoraal
2 jaar met uitzicht op vast
30-07-2021
01-10-2021nog 11 dagen

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren jurist en wil je werken aan uiteenlopende en uitdagende onderzoeken waarin nooit iets zwart of wit is? Ben je op zoek naar een baan waarin jij je inzet voor complexe mededingingszaken en richting kunt geven aan de ontwikkeling in de nieuwe landbouwregelgeving? Spreekt daarnaast het werken in het middelpunt van de belangstelling van politiek, bedrijfsleven en consument je aan? Dan is de vacature van Senior Jurist Mededinging bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) echt iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Senior Jurist Mededinging met het accent op de agro-nutri sector kom je te werken bij de Directie Mededinging. Je werkt aan verschillende onderwerpen in de agrarische sector, bijvoorbeeld de agro-nutri monitor en duurzaamheidsvraagstukken. Je signaleert, onderzoekt, voorkomt en draagt bij aan het oplossen van marktproblemen in deze sector. Je verzamelt marktinformatie. Daarnaast onderhoud je contacten met externe partijen en verricht bedrijfsbezoeken. Met de informatie stel je een compleet, goed leesbaar dossier samen dat de basis vormt waarop binnen de ACM beslissingen worden genomen over passende interventies.

Voor jou ligt hierbij de focus op de naleving van de Wet oneerlijke handelspraktijken (OHP) landbouw- en voedselvoorzieningsketen die op 1 november 2021 in werking treedt. Deze wet beoogt de vaak zwakke positie van kleinere leveranciers ten opzichte van grotere afnemers te verbeteren. Zo mag bijvoorbeeld een grote supermarkt vanaf 1 november niet meer eenzijdig een overeenkomst met een boer wijzigen. Klachten daarover kunnen bij de ACM worden ingediend.

Omdat het om een nieuwe wet gaat, zal bij de start ook veel voorlichting moeten worden gegeven aan zowel afnemers als leveranciers. Bij de handhaving zal er de eerste jaren nog weinig jurisprudentie zijn om op terug te vallen, waardoor je als jurist de kans krijgt om het handhavingskader mede te bepalen. Daarnaast zal er veel contact zijn met andere Europese toezichthouders, zowel vanwege grensoverschrijdende zaken als voor het delen van ervaringen. Ook zal je regelmatig contact hebben met het Ministerie van LNV en de Geschillencommissie.

Hoewel het accent van je werkzaamheden op het OHP-werk komt te liggen, werk je als onderdeel van de directie Mededinging ook mee aan andere zaken. Zo kan je worden ingezet op projecten op het gebied van concentratiemeldingen, kartelvorming en misbruik van economische machtsposities binnen andere sectoren.

Het werk is meer dan alleen juridisch. Het werk doe je in teamverband. Je werkt nauw samen met andere directies en je werkt in zaakteams samen met juristen, forensisch IT’ers, economen/econometristen en gedragsbeïnvloeders aan concrete oplossingen die de concurrentie in Nederland bevorderen en bewaken. Deze multidisciplinaire samenwerking brengt een enorm interessante, inhoudelijke dynamiek met zich mee.

Functie eisen

Om succesvol te zijn in deze functie heb je een stevige persoonlijkheid, ben je communicatief vaardig en krijg je zaken geregeld. Je hebt een procesmatige inslag, bent enthousiast en goed in plannen en organiseren. Je hebt een scherpe en heldere schrijfstijl en je bent een teamspeler die zelfstandig en gestructureerd te werk gaat. Je enthousiasmeert  mensen in jouw team, neemt ze mee en geeft inhoudelijke begeleiding. Je weet hoe je draagvlak en heldere verwachtingen creëert op zowel management-  als bestuursniveau.

Daarnaast heb je:

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan ook en overtuig ons in jouw motivatiebrief!

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.279
€ 5.710
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
2 jaar met uitzicht op vast

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

Verder kun je rekenen op:

Solliciteren & contact

Is je interesse gewekt, solliciteer dan nu via onderstaande button met je CV en onderbouw in je motivatiebrief waarom je op deze functie solliciteert en waarom de ACM jou aanspreekt. Vragen? Neem contact op met Frederique Prins (Senior Corporate Recruiter) via frederique.prins@acm.nl of 06 – 21 37 86 30. Frederique vertelt je graag meer over de organisatie, ons aanbod en de selectieprocedure. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je terecht bij Cindy Wolfsen (Team Manager Directie Mededinging) via tel. 06 31 03 56 90.

De kennismaking en selectieprocedure bestaan uit minimaal twee gespreksrondes en een afrondend arbeidsvoorwaardengesprek. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure. De kandidaten die het meeste aansluiten op het opgestelde profiel nodigen wij uit voor een gesprek. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je CV.

Rijksambtenaren met een vaste aanstelling behouden hun rechtspositie bij de ACM.

Solliciteren & Corona

De maatregelen rondom Corona hebben ook invloed op het sollicitatieproces bij de ACM. Normaal gesproken geven we de voorkeur aan een persoonlijk sollicitatiegesprek in de vorm van een fysieke ontmoeting tussen kandidaten, vacaturehouders en recruiter. Omdat geadviseerd wordt om het principe van ‘sociale afstand’ toe te passen, bieden we waar mogelijk alternatieve vormen aan voor de sollicitatiegesprekken. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek wordt er door ons telefonisch contact met je gezocht om samen tot een passende oplossing te komen voor het sollicitatiegesprek.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je de vacaturetekst moet opvragen, verzoeken wij je deze te downloaden na verzending van jouw sollicitatie.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Recruitment@acm.nl
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Frederique Prins, Senior Corporate Recruiter
06–21378630
frederique.prins@acm.nl
Contactpersoon vacature
Cindy Wolfsen
070-7222000

Informatie over de afdeling:
Directie Mededinging

De directie Mededinging (DM) houdt toezicht op de concurrentie tussen ondernemingen in alle sectoren van de Nederlandse economie. De directie richt zich op het beëindigen en voorkomen van marktproblemen, onder meer door het opsporen en bestraffen van ondernemingen die een kartel vormen of misbruik maken van hun economische machtspositie. Daarnaast beoordeelt de directie of als gevolg van een voorgenomen fusie of overname wel voldoende concurrentie overblijft. Bij de directie Mededinging werken circa 110 medewerkers, verdeeld over zes teams.

Over de werkgever:
Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

De ACM draagt bij aan een gezonde economie door markten goed te laten werken voor mensen en bedrijven. Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op: de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames); een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post, zorg en drinkwater); de rechten en belangen van consumenten.

De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag ruim 550 professionals. We opereren in en werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten. 

De ACM valt onder de politieke verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het bestuur is zelfstandig en eindverantwoordelijk voor alle besluiten en de organisatie van de ACM. De ACM bepaalt zelf de prioriteiten en komt onafhankelijk van de overheid, bedrijfsleven en belangengroepen tot besluiten. Altijd in het belang van consumenten, burgers en bedrijven. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille, maar besluitvorming vindt collegiaal plaats binnen het bestuur. Het bestuur neemt collectief de verantwoordelijkheid voor de strategie en agenda van de ACM en een effectieve uitvoering daarvan.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site