Zin in een avontuur op het water als varend verkeersleider bij Rijkswaterstaat? In het uitgestrekte netwerk van de Nederlandse waterwegen, ligt een kans voor jou om je talenten te tonen. Kom aan boord en maak jouw passie voor varen werkelijkheid. Solliciteer direct of lees snel verder hoe jij als varend verkeersleider in Wemeldinge en Bruinisse gaat bijdragen aan het Nederlandse scheepvaartverkeer!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als varend verkeersleider speel jij een belangrijke rol in het soepele, veilige en milieubewuste verloop van het scheepvaartverkeer. Met jouw oplettendheid zorg je ervoor dat de regels en wetgeving op het water worden nageleefd. Je voert toezicht uit, houdt inspecties en controleert vergunningen volgens de landelijke en regionale richtlijnen. Als er sprake is van overtredingen, treed jij als toezichthouder of buitengewoon opsporingsambtenaar op door boeterapporten of proces-verbalen op te stellen. Bovendien speel je een belangrijke rol bij de afhandeling van incidenten en schadegevallen in jouw werkgebied. Een melding over een te ondiepe vaargeul vanwege een gedumpte auto, een botsing tussen schepen vanwege laaghangende mistbanken of zomerse zwemmers in de vaarwegen, geen dag is hetzelfde!
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als varend verkeersleider houd je ervan om dagelijks het verschil te kunnen maken met je team. Je ziet dingen die niet kloppen en je onderneemt actie bij problemen op het water. Je zorgt ervoor dat de doorstroming van vaarverkeer goed geregeld is bij incidenten. Ook leg je belangrijke informatie vast over wat je hebt gedaan, welke maatregelen er zijn genomen en als er gevaarlijke situaties zijn. Je let goed op de waterwegmarkeringen en geeft op tijd door als er iets moet worden verplaatst of als er iets kapot is. Als er zwakke plekken zijn in de organisatie, dan kom jij met verbeteringen. Je helpt ook bij vragen over regels op het water en het aanvragen van vergunningen. En als het nodig is, neem je de taak van de kapitein over op het schip waar je werkt.
Wat wij aan jou waarderen
Bij ons kom je terecht in een omgeving waar samenwerking centraal staat. Of het nu gaat om collega's aan boord, verkeersposten of bediencentrales, we werken voortdurend samen aan een veilige en vlotte doorgang voor de scheepvaart. Jij bent een krachtige teamspeler die verbinding weet te leggen met zijn omgeving.
We zijn op zoek naar een gedreven collega die vol energie en enthousiasme zit en een proactieve benadering heeft. Handhaving kan ook op verschillende manieren, waarbij je zelf de inschatting maakt in welke mate het handig is om gebruik te maken van je autoriteit
Bij ons is flexibiliteit en besluitvaardigheid van groot belang. Je moet je goed kunnen aanpassen aan wisselende situaties. Zelfs in afwijkende en incidentsituaties verwachten we dat je snel en doortastend kunt handelen. Is er bijvoorbeeld een incident waarbij hulpverleningsdiensten overwegen om een vaarweg af te zetten, dan weet jij de scheepvaartbelangen daarin mee te wegen en een helder advies te geven.
Als jij jezelf herkent in bovenstaande eigenschappen, dan zijn wij op zoek naar jou! Sluit je aan bij ons team van varende verkeersleiders en maak deel uit van een drijvende werkomgeving met het mooiste uitzicht op Nederland!
Toch nog iets meer weten? Neem dan contact op Mark Janssen, operationeel manager, via 06-83694925. Hij staat je graag te woord.
Of kijk eens online via een van de onderstaande links om te zien hoe het dagelijks werk van een varend verkeersleider eruit ziet:
Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?
Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.
Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.
Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken zo'n 2.000 medewerkers bij VWM: 1.500 in het veld en 450 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.
Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement, afdeling West
De afdeling Operationeel Scheepvaartverkeer- en Watermanagement West is 24 uur per dag verantwoordelijk voor een vlotte en veilige doorvaart op de vaarwegen die in beheer zijn van Rijkswaterstaat in de corridor Volkerak-Zoommeer, Oosterschelde, Schelde-Rijnkanaal en het kanaal door Zuid-Beveland en draagt daarmee bij aan de beschikbaarheid van het vaarwegnetwerk.
Daarnaast hebben we in ons beheersgebied ook twee grote recreatiemeren, het Veerse meer en het Grevelingenmeer.
De collega's houden zich bezig met begeleiding van het scheepvaartverkeer (zowel vanaf de wal als op het water) en de bediening van objecten (sluizen en bruggen) en handelen in voorkomend geval incidenten op de vaarwegen af.
Taken van de afdeling:
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.