(Junior) concerncontroller Rijksvastgoedbedrijf

Rijksvastgoedbedrijf
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
HBO bachelor
Vaste dienst voorafgegaan door een jaarcontract
23-04-2024
14-05-2024nog 11 dagen

Functieomschrijving

Het realiseren van grote maatschappelijke ambities is bij het Rijksvastgoedbedrijf aan de orde van de dag. Daarin heb je als concerncontroller dan ook een invloedrijke rol. Je bent betrokken bij uitdagende en complexe vraagstukken die volop in de publieke belangstelling staan. Vanuit jouw rol bij sta jij het management bij met scherpe analyses en begeleid je op een zorgvuldige manier de financiële besluitvorming. Daarnaast heb je een echte brugfunctie waarbij je meerdere rollen vervult en met verschillende belangen rekening houdt. Je begrijpt: de interessante uitdagingen liggen voor jou voor het oprapen. Net als doorgroeimogelijkheden; je krijgt alle kansen om jezelf verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Wat doe je in de praktijk?
Als concerncontroller vind je het een uitdaging om (financiële) informatie in onze complexe organisatie handzaam en overzichtelijk te presenteren en ter besluitvorming voor te leggen aan het management. Jouw doel? Ervoor zorgen dat managers op het hoogste niveau de juiste beslissingen kunnen nemen. En dat zij grip krijgen én houden op toekomstige ontwikkelingen. Dat vraagt om financieel inzicht en de vertaling hiervan naar het organisatiebrede bestedingsplan, diverse maandelijkse rapportages en adviezen op het snijvlak van financiën en beleidsuitvoering. Waar de business controllers binnen de organisatie inhoudelijk zijn betrokken, kijk jij vanuit jouw overkoepelende blik naar het totaalplaatje en of dit in lijn is met de begroting en het jaarplan van het Rijksvastgoedbedrijf. Daarnaast heb je continu oog voor het signaleren van verbetermogelijkheden binnen onze financiële processen en producten en maak je er ook echt werk van deze concrete vernieuwingen door te voeren.

Als je bij ons aan de slag gaat, gooien we je niet meteen in het diepe. Integendeel; je komt terecht in een team met vier andere collega’s. Jullie zijn een jong en gedreven team met ondernemend en zelf-organiserend vermogen. Heeft iemand hulp nodig? Dan zijn jullie er voor elkaar. Maar we kijken niet de hele dag met elkaar mee; jij komt uit jezelf in beweging.

Het Rijksvastgoedbedrijf is een organisatie waar aandacht voor individuele kwaliteit en (talent)ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Met uitstekende opleidingsfaciliteiten zorgen wij ervoor dat we jouw enthousiasme blijven prikkelen en je jouw cijfermatige en communicatieve expertise verder kunt ontwikkelen om daarmee het verschil te maken.

Meer weten?
Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je nog wat meer informatie over de inhoud van deze functie? Bel of app dan met Jennifer van Wingerden (06 11 24 78 03).

Functie eisen

Wie ben jij als persoon?
Jij blinkt uit vanwege jouw vaardigheid zowel vakinhoudelijk scherp te zijn, alsmede in staat te blijven de overkoepelende blik te behouden. Je legt verbanden, zoekt de samenwerking op, krijgt mensen achter je en jouw politiek-bestuurlijke antenne is uitstekend. Je ziet het als een uitdaging processen en producten te verbeteren en versimpelen zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Daarnaast ben je daadkrachtig, heb je een echte hands-on mentaliteit. Je bent ondernemend en je kunt communiceren op verschillende niveaus. Je kunt goed omgaan met deadlines, waarbij je oog blijft houden voor de menselijke maat. Je hebt wo- werk en denkniveau en bij voorkeur een diploma in bedrijfskunde, bestuurskunde, (bedrijfs)economie of een soortgelijke richting.

Verder:
• Heb je minimaal een jaar werkervaring in een controllerspositie, bij voorkeur binnen een FEZ-directie of binnen een vergelijkbaar agentschap als het Rijksvastgoedbedrijf.
• Heb je de kennis, kunde en sociale kwaliteiten om op te treden als aanspreekpunt en gesprekspartner voor het managementteam en onze (externe) counterparts.
• Ben je analytisch scherp en creatief in je oplossingen. Jouw standpunten kun je helder en overtuigend neerzetten. Daartoe beschik je over goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je kunt goed kunt inschatten wanneer een formele of informele benadering passend is.
• Kun je op basis van jouw expertise en de manier waarop jij overzicht behoudt draagvlak voor jouw standpunten en analyses creëren.
• Heb je het vermogen om verbindingen te leggen tussen cijfers en waarden en kun je gevarieerd advies geven; soms globaal en snel, soms gedetailleerd en uitgebreid.
• Heb je de rust om in een complexe werkomgeving en in een dynamiek van diverse deadlines je hoofd koel te houden.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vaste dienst voorafgegaan door een jaarcontract

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

• De sollicitatiegesprekken vinden worden in overleg met jou ingepland.
• De eerste en tweede-ronde sollicitatiegesprekken vinden in beginsel plaats op locatie. Eventuele vervolggesprekken kunnen – indien dit de voorkeur heeft van de kandidaat - digitaal worden gevoerd.
• Mogelijk is voor de uitoefening van je werkzaamheden bij het Rijksvastgoedbedrijf (in de toekomst) een veiligheidsonderzoek aan de orde. We gaan ervan uit dat je daaraan meewerkt.
• Omdat we duurzaamheid stimuleren, reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer. Je krijgt daarom van ons een ov-kaart voor woon-werkverkeer en dienstreizen. Moet je naar een locatie die niet goed te bereiken is met het ov? Dan kun je gebruikmaken van een bedrijfsauto.
• Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken we onafhankelijk van tijd, plaats en apparaat. Je overlegt met het clusterhoofd hoe je hier invulling aan geeft. Het kan dus ook zijn dat je af en toe op een andere locatie of thuis werkt.
• Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
• Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Jennifer van Wingerden, sectiehoofd A, via 06 11 24 78 03, of jennifer.wingerden@rijksoverheid.nl

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon vacature
Jennifer van Wingerden
0611247803
Jennifer.Wingerden@rijksoverheid.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature (Junior) concerncontroller Rijksvastgoedbedrijf verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Sectie A

Directie Financiën en Bestuursadvisering
De directie Financiën en Bestuursadvisering zorgt ervoor dat het Rijksvastgoedbedrijf zijn risico’s beheerst en financiën op orde heeft. We ondersteunen bij de sturing op de financiën en de beoogde doelen en resultaten. Zo realiseren we een recht- en doelmatig financieel beheer. We zijn adviserend, uitvoerend en controlerend, en we beschikken over specialistische competenties op het gebied van planning en control, accounting, auditing en risicomanagement.

Afdeling Planning en Control
De afdeling Planning en Control is onderdeel van de directie Financiën en Bestuursadvisering; beschouw de directie maar als het financiële geweten van het Rijksvastgoedbedrijf. Onze afdeling bestaat uit drie secties waarvan de medewerkers als dedicated controllers verbonden zijn aan de diverse directies van het Rijksvastgoedbedrijf. Daarbij ondersteunen de businesscontrollers het management van de directies op financieel-economisch gebied. De projectcontrollers ondersteunen bij de overall beheersing van de vaak complexe projecten. Met uitstekende opleidingsfaciliteiten zorgen wij ervoor dat we jouw enthousiasme blijven prikkelen en je jouw expertise verder kunt ontwikkelen.

Sectie A
Sectie A van de afdeling Planning & Control bestaat uit vier clusters. We vervullen de rol van concern control en zijn vanuit die hoedanigheid sparringspartner voor het management. Daarnaast hebben we een drietal teams business control bij de directies Portefeuillestrategie en -management (P&P), Gebieds- en vastgoedontwikkeling (GVO) en Financiën en Bestuursadvisering (F&B). Ondanks het uiteenlopende werkveld vormen we met veertien collega’s een hecht en divers team waarin we ervaring combineren met de frisse kijk van starters. We werken in een informele sfeer, circa 50/50 thuis en op kantoor, kijken naar elkaar om en helpen elkaar als dat nodig is.

Over de werkgever:
Rijksvastgoedbedrijf (Ministerie van BZK)

Het Rijksvastgoedbedrijf, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de grootste opdrachtgever in Nederland op het gebied van vastgoed. Wij zijn een professionele organisatie met een enorme hoeveelheid beschikbare kennis en ervaring. We beheren ruim 12 miljoen vierkante meter gebouwen en circa 89.000 hectare grond. Onze medewerkers ontwikkelen en beheren onder meer rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

Bij het Rijksvastgoedbedrijf werken project- en procesmanagers, inkopers, contractmanagers, gebouwbeheerders, juristen, restauratiespecialisten, ingenieurs en architecten. Maar ook ecologen en kunsthistorici. Wij zorgen voor beheer en onderhoud, aan- en verkoop, nieuwbouw, verbouw en renovatie én ontwikkeling en herontwikkeling van gebouwen en terreinen.

Zie over-ons voor meer informatie over het Rijksvastgoedbedrijf.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site