(Senior) beleidsmedewerker projectdirectie Delta Rhine Corridor

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 6.320
Master/doctoraal
03-05-2024
21-05-2024nog 4 dagen

Functieomschrijving

De Delta Rhine Corridor is één van de grootste infrastructurele projecten van de komende jaren. Het doorkruist 3 provincies en 29 gemeentes en geeft onze industrie bestaansrecht. Een project van ruim €10 miljard dat cruciaal is binnen de energietransitie en de verduurzaming van de industrie in Nederland en Duitsland. Daaraan draag jij bij. Als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag maak je deel uit van de projectdirectie Delta Rhine Corridor. Samen met een team betrokken professionals jaag je de realisatie aan van transportinfrastructuur tussen de grote industrieclusters in Nederland en Duitsland.

In ons land loopt, van oost naar west, een tracé van 70 meter breed dat gereserveerd is voor ondergrondse buisleidingen. Deze strook is bestemd voor een buisleidingennetwerk dat de Rotterdamse haven verbindt met Moerdijk, Chemelot en het Ruhrgebied. De buisleidingen zijn gericht op toekomstbestendige infrastructuur voor waterstof en CO2. Tevens wordt gekeken naar diepe aanlanding van offshore wind stroom middels meerdere ondergrondse gelijkstroomverbindingen. In de ruimtelijke procedure wordt ook ammoniak meegenomen. De planning is ambitieus: vanaf 2030 moet de corridor klaar zijn. De projectdirectie Delta Rhine Corridor heeft als doel de realisatie van de corridor aan te jagen. Binnen deze projectdirectie werken de ministeries van Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, Financiën, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties intensief samen met de private sector. Jij hebt ervaring met beleidswerk en je hebt ervaring met of interesse in de beleidsvelden die dit project raken. Denk aan waterstofbeleid, CO2-beleid, Ammoniak, stroom of buisleidingen.

Je duikt in verschillende beleidsvragen met betrekking tot ruimte, veiligheid en energiedragers. Het ammoniakdossier en de beleidsmatige discussie met betrekking tot het Programma Energie Hoofdinfrastructuur behoort tot je directe verantwoordelijkheden. Steeds onderzoek je welke kaders nodig zijn om de Delta Rhine Corridor aan te leggen. Waar zitten de knelpunten? Waar moet beleid gewijzigd worden en waar mist nog beleid? Hierbij schakel je op hoog niveau en jaag je de gewenste wijzigingen en beleidsontwikkeling aan. Daarnaast denk je mee over de voor het project relevante beleidsterreinen van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Verder werk je mee aan de versterking en positionering van het team, bijvoorbeeld door te helpen communicatie met stakeholders vorm te geven.

Je werkdagen zijn afwisselend. Het ene moment overleg je met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de toekomstbestendigheid van de buisleidingstroken, het andere moment haal je input voor een overleg met stakeholders. En waar je vandaag checkt of de mijlpalen van ons project juist staan weergegeven op de overkoepelende Routekaart Verduurzaming Industrie, ben je morgen betrokken bij een maatschappelijke kosten-batenanalyse van waterstofdragers en organiseer je een voorbespreking voor een overleg met bewindspersonen over de veiligheid van ammoniakbuisleidingen.
Met alles wat je doet, heb je een duidelijk doel. Door het project steeds onder de aandacht te brengen van onder meer stakeholders, management, bewindspersonen en collega’s binnen het Rijk, zorg je dat zij het belang van dit project meenemen in hun beleidsplannen. Zo borg je dat alle beleidsvelden goed zijn aangehaakt en we de besluitvorming binnen het project kunnen versnellen.

Nieuwsgierig geworden door deze vacaturetekst, maar wil je inhoudelijk nog wat meer informatie over deze functie? Bel dan met Bas Pulles, projectdirecteur Delta Rhine Corridor, via 06 – 29 69 07 63.

Functie eisen

In een politiek-bestuurlijke omgeving zelfstandig complexe dossiers oppakken? Daar heb je zin in. Je werkt enerzijds aan (strategische) vraagstukken en anderzijds aan urgente operationele dossiers die om een snelle oplossing vragen. Als teamspeler werk je graag en goed samen met collega's binnen het Rijk en met diverse stakeholders. Binnen je compacte team signaleer jij wat er moet gebeuren en ga je hier direct mee aan de slag. Je draagt actief bij aan een goede en open werksfeer, deelt je kennis en draagt creatieve oplossingen aan. Vragen meerdere zaken je aandacht? Zijn er onverwachte ontwikkelingen? Jij houdt het hoofd koel.

Verder heb je:

Mocht je niet aan alle functie-eisen voldoen, dan nodigen we je toch uit om te solliciteren en lezen wij graag in je motivatiebrief wat je nodig hebt om deze functie uit te voeren.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 6.320
schaal 11
32
36
Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Wat bieden wij jou nog meer:

Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
solliciteren@minezk.nl
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Ronald Garretsen, senior adviseur recruitment
06–2963 6873
Contactpersoon vacature
Bas Pulles, projectdirecteur Delta Rhine Corridor
06–2969 0763

De sollicitatieprocedure voor de vacature (Senior) beleidsmedewerker projectdirectie Delta Rhine Corridor verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Projectdirectie Delta Rhine Corridor

Naar aanleiding van de klimaatambities uit het regeerakkoord heeft EZK één directoraat-generaal (DG) gevormd dat zich geheel richt op de klimaat- en energietransitie: het DG Klimaat en Energie. De belangrijkste maatschappelijke uitdaging waar we op focussen is zorgen voor een duurzame energievoorziening die tegelijkertijd veilig, betrouwbaar, ruimtelijk inpasbaar en betaalbaar is. Dat levert grote maatschappelijke vraagstukken en uitdagingen op. Bijvoorbeeld: Welke eisen stelt een sterk concurrerende CO2-neutrale economie in 2050 aan ons energiesysteem nu en in de toekomst? Hoe ontwikkelen we dit energiesysteem op tijd en in samenhang met de andere ruimteclaims? Waar sturen we op als Rijksoverheid en wat laten we aan de markt? Het zijn dit soort vragen die centraal staan in ons werk en die we samen met vele stakeholders, zoals bedrijven, maatschappelijke organisaties, regionale en lokale overheden, burgers, kennisinstellingen en uitvoeringsorganisaties, oppakken.

Ons DG bestaat uit een ondersteunend cluster Algemene Zaken, vijf directies en de projectdirectie Delta Rhine Corridor. Van deze laatste vorm jij, samen met de projectdirecteur, twee beleidsmedewerkers waarvan een van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de projectsecretaris en de coördinatoren van de deelprojecten, het kernteam. Daarnaast zijn er drie deelprojecten, namelijk ‘Ruimtelijke Ordening’, ‘Internationaal’ en ‘Financiering’ die ieder een eigen coördinator en adviseurs hebben. Ons team groeit richting de twintig collega’s waarvan een deel externen. Allemaal hebben we onze eigen expertise die we graag delen met elkaar. Samen voelen we ons verantwoordelijk voor het behalen van onze doelen en deadlines en voor onze individuele en teamontwikkeling. We hebben een grote drive om de aanleg van de corridor te versnellen. Mijlpalen vieren we dan ook samen. Daarnaast vinden we het belangrijk om er voor elkaar te zijn en actief bij te dragen aan een goede werksfeer. We treffen elkaar dan ook iedere dinsdag op kantoor en zijn daarnaast ook vaak op andere dagen op kantoor te vinden.

Over de werkgever:
Ministerie van Economische Zaken en Klimaat / DG Klimaat en Energie (DGKE)

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) staat voor een duurzaam en ondernemend Nederland. We zetten ons in voor een uitstekend ondernemingsklimaat en een sterke internationale concurrentiepositie. Dit doen we door de juiste randvoorwaarden te creëren, ondernemers de ruimte te geven om te vernieuwen en te groeien, aandacht te hebben voor onze natuur en leefomgeving, en samenwerking te stimuleren tussen onderzoekers en ondernemers. Zo bouwen we onze topposities in landbouw, industrie, diensten en energie verder uit en investeren we in een duurzaam en ondernemend Nederland.

Iedereen is welkom
De ministeries van EZK en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werken nauw samen. Samen streven we ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt de ministeries effectiever, innovatiever en het werk leuker.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site