Adviseur bodemsanering en milieu-investeringen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Zwolle
32 - 36
€ 3.091 - € 4.921
Bachelor - HBO
06-05-2024
27-05-2024nog 8 dagen

Functieomschrijving

Wij bieden je een afwisselende functie in een flexibele en leerzame werkomgeving, waarin jij de gelegenheid hebt om je eigen rol te pakken en je te ontwikkelen. Samen met collega's tot een echte teamprestatie komen om ondernemend Nederland verder op weg te helpen bij hun verduurzamingsvraagstukken, dat is waar het om gaat. Dit is een dynamische functie in een omgeving waar meerdere onderwerpen tegelijkertijd spelen.

Je werkt als adviseur aan de SpUK Bodem en MIA\Vamil regelingen. Een SpUK is een uitkering aan gemeenten om bijvoorbeeld bodemverontreiniging aan te pakken. MIA\Vamil staat voor Milieu-investeringsaftrek en is een fiscale regeling voor ondernemers.

Jouw hoofdtaken behoren tot het beoordelen van SpUK aanvragen, maar uiteraard werken we je in op de andere regelingen. Zo heb je ook een gevarieerd werkpakket en ben je breed inzetbaar.  Wij controleren de aanvragen van (semi-)overheden waarin zij een subsidie aanvragen voor bodemsanering. 

Het doel van de SpUk Bodem is om de aanpak van bodemverontreiniging door decentrale overheden voor bodemsanering te ondersteunen en daardoor te zorgen voor een schone en veilige leefomgeving en de belemmeringen voor een duurzaam gebruik van de bodem weg te nemen. 

Het werk is tweeledig:
1.    Je controleert de SpUK aanvragen van de overheden die gaan investeren in bodemsanering en dat bij ons melden. Je beoordeling richt zich op technisch-inhoudelijke, juridische, administratieve en financiële aspecten. 
2.    Een deel van je tijd vul je ook in met het beoordelen van aanvragen MIA\Vamil door ondernemers. Als je goed bent ingewerkt op de aanvragen en weet welke technieken/gebouwen we stimuleren dan ga je zelf op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen binnen duurzaam bouwen die financieel gestimuleerd kunnen worden. Dit doe je door actief de ontwikkelingen in de markt te volgen en gesprekken met leveranciers en brancheorganisaties te houden. Ook ga je een paar keer per jaar op bedrijfsbezoek bij ondernemers om technieken/gebouwen in de praktijk te zien. 

Tijdens je dagelijkse werkzaamheden heb je veel contact met de overheden en intermediairs/ ondernemers, beantwoordt hun vragen en bezoekt indien nodig bedrijven. Ook heb je dagelijks contact met je collega's uit het clusters waarin je werkzaam bent. Je begeleidt collega's met vragen over de technieken waar jij veel vanaf weet. Tegelijkertijd stem jij weer zaken af met de coördinator van het cluster. Goed kunnen samenwerken en afstemmen is daarin erg belangrijk. Een veelzijdig en uitdagend takenpakket dus! 

Naast je inhoudelijke kennis op het gebied van bodemsanering heb je ervaring met grootschalige processen van uitvoeren van (subsidie)regelingen of kan hier snel op ingewerkt worden. Je stelt de juiste vragen, bent klantgericht en doortastend in je aanpak. Binnen RVO werk je samen met je collega’s binnen het team en de afdeling op inhoud en op het proces. 

Word je enthousiast na het lezen van deze vacature, solliciteer dan snel. We verheugen ons op jouw reactie! Twijfel je nog, neem dan vooral even contact op, zodat we kunnen uitleggen waarom dit zo’n leuke functie is!
 

Functie eisen

•    Je hebt een afgeronde opleiding op tenminste hbo-niveau in de richting van milieu of aanverwante opleiding of functioneert minimaal 1 jaar op dit niveau;
•    Je beschikt over marktkennis en hebt ervaring in het adviseren en kunt adviezen en notities opstellen;
•    Je hebt ervaring op de verschillende inhoudelijke terreinen van de regeling en kan regelingsoverstijgend werken en denken.
•    Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent een gesprekspartner voor de ondernemer en overheden. Je bent goed in staat om je in de ondernemer en overheden te verplaatsen maar tegelijkertijd ook in staat zakelijke afspraken te maken en grenzen aan te geven.

Competenties:
•    Samenwerken: Je werkt nauw samen met collega’s op onderdelen van de regeling om samen het teamresultaat te behalen.
•    Resultaatgericht: Je bent resultaatgericht, houdt je aan de gemaakte afspraken en daarbij ben je niet alleen gericht op je eigen resultaat maar ook op het teamresultaat. 
•    Analytisch: Je beschikt over analytisch vermogen om een beoordeling/onderzoek stap voor stap uit te voeren en bent tevens in staat hoofdlijnen van bijzaken te onderscheiden en daarin de juiste afweging te maken; 
•    Pragmatisch; Je houdt van aanpakken maar weet een goede balans te vinden tussen snelheid voor de ondernemer en ambtelijke zorgvuldigheid;
•    Communicatie: Je hebt een sociale, open, klantgerichte en constructieve stijl van communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
 

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.091
€ 4.921
schaal 10
32
36
Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

RVO ondersteunt het ‘hybride werken’. Ons uitgangspunt is, dat je vanaf iedere locatie je werk kunt doen (vanuit huis, op kantoor of elders). Jouw aanwezigheid op de RVO-vestiging in Zwolle zal in nader te omschrijven situaties echter gewenst kunnen zijn. Voor deze functie is de verwachting gemiddeld 2 dagen per week.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast. Wij kunnen je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd bieden. Afhankelijk van functioneren én ontwikkelingen in opdrachten kan een vast contract in beeld komen.

Sollicitaties worden pas behandeld na sluiting van de vacature. Uiterlijk 24 mei 2024 krijg je een reactie op je sollicitatie.     

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Solliciteren RVO
solliciterenrvo@rvo.nl
Contactpersoon vacature
Rogier Kuik
06-29243841
rogier.kuik@rvo.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Adviseur bodemsanering en milieu-investeringen verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:

De afdeling Grootschalige Innovatie- en Duurzaamheidsstimulering (GIDS) 1 valt onder de directie Kernprocessen NL. Binnen deze directie houden we ons bezig met fiscale instrumenten, financiële instrumenten en subsidies, schenkingen en inkopen die op nationale regelgeving zijn gebaseerd.

Grootschalige regelingen hebben veel dezelfde proces- en routinematige activiteiten, zoals inname, acceptatie en correspondentie. Op de afdeling Grootschalige Innovatie- en Duurzaamheidsstimulering (GIDS) bundelen we deze regelingen. Zo kunnen we de regelingen doelmatig, rechtmatig en zo kostenefficiënt mogelijk uitvoeren, met zo weinig mogelijk administratieve lasten voor ondernemend Nederland.

De afdeling GIDS1 voert diverse grootschalige stimuleringsmaatregelen uit op het gebied van duurzaamheid en energie (o.a. SDE, ISDE, EIA, MIA/VAMIL). Twee fiscale regelingen die RVO uitvoert voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zijn de MIA (Milieuinvesteringsregeling) en Vamil (Willekeurige aftrek milieuinvesteringen) regelingen. Deze fiscale regelingen richten zich op bedrijven die investeren in milieuvriendelijke innovatieve bedrijfsmiddelen. De dagelijkse werkzaamheden van het team MIA\Vamil bestaan uit het controleren van de aanvragen en het adviseren van de Belastinginspecteur. Verder beantwoorden we vragen van ondernemers en doen we onderzoeken voor de jaarlijkse actualisatie van de regeling (Milieulijst). Tot slot hebben we continue contact met beleid rond deze regelingen.  

De twee teams MIA\Vamil bestaan uit totaal ruim 30 medewerkers en zijn weer onderverdeeld in clusters op basis van de thema’s uit de Milieulijst. Denk aan: circulaire economie, duurzame landbouw, duurzame mobiliteit, klimaat en lucht, duurzaam bouwen. 
 

Over de werkgever:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Vandaag werken aan de wereld van morgen
De wereld verandert elke dag en wij veranderen mee. Met meer dan 6000 RVO’ers werken we iedere dag aan morgen. We ondersteunen, adviseren en stimuleren ondernemend Nederland. We helpen met innoveren en verduurzamen. Nationaal en internationaal, want ons werk stopt niet bij de grens. Samen werken we aan:
 


Het zijn grote uitdagingen, maar wij geloven dat het mogelijk is. Daarom verbinden we ondernemers, overheden en organisaties om te bouwen aan het Nederland van morgen.
We doen het samen.
 

Wat doen we?
Wij maken overheidsbeleid bereikbaar en uitvoerbaar. Van voorlichting, advies en financiering tot het bieden van een luisterend oor voor ondernemers en organisaties. En dat is nog maar een klein onderdeel van wat we doen. Ondernemend Nederland is ontzettend veelzijdig en daarom zijn wij dat ook.
 

Divers maakt beter
Met enorme uitdagingen op komst, is het juiste talent aan boord hebben belangrijk. Het maakt bij ons niet uit wie je bent. Wij kijken naar wat je kunt en waar jouw ambities liggen. Om de wereld duurzamer te maken hebben we ideeën nodig uit alle hoeken van de samenleving. Daarom hebben we voor iedereen plaats bij RVO, zolang je maar nieuwsgierig en ondernemend bent. We geven je vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Want zo boek jij de mooiste resultaten. Voor jezelf, voor ondernemers en voor morgen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site