Adviseur vergunningen waterkwaliteit (Banenafspraak)

Rijkswaterstaat
Middelburg
32 - 36
€ 3.165 - € 4.440
Bachelor - HBO
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
30-04-2024
21-05-2024nog 4 dagen

Functieomschrijving

Heb jij hart voor het milieu? En wil je bijdragen aan gezond en schoon water in onze rivieren, kanalen en meren? Dan ben je helemaal op je plek als vergunningverlener bij Rijkswaterstaat. Samen met een hecht team van collega’s bedenk je iedere dag oplossingen om de waterkwaliteit duurzaam te verbeteren. Dit doe je onder meer door te zorgen dat vergunningen voor bedrijven rondom waterlozingen in orde zijn. Spreekt dit je aan? Lees dan gauw verder!

Banenafspraak
LET OP: deze functie is uitsluitend bedoeld voor kandidaten die staan geregistreerd in het doelgroepenregister. Dit betekent dat je valt onder de Banenafspraak of daarvoor in aanmerking komt, bijvoorbeeld via de Praktijkroute. Neem bij twijfel of vragen over de Banenafspraak contact op met Zoë Bakker-Heskes, adviseur Werving en Selectie Banenafspraak, via 06-15654539 of banenafspraak@rws.nl.

Dit ga jij doen als adviseur vergunningen
Antwoord geven op de vraag wat een bepaald bedrijf mag lozen in het water: dat is wat jij steeds doet. En dat met een scherp oog voor de belangen van het bedrijf, het milieu én de samenleving als geheel. Jij gaat hierbij secuur te werk en past geen standaardprocedure toe; iedere situatie vraagt om maatwerk en om een goed onderbouwd besluit.

Je start met de wat eenvoudigere (administratieve) taken en je pakt gaandeweg complexere zaken op. Je bent van begin tot eind betrokken bij waterlozingsvraagstukken en de bijhorende vergunningtrajecten. Denk hierbij aan de volgende werkzaamheden:

Jij bent dus de sleutelfiguur in de maatregelen die de aanvrager moet nemen om toestemming te krijgen voor lozen in het water. Denken in mogelijkheden: daarin blink jij uit. Uiteraard werk je hierbij steeds nauw samen met je directe collega’s, juristen en collega’s van toezicht en handhaving.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jij bent iemand die voldoening haalt uit het maatschappelijk betrokken zijn. Zo staat de kwaliteit van ons water momenteel volop in de belangstelling. De omgeving kijkt kritisch naar onze vergunningen voor het lozen van stoffen op oppervlaktewater. Jij helpt ons bij heldere, juridisch correcte en uitlegbare besluiten en levert met jouw werk een bijdrage aan duurzaamheid en schoon water.

Hiernaast komen je analytische vaardigheden én je communicatieve vaardigheden goed tot zijn recht. Met een kritische blik ben jij in staat om het hele plaatje te zien aan de hand van de verschillende belangen en perspectieven, om zo uiteindelijk tot de 'beste oplossing' te komen. Als een ware teamspeler neem jij dan ook het initiatief om te overleggen met collega's en experts waar nodig.

Tot slot ben jij iemand die van groei en ontwikkeling houdt. Zo krijg je voor deze functie een inwerkperiode op maat. Een ervaren collega maakt je wegwijs in onze organisatie en ons werk. Er zijn onder meer kennismakingsgesprekken en mini-colleges. De eerste procedures pak je samen met een ervaren collega op. Uiteraard is er ruimte om, passend bij je ervaring en kennis, opleidingen en cursussen te volgen.

Wat wij aan jou waarderen
Met je open en enthousiaste houding maak je gemakkelijk contact met andere mensen en organisaties. Hierbij komen je uitstekende communicatieve vaardigheden goed van pas. Samenwerken doe je graag en goed, en je werkt dan ook met veel energie aan het bereiken van gezamenlijke doelen. Je werkt gestructureerd en projectmatig en haalt dan ook probleemloos mijlpalen en planningen. Bovendien doe je wat je zegt en zeg je wat je doet en voel je je prettig in een omgeving waarin ook van jezelf de nodige zelfreflectie wordt gevraagd. Voor jou is dat een basis om te kunnen leren.

Wil je meer weten over de functie voordat je gaat solliciteren? Bel dan met Adriana Wijga, coördinator Vergunningverlening, via 06-52084585. Zij staat je graag te woord!

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.165
€ 4.440
schaal 9
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuze Budget
Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen
Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding
Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen
Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Hybride werken
Even sporten in je lunchpauze. 's Middags je (klein)kind van school halen en ‘s avonds je werk afmaken. Een overleg online bijwonen terwijl je collega’s op kantoor zijn omdat er een loodgieter langskomt. Bij ons kun je hybride werken als je functie dat toelaat. En om hybride te kunnen werken, moeten zaken wel goed geregeld zijn. Zo krijg je:

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% èn worden de salarisbedragen vervolgens verhoogd met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Aanvullende details

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Zoë Bakker, adviseur Werving en Selectie Banenafspraak
06-15654539
Contactpersoon vacature
Adriana Wijga, Coördinator Vergunningverlening
06-52084585

De sollicitatieprocedure voor de vacature Adviseur vergunningen waterkwaliteit (Banenafspraak) verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Zee en Delta (ZD)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Zee en Delta (ZD)? Dit organisatieonderdeel beheert de deltawateren, de Noordzee en het zeegebied in Caribisch Nederland. Ook maakt zij het vervoer over die zeegebieden en het Zeeuwse land en water mogelijk. Samen met onder andere kustgemeenten en waterschappen verzorgt ZD het kustbeheer van Nederland en wordt de toegang tot de belangrijke havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen geborgd. Internationaal gezien is ZD dé gesprekspartner en kennisspecialist als het gaat om ’s werelds drukst bevaren zee.

Werken aan een duurzame leefomgeving is waar ZD voor staat. Dat vraagt om een intensieve en goede samenwerking. Belangrijke partners zijn de Haagse beleidsdepartementen. Samen met hen werkt ZD proactief aan de ontwikkeling van gezamenlijke netwerken.

Kijkend naar de toekomst wordt er binnen ZD ingezet op windenergie, energiebesparing en -opwekking, onderhoud in de zuidwestelijke delta, de doorontwikkeling van de Deltawerken en het uitvoeringsprogramma Caribisch Nederland. Dat laatste wordt onder meer gedaan met wegonderhoud, milieuprojecten en verbetering van haveninfrastructuur.

Afdeling Vergunningverlening, team Bedrijf

De afdeling Vergunningverlening houdt zich bezig met de rol van bevoegd gezag van Rijkswaterstaat in het beheergebied van Zee en Delta. De afdeling verleent vergunningen voor buitendijkse activiteiten, activiteiten rondom de rijkswegen en waterkeringen, activiteiten op het water en lozingen (chemische waterkwaliteit). De afdeling is vroegtijdig en proactief betrokken bij de omgevingsstrategie en ruimtelijke ordeningsplannen van externe partijen en bij aanleg- en onderhoudsprojecten van Rijkswaterstaat.

In het team heerst een open en collegiale sfeer. Regelmatig doen we leuke dingen met elkaar, zoals een afdelingsuitje of een paas- en kerstontbijt.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site