Afdelingshoofd planning en capaciteit

Rijkswaterstaat
Utrecht
36
€ 4.758 - € 7.094
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
24-04-2024
15-05-2024nog 11 dagen

Functieomschrijving

Snel wisselende en innovatieve technologieën zijn bij Rijkswaterstaat aan de orde van de dag. Denk aan slimme informatievoorziening om spitsstroken te openen, waterkeringen te sluiten of onderhoud aan een kapotte brug zo te plannen dat er geen files ontstaan. De afdeling Planning en Capaciteit (hierna te noemen Werkenpakket) faciliteert het werk van de collega’s bij de realisatie van omvangrijke aanleg- en vervangings- en renovatieprojecten in heel Nederland. Om continu aan de hoge standaarden te voldoen, zijn de juiste randvoorwaarden essentieel. Jij en jouw afdeling zijn hierbij een belangrijke schakel: lees snel verder waarom!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Jouw team levert input op het gebied van omvangrijke aanleg en (groot) onderhoud en draagt zo bij aan een betrouwbaar, meerjarig programmeringsproces. Het capaciteitsmanagementproces is dankzij jou optimaal en wordt goed uitgevoerd. Je borgt het functioneel beheer van een aantal kritische IT-systemen en ondersteunt de directeur Bedrijfsvoering bij de optimale inrichting van kantoren, werkplekken en ICT-faciliteiten, maximale integrale veiligheid en adequate bedrijfshulpverlening. Je hebt een integrale kijk op zaken en weet issues en items effectief te verbinden.

Jij geeft je medewerkers ruimte en vertrouwen, passend bij hun vakbekwaamheid en praktijkkennis en je stimuleert hun verdere professionalisering. Als leidinggevende faciliteer je hen door te sturen op inhoud, ontwikkeling en mobiliteit. Aanspreken en respectvol feedback geven en ontvangen gaat jou dan ook goed af.

Je werkt binnen de directie Bedrijfsvoering en Projectbeheersing samen in een hecht en collegiaal managementteam (8 mede MT-leden en de directeur). Samen geef je invulling en richting aan diverse strategische thema’s waarbij onder meer de focuspunten van Rijkswaterstaat, het managementcontract, de ontwikkelagenda voor De Werf. Hiermee wordt een combinatie bedoeld van drie organisatieonderdelen binnen Rijkswaterstaat die zich bezig houden met techniek. Je zorgt onder meer voor het uniformeren, borgen en verbeteren van werkwijzen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij bent in je element als je jouw team begeleidt en aanstuurt om hun ambities waar te maken. Door jouw betrokkenheid begrijp je wat je teamleden motiveert en moedig je ze aan om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Je geeft ze de ruimte en het vertrouwen om dit te doen, rekening houdend met hun ervaring en kennis.

Je voelt je thuis in verschillende netwerken, begrijpt de informele regels en posities en bent op de hoogte van ontwikkelingen en gevoeligheden binnen en buiten de organisatie. Met jouw inspirerende persoonlijkheid en overtuigingskracht ben je graag de verbindende factor tussen verschillende afdelingen, collega's en het management. Je bouwt relaties dan ook op vanuit interesse in mensen en begrip voor hun belangen, wat bijdraagt aan een goede samenwerking, zowel binnen als buiten jouw organisatie.

Samen met je team zorg je ervoor dat de organisatie slagvaardig en efficiënt blijft, en waar nodig verbetert. Je signaleert ontwikkelingen, geeft advies en zorgt voor concrete acties. Je vertaalt strategische doelen naar een duidelijke visie en actieplannen voor jouw afdeling en draagt bij aan het meerjarenplan van de organisatie. Met duidelijke richtlijnen ondersteun je je team om hoogwaardige producten en diensten op tijd te leveren.

Wat wij aan jou waarderen

De kern van jouw leiderschap is dat je stuurt door gericht bij te dragen aan de ontwikkeling van de medewerkers en de te behalen resultaten. Je bent in staat om de operatie centraal te stellen in plaats van jezelf, je maakt verbinding, en draagt in een ondersteunende rol bij aan de ontwikkeling van medewerkers en aan Rijkswaterstaat als organisatie, je hebt visie en bent gedreven!

Jij doet er alles aan om onze medewerkers in een prettige werkomgeving te laten werken waarbij vakmanschap tot zijn recht komt. We hebben tevreden, vitale en bevlogen medewerkers met een goede balans tussen dat wat energie geeft en dat wat energie vraagt. Daarnaast ben je voor de directie een stevige gesprekspartner die goed weet hoe de besluitvorming intern en extern werkt.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Eerst inhoudelijk meer weten over de functie? Bel of app dan gerust met Natasha Weitenberg, directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing. Zij staat je graag te woord.

En lees hier alvast verder voor meer informatie over het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud en onze mooie organisatie waarmee we werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland!

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.758
€ 7.094
schaal 13
36
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Wat kan en mag je verwachten als je gaat werken bij 1 van de grootste werkgevers van Nederland? Veelzijdig werk en heel diverse banen en de belofte dat jij meewerkt aan een beter Nederland. Je mag je welkom voelen binnen een unieke mix aan collega's. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden:

Aanvullende details

Speerpunten voor onze leidinggevenden (MM)

Rijkswaterstaat heeft meer werk te verzetten dan ooit. In beheer en onderhoud, en in vervanging en renovatie. Tegelijkertijd willen we ook slimmer en duurzamer werken. Dat vraagt om interne slagkracht. Slagkracht waaraan jij als afdelingshoofd een grote bijdrage levert. Voor iedere leidinggevende gelden dezelfde speerpunten. Allereerst stel je in al je handelingen de opgave buiten voorop. Onze maatschappelijke opgave is dus leidend bij de keuzes die je maakt. Daarnaast geef je je medewerkers heldere sturing en leg je je keuzes begrijpelijk uit. Tot slot stel je iedere medewerker in staat optimaal bij te dragen aan zijn of haar persoonlijke én onze overkoepelende opgave. Bij het bereiken van dit ideale leiderschapsbeeld krijg je uiteraard ondersteuning. Zo is er een uitgebreide toolbox met onder meer 360 graden feedback en progressiegerichte intervisie(tools). Alles om te zorgen dat jij optimaal bijdraagt aan ons ultieme doel: een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Marlies Altink, coördinator middenmanagement pool
06-21818399
Contactpersoon vacature
Natasha Weitenberg, directeur Weitenberg, directeur Bedrijfsvoering en Projectbeheersing
06-47384954

De sollicitatieprocedure voor de vacature Afdelingshoofd planning en capaciteit verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Grote Projecten en Onderhoud (GPO)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Afdeling Planning en Capaciteit

De advisering en ondersteuning van het management, in de breedste zin van het woord: daarvoor staat deze afdeling. Zo zijn we verantwoordelijk voor juridisch advies, informatie- en veiligheidsmanagement, netwerkmonitoring, bedrijfshulpverlening, de AVG, vastgoed en het maken van service level-agreements rondom onder andere facilitaire zaken, huisvesting en ICT.
De professionals binnen de afdeling adviseren, analyseren, regisseren én toetsen. Zo ondersteunen we het management en dragen we bij aan scherpe sturing binnen Rijkswaterstaat, waarbij het realiseren van de maatschappelijke opgave buiten vooropstaat. De afdeling is de voorbije jaren met veel energie opgebouwd. De komende periode gebruiken we om verder te bouwen aan een professionele afdeling, die op effectieve en efficiënte wijze de organisatie voorziet van integrale producten en adviezen.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site