CIO adviseur

ILT
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 6.320
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
27-04-2024
21-05-2024nog 13 dagen

Functieomschrijving

Ter uitbreiding van het CIO-office zijn we op zoek naar enthousiaste professionals met affiniteit voor digitalisering. Als CIO-adviseur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) draag je actief bij aan onze missie: het waarborgen van een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in de woningcorporaties. Het realiseren van deze missie is afhankelijk van hoogwaardige informatie en de strategische inzet van innovatieve informatietechnologie. Maak met deze rol impact en breng de IT-strategie in lijn met de zakelijke doelen van de ILT.

Hoe jij bijdraagt in je rol
Als CIO-adviseur vervul je een sleutelrol in het waarborgen van de IT-kwaliteit. Je ondersteunt de CIO in zijn kaderstellende rol, vooral voor de informatieketen, door kaders te ontwikkelen, uit te leggen, te ondersteunen en te handhaven.

Je beoordeelt kwaliteitsprocedures, evalueert plannen van aanpak, houdt toezicht op werkzaamheden, en rapporteert hierover. Daarnaast draag je bij aan strategische documenten zoals de IT-strategie en ICT Roadmap.

Binnen het CIO-office werk je aan het begrijpelijk maken van wetten en regels, zoals de AVG. Je verstrekt advies, stelt richtlijnen op en zorgt voor naleving. Samenwerking met het CIO-office helpt risico's te identificeren, wetten te volgen en de juiste koers te behouden.

Het CIO-office omvat verschillende domeinen, zoals risicobeheer, informatiebeveiliging, privacy, informatie en data, portfoliobeheer, architectuur en IT-governance. Je speelt een proactieve rol in het signaleren en implementeren van nieuwe ontwikkelingen en ondersteunt andere teams bij tijdige toepassing van richtlijnen. Samenwerking met het CIO-office van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zorgt voor naadloze afstemming.

Het uiteindelijke doel van het CIO-office is de organisatie te ondersteunen, adviseren en begeleiden bij naleving van richtlijnen, zelfs als dit risico's accepteren betekent. Als CIO-adviseur draag je bij aan onze missie en handhaaf je de hoogste normen van kwaliteit en integriteit in onze IT-activiteiten.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Als CIO-adviseur draag je actief bij aan de digitale transformatie van de ILT en speel je een cruciale rol in het in lijn brengen van IT-strategie met de bredere zakelijke doelen. Dit geeft jou de kans om een aantoonbare impact te hebben op de organisatie en haar missie.

Je krijgt energie van de innovatieve uitdagingen die de functie met zich meebrengt. De ILT streeft naar het gebruik van innovatieve informatietechnologie, wat betekent dat je voortdurend wordt uitgedaagd om creatieve ideeën en inzichten in te zetten om de digitalisering van ILT verder te bevorderen.

Je gaat aan de slag met de betekenisvolle missie van ILT: het waarborgen van een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en vertrouwen in woningcorporaties. Deze functie biedt de kans om bij te dragen aan maatschappelijk relevante doelen en het verschil te maken voor de samenleving.

Meer weten?
We willen je graag uitnodigen om te solliciteren op deze functie en te laten zien hoe jouw talenten aansluiten bij onze organisatie. Wil je eerst meer weten over ons en deze baan? Dan kun je natuurlijk ook vrijblijvend contact opnemen met Harmjan Menninga, teamleider CIO-office, via 06-31104713. Hij staat jou graag te woord!

Functie eisen

Je herkent je in de volgende eigenschappen

Als CIO-adviseur ben jij de visionair binnen de organisatie. Jij hebt een scherp strategisch inzicht en weet hoe technologie de koers van de ILT kan beïnvloeden. Je bent een bruggenbouwer, die technische complexiteit vertaalt naar begrijpelijke taal voor niet-technische belanghebbenden. Jouw nieuwsgierigheid is grenzeloos. Je volgt de nieuwste trends in technologie op de voet en je begrijpt hun potentiële impact. Je bent een probleemoplosser, klaar om de meest complexe IT-uitdagingen aan te pakken en innovatieve oplossingen te vinden.

Je bent geen solist; samenwerken is jouw tweede natuur. Je bouwt sterke relaties op met belangrijke stakeholders en luistert naar hun behoeften. Je bent empatisch ingesteld en begrijpt dat technologie uiteindelijk moet aansluiten bij de bedrijfsdoelen. Risico's schrikken je niet af; je identificeert ze en ontwikkelt strategieën om ze te beheersen. Je bent een change agent, die organisaties begeleidt bij digitale transformaties en veranderingen in IT-cultuur.

Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Je begrijpt de waarde van gegevens en beveiliging, en je zorgt ervoor dat ze met de hoogste integriteit worden behandeld. Flexibiliteit is jouw kracht. Je past je aan veranderende omstandigheden aan en blijft kalm onder druk. Je bent een communicatief persoon en daarom in staat om jouw visie duidelijk over te brengen en anderen te inspireren.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 6.320
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Hybride werken
Hybride werken is het uitgangspunt bij de ILT. Een goede balans voor jou tussen thuiswerken en op een locatie werken vinden wij belangrijk. Waar je werkt is afhankelijk van het soort werk, het teambelang en je eigen voorkeur. Voor thuiswerken kun je gebruikmaken van de thuiswerkvergoeding en voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Frozan Seifi, adviseur Werving en Selectie
06-38296037
Contactpersoon vacature
Harmjan Menninga, teamleider CIO-office
06-31104713

De sollicitatieprocedure voor de vacature CIO adviseur verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
ICT CIO-Office

Als afdeling ICT zetten we ons, met ongeveer 100 betrokken collega’s in, om via innovatieve ICT-toepassingen toezicht en vergunningverlening effectiever te maken. Onze afdeling bestaat uit de teams: CIO-Office, ICT-Programmering, ICT-Beheer en Ketens, ICT-Ontwikkeling en Informatiehuishouding en Implementatie.

Team CIO-Office

Dit team ondersteunt en adviseert de chief information officer (CIO) in de strategische, kaderstellende en -monitorende rol richting de organisatie. We ondersteunen bij de implementatie van nieuwe kaders en richtlijnen en werken in afstemming met onder andere de CIO-Office van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en in lijn met het CIO-stelsel Rijk. Onderwerpen die verder bij ons belegd zijn, zijn bijvoorbeeld bedrijfs-, informatie- en enterprise-architectuur en portfoliomanagement. We zorgen dat actuele ontwikkelingen, zoals nieuwe of gewijzigde wet- en regelgeving, tijdig worden gesignaleerd, geanalyseerd en waar nodig geïmplementeerd.

Over de werkgever:
Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met 1.400 medewerkers zet de ILT zich dagelijks in voor een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in publieke instellingen zoals woningcorporaties.

De ILT ziet erop toe dat zeer uiteenlopende doelgroepen een breed scala van wetten en regels naleven. Het aandachtsgebied van de ILT omvat ongeveer 160 onderwerpen waaronder geluidsoverlast in de luchtvaart, vaartijden in de binnenvaart, taxivergunningen, woningcorporaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, afval, genetisch gemodificeerde organismen en energielabels van woningen.

We bewegen mee met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en zetten onze middelen in daar waar de risico’s voor de publieke belangen het grootst zijn. Een goed gebruik van data en andere informatie is sturend voor al onze werkzaamheden: van toezicht en vergunning- en dienstverlening tot opsporing en communicatie.

Samenwerken, leren door doen en constant verbeteren zijn onze sleutelwoorden. Medewerkers, leidinggevenden en teams krijgen de ruimte om talenten optimaal in te zetten, bevlogenheid te tonen en het verschil te maken. Welke eigenschappen wij zoeken in nieuwe medewerkers? De vaardigheid om te kunnen werken met diverse informatiebronnen, out-of-the-box kunnen denken bij toezichtsvraagstukken, de creativiteit hebben om vernieuwende methodes te bedenken en in te zetten, met lef onbekende paden durven bewandelen en overzicht kunnen houden.

Je bent welkom zoals je bent
De Inspectie Leefomgeving en Transport hecht grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site