Clusterleider vastgoed en infrastructuur

Rijkswaterstaat
Rijswijk
32 - 36
€ 4.758 - € 7.094
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
29-04-2024
21-05-2024nog 7 dagen

Functieomschrijving

Rijkswaterstaat is materieel beheerder van een grote hoeveelheid grond dat eigendom is van de Nederlandse staat. Deze gronden liggen binnen het strategisch gebied van Rijkswaterstaat en zijn nodig voor het uitvoeren van onze kerntaken. Dat vraagt niet alleen om goed beheer van vastgoed en infrastructuur, maar ook om gedegen voorbereiding op toekomstige ontwikkelingen. Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid zoekt een clusterleider die uitvoering geven aan het optimaliseren van het team experts vastgoed en infrastructuur. Interessant? Solliciteer direct of lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer van assets zoals vaarwegen, rijkswegen, tunnels, bruggen, kanalen en gronden. Het beheergebied binnen de provincie Zuid-Holland is een complex gebied met een groot aantal andere overheden, bedrijven, belangengroepen, initiatiefnemers en eigenaren langs onze netwerken. Daarbij treden we niet alleen op als beheerder, maar ook als gastheer en speler. Dat maakt de uitdaging des te groter om bij de optimalisatie van ons vastgoedbeheer omgevingsgerichte keuzes te kunnen maken.

Als clusterleider werk je nauw samen met asset managers, met adviseurs die inzicht hebben in de toekomstige ontwikkelingen in de regio, met collega's grondverwerving, met portefeuillemanagers die landelijk het vastgoedbeleid bij Rijkswaterstaat vormgeven en toetsen en met collega's bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Je woont stafvergaderingen bij in het district en bent verantwoordelijk voor het dagelijkse midden management. Als empathisch leider voorzie jij jouw team adviseurs vastgoed en infrastructuur tijdig van de juiste informatie en zorg je dat het organisatiebeleid op het gebied van vastgoed en infrastructuur juist wordt uitgedragen. je mede vorm aan de lopende organisatieverandering en de ontwikkeling van het assetmanagement bij de regionale diensten, terwijl je ondertussen de productie gaande houdt gedurende dat veranderproces. Daarom “bind en boei” jij de medewerkers in het team, want zij zijn daarbij het allerbelangrijkst.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Jouw tactische denkvaardigheden en kennis van assetmanagement inzetten om impact te maken. Daar haal jij voldoening uit. En dat is precies wat je bij ons gaat doen. Zo professionaliseer jij onze processen van vastgoedprojecten in regio West-Nederland en stuur je jouw team experts aan.

Dat geen dag hetzelfde is dankzij de diversiteit aan vastgoedprojecten, is wat jou je werkplezier geeft. Met een breed scala aan dossiers werk jij aan de diverse vastgoedbelangen, waarbij je zelfstandig adviseert en schakelt tussen verschillende stakeholders, zowel binnen Rijkswaterstaat als daarbuiten.

Een centrale rol waarbij je jouw kwaliteiten als netwerker en verbinder optimaal benut. Deze rol geeft jou die ruimte om de tactisch leider te zijn richting hoger management waarbij je ook HR verantwoordelijkheden draagt. Bovendien is er ruimte voor jouw creativiteit en innovatieve ideeën om werkprocessen te verbeteren.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent de kennispartner, een aanpakker én verbinder die samen met het team stappen zet. Dat wil zeggen dat jij mede richting geeft aan de ontwikkeling van het team en tegelijk ook sparringpartner bent voor het hoger management- en directieteam van de regio. Een positie waar jij je prima in kan vinden. Ook als je in de keten weerstand ondervindt kan jij daar goed mee omgaan. Op basis van inhoudelijke argumenten, ervaring en jouw enthousiasme voor het vak krijg jij mensen gemakkelijk met je mee en geef jij op jouw authentieke wijze richting aan het proces. Zijn er momenten dat alles tegelijk lijkt te komen? Ook dan is het fijn dat we iemand zoals jij in huis hebben die prioriteiten stelt en niet zomaar zonder plan of draagvlak aan deze taken begint. 

Alvast meer informatie over jouw toekomstige organisatie?
Lees dan meer over onze rijke historie en hoe wij al meer dan 225 jaar werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Of wil je eerst meer informatie over de inhoud van deze rol voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Guido Debeus, districtshoofd West-Nederland Zuid, 06-12878695

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.758
€ 7.094
schaal 13
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuze Budget
Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen
Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding
Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen
Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Duurzaamheid
1 keer per 5 jaar kun je met een werkgeversbijdrage van € 750 je woning verduurzamen of je thuiswerkplek inrichten. Deze vergoeding kun je aanvullen uit je IKB met € 750 extra waardoor je op een totaal van € 1.500 komt. Denk aan het isoleren van je vloeren of dak, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmteboiler. Dit mogen ook tweedehands materialen zijn.

Aanvullende details

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Rene Brands, onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Rene Brands, adviseur Werving en Selectie
06-24894626
Contactpersoon vacature
Guido Debeus, districtshoofd West-Nederland Zuid
06-12878695

De sollicitatieprocedure voor de vacature Clusterleider vastgoed en infrastructuur verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
West-Nederland Zuid (WNZ)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen West-Nederland Zuid (WNZ)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincie Zuid-Holland. Een omvangrijke taak, gezien de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 beweegbare en vaste bruggen, 256 kilometer kanalen en rivieren, 387 kilometer snelweg, 165 kilometer op- en afritten en 4 stormvloedkeringen in deze provincie.Het gebied is dichtbevolkt met intensief gebruikte en complexe wegennetwerken. Kleine verstoringen hebben grote impact. Knelpunten worden in het hoofdwegennet dan ook snel en efficiënt aangepakt. Zo is de A4 Delft-Schiedam aangelegd en worden momenteel de A16 Rotterdam en de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20 aangelegd en de verbreding van de A20 ontwikkeld. Dit gebied staat tevens onder invloed van zowel de zee als de rivieren. Waterveiligheid is dan ook een belangrijk onderwerp: zo heeft Rijkswaterstaat bijvoorbeeld sensoren in de dijken en stormvloedkeringen geplaatst (onder andere in de Maeslantkering) om de kwaliteit van onze waterkeringen te monitoren.

Verder zijn er, in het kader van het Deltaprogramma, diverse nieuwe maatregelen voor de waterveiligheid op korte en lange termijn.De zorg voor onze veiligheid op de weg en over het water vereist een intensieve en goede samenwerking. Provincies, waterschappen, gemeenten en kennisinstituten zijn vaste partners. Ook binnen WNZ zelf staan samenwerking en ontwikkeling centraal.

Informatievoorziening en Prestatiemanagement
Het cluster Informatievoorziening en Prestatiemanagement van de districten Zuid en Noord van West-Nederland Zuid (WNZ) is verantwoordelijk voor het actualiseren en beheren van de informatievoorziening over de assets, het organiseren van prestatiemanagement en is de linking pin tussen de districtteams en de partners binnen de keten om asset management processen en systemen te implementeren.


De adviseurs binnen het cluster zijn bevoegd om collega’s aan te spreken op de kwaliteit en compleetheid van gegevens van de assets door het opleggen van kaders hoe te werken op het gebied van prestatiemanagement en informatievoorziening t.b.v. asset management. Zodat er binnen de WNZ-regio regie is over de keten als het gaat om asset management.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site