Coördinator Werkbezoeken en Communicatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid - Immigratie- en Naturalisatiedienst
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
HBO bachelor
12 maanden
18-04-2024
02-05-2024nog 2 dagen

Functieomschrijving

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Dienstverlenen een vacature voor de functie van Coördinator Werkbezoeken en Communicatie (FGR: Medewerker Behandelen en Ontwikkelen S11). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op één van de IND-locaties aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Dit is in overleg met je leidinggevende.

Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen gewoon Nederlander worden. Dit brengt veelzijdige vraagstukken die vragen om heldere en effectieve communicatie. Hier draag je aan bij door het vormgeven en organiseren van werkbezoeken.

Wat ga je doen?

Is het voor jou gesneden koek om directeuren en DG’s strategisch te adviseren over hun werkbezoeken? Durf jij je niet alleen met de vorm van een werkbezoek, maar ook met de inhoud te bemoeien? Kun je zorgen dat delegaties klein blijven, het programma behapbaar en verzoeken afwijzen als dat nodig is? En kun je dan ook nog eens zorgen dat een werkbezoek vlekkeloos verloopt? Dan ben jij onze nieuwe Coördinator Werkbezoeken!

Het bedenken van een strategisch programma voor werkbezoeken is jou op het lijf geschreven. Wie, wat, waar en waarom zijn de vragen waarmee je start. Je adviseert welke onderdelen van de organisatie onze hoofddirectie of gasten moeten zien en welk programma daarbij hoort. Je zorgt dat de bezoeken goed zijn voorbereid en afgestemd. En je zorgt op de dag zelf dat de werkbezoeken perfect verlopen, bijvoorbeeld door de bezoekers welkom te heten en de lunch te bestellen. Als je aan het einde van de dag de laatste stoel weer terug aanschuift kun je trots terugkijken op een geslaagde dag.

“Als Coördinator Werkbezoeken leer je als geen ander onze organisatie kennen. In no-time weet je iedereen te vinden. Je reist het hele land door. Je ontdekt alle mogelijke IND-expertises, en je ziet met eigen ogen hoe mooi, maar soms ook moeilijk, ons werk is. En als je de organisatie goed kent, dan adviseer jij wat onze bestuurders en onze stakeholders echt móeten zien van de IND.”

Jouw werkdagen zien er zeer gevarieerd uit. De ene dag denk je vanaf je thuiswerkplek na over een informatiepakket voor een aanstaand bezoek, overleg je samen met de afdeling bestuurszaken over toekomstige bezoeken, en bouw je aan je netwerk met een koffiegesprek met een collega. De andere dag zorg je op een locatie in het land dat een werkbezoek van een bestuurder, ketenpartner of andere stakeholder praktisch goed verloopt. Op weer andere dagen neem je deel aan afdelingsoverleggen, plan je het werk samen met je collega of zorg je dat de werkbezoekenlijst up-to-date is.

Je houdt van de afwisseling en onvoorspelbaarheid van het werk. Want in de agenda’s van de mensen waar je voor werkt verandert nogal eens wat, en dat betekent ook dat jouw planning op de schop moet. Je stuurt daarin vrolijk en flexibel bij waar nodig, en verliest daarbij de samenwerking met alle betrokkenen niet uit het oog. Je weet dat je netwerk en de relatie met de collega’s van groot belang is om je werk goed te kunnen uitvoeren.

De huidige Coördinator Werkbezoeken heeft de afgelopen jaren de werkzaamheden alleen uitgevoerd. Met de recente uitbreiding van de hoofddirectie is er meer werk op het werkbezoekenloket afgekomen. Tel daar de ambities van de IND bij op, zoals meer internationaal samenwerken en meer en vaker in gesprek met de buitenwereld, dan snap jij meteen waarom we een nieuwe collega zoeken. Later dit jaar gaan we nogmaals werven om een collega te vinden die de inkomende buitenlandse werkbezoeken wil gaan organiseren.

De voornaamste elementen in jouw rol zijn:

Je komt te werken in een gezellig, multidisciplinair team met redacteuren, woordvoerders, social media specialisten en andere communicatiespecialisten. Je hebt veel vrijheid om je eigen werk en tijd in te delen. Hybride werken is goed mogelijk. Je hebt een mooie plek om de hele IND van binnen en buiten te leren kennen. En als je je werk goed doet, is iedereen blij met je!

Functie eisen

Herken jij jezelf hierin?

Jij bent iemand die ervan houdt om zowel uitvoerend als adviserend te werken. Jouw ervaring met de organisatie van evenementen, bijeenkomsten en werkbezoeken wil je graag toepassen in een complexe, politiek-bestuurlijke omgeving. Je vindt het leuk om te navigeren in een grote, ambtelijke organisatie. Je geniet van netwerken, afstemmen en problemen oplossen.

Je kunt optreden als volwaardig adviseur voor de hoofddirectie, en bent in staat om ‘de lijn’ goed in die advisering mee te nemen. Je adviseert op verschillende organisatieniveaus en dat doe je standvastig, sturend en overtuigend. Afwegingen maak je nooit alleen, maar altijd in samenspraak. Je bent dus een zelfstandig werkende teamspeler.

Je kunt strategisch en analytisch denken. Je verliest in lange trajecten nooit het doel uit het oog. Je werkt georganiseerd en overzichtelijk, je houdt van plannen, je ziet overal kansen en oplossingen, je bent flexibel en hands-on. En je bent in staat om de workload goed te beheren, door soms ook nee te zeggen.

Verder beschik je over:

Competenties

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
12 maanden

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Wanneer je via een uitzend- detacheringsbureau werkzaam bent bij de Rijksoverheid dit graag vermelden in je brief.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Om een nog beter (of aanvullend) beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijke thema’s bij het Rijk en de IND. De overheid wil dat iedereen zich thuis voelt bij het Rijk en dat medewerkers bewuster nadenken over een inclusieve werkomgeving.

Je hebt ook bij jouw indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig, tenzij je al een arbeidsovereenkomst hebt bij de Rijksoverheid.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 13 mei 2024. Houd hier rekening mee in je agenda.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Hilke Heijmans, Adviseur Werving en Selectie
06 - 50 09 42 25
Contactpersoon vacature
Ilona de Ruijter, Operationeel Manager
06 - 53 25 26 14

De sollicitatieprocedure voor de vacature Coördinator Werkbezoeken en Communicatie verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Directie Dienstverlenen (DV)

De directie Dienstverlenen is opgebouwd uit de afdelingen Klantkanalen, Keten, Communicatie, Expertise en Toezicht & Handhaving en wordt ondersteund door specialistische stafleden die er onder meer voor zorgen dat elk project binnen DV geborgd is.

Alle afdelingen binnen Dienstverlenen hebben specifieke expertise, wat hen bindt is ons gemeenschappelijk doel: iedere aanvrager krijgt de behandeling die hij of zij nodig heeft. Of dat nu een aanvrager is bij onze loketten, in het buitenland, bij andere directies of bij ketenpartners: wij leveren professioneel maatwerk dat ertoe doet! Daarvoor levert de directie DV hoogwaardige diensten, kennis, producten en activiteiten aan onze afnemers. Dat doen we conform vooraf vastgestelde eisen voor kwaliteit en tijdigheid.

Intern zijn we toeleverancier aan de beslisdirecties. De directie DV draagt eraan bij dat de beslisdirecties in staat worden gesteld om hun doorlooptijden te halen. Ten behoeve van de beoordeling van aanvragen van aanvragers leveren wij onderzoeken, adviezen, beslisondersteuning, verwerken we de post, voeren we controles en checks uit en werken we samen aan adequate handhaving. Door slimmer te werken en het digitaliseren van diverse processen kunnen we het werkaanbod wat op ons afkomt steeds sneller verwerken. Daarnaast ondersteunen we de IND in het onderhouden van contacten met stakeholders en het steeds communicatiever worden over onze werkzaamheden.

Richting de aanvragers zelf zijn wij het gezicht van de IND bij het afnemen van biometrie, het uitreiken van verblijfsdocumenten, het verstrekken van informatie en het verzorgen van het directe klantcontact op maat aan de balie, de telefoon en digitaal.

Onze medewerkers zijn de belangrijkste schakel bij het realiseren van al onze ambities. De vanzelfsprekende zorg voor hen gaat verder dan training, opleiding en interessant werk. Even belangrijk is het om te werken in een omgeving waarin collega’s respectvol met elkaar omgaan, zichzelf kunnen zijn, zich fysiek en mentaal gezond voelen, fouten mogen maken en hun vakmanschap en kennis optimaal kunnen inbrengen in hun betekenisvolle werk.

Over de werkgever:
De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Een vluchteling die niet veilig is in eigen land. Een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen. En een gezin dat elkaar na jaren weer in de armen kan sluiten. Wat ze met elkaar gemeen hebben? De IND beoordeelt hun verzoeken om in Nederland te mogen wonen of Nederlander te willen worden.

De IND voert het vreemdelingenbeleid in Nederland uit. Dat betekent dat we alle verblijfsaanvragen beoordelen. Het kan daarbij gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land en daarom hier asiel aanvragen. Of om mensen die hier willen werken, studeren, of een gezin vormen met iemand die hier al woont. Maar het kan ook gaan om mensen die hier al zo lang wonen dat zij zich Nederlander voelen en die daarom via een naturalisatieverzoek een Nederlands paspoort aanvragen.

De IND wil een compacte en wendbare uitvoeringsorganisatie zijn met hoogwaardige kennis op het vreemdelingendomein en met oog voor de menselijke maat. De IND moet kunnen inspelen op wisselende eisen en omstandigheden en tegelijkertijd moet de kwaliteit van dienstverlening voorop blijven staan. Dit vraagt om een proactieve organisatie die zich voortdurend ontwikkelt. Daarvoor zijn medewerkers nodig die dit willen en kunnen ondersteunen. Medewerkers die breed inzetbaar zijn en die willen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. De IND investeert graag in deze medewerkers!

De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site