Cost engineer

Rijkswaterstaat
Utrecht
32 - 36
€ 4.278 - € 6.320
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
29-03-2024
01-08-2024

Functieomschrijving

Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is Rijkswaterstaat op zoek naar cost engineers. Een rekenmeester die in deze rol de spil vormt in het succes van toonaangevende projecten en achter de financiële blauwdruk van de Nederlandse infrastructuur staat. Samen maken we de toekomst van de infrastructuur en zorgen we voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Interesse gewekt? Solliciteer direct!

Aan de slag als cost engineer

Als cost engineer bij Rijkswaterstaat speel je een grote rol in de ontwikkeling en uitvoering van projecten op het gebied van droge en natte infrastructuur. Je bent betrokken vanaf de allereerste schetsen en zorgt voor een nauwkeurige kosteninschatting, die van essentieel belang is voor het succes van onze projecten. Je ontwikkelt kostenproducten, zoals ramingen, modellen en business cases, en biedt advies over complexe projectvraagstukken. Daarnaast toets je kostenproducten geleverd door externe partijen en draag je bij aan de kennisontwikkeling binnen ons team.

"Je moet zo’n project dan in je hoofd al uitvoeren zodat jouw raming aansluit op het daadwerkelijke aanbod waarmee de aannemer straks komt. Bovendien heb je hier niet alleen te maken met de cijfers, maar ook met de politiek achter die cijfers." - Sander Kuipers, cost engineer

Dit zorgt ervoor dat jouw werk als cost engineer uitdagend en interessant is, met verschillende taken en mogelijkheden, zoals het:

Hier word jij gelukkig van

Jouw kostenramingen en -adviezen leiden tot de juiste strategische en politieke beslissingen voor ons als opdrachtgever rondom maatschappelijk relevante grond-, weg- en waterbouwprojecten. Denk hierbij aan projecten zoals de aanleg van de Nieuwe Sluis Terneuzen en de renovatie en vervanging van installaties sluizen, stuwen, bruggen en gemalen in de Maas.

Je gaat voor kwaliteit en zoekt steeds naar verbetermogelijkheden. Waar jouw effectieve monitoring leidt tot verbeterpunten zorg je voor doorvoering daarvan.
Je werk elke dag beter doen; dat is waar jij gelukkig van wordt. Je houdt door een goede planning het overzicht en kunt door een goede organisatie prioriteiten stellen. Je vindt het leuk om processen, methodes en systemen te verbeteren.

Met complexe vraagstukken maken we je blij. Door jouw sterke analytische vermogen doorgrond je snel vraagstukken waardoor je processen en procesverbeteringen ziet en zo tot een adequate conclusie komt. Jouw sensitiviteit maakt dat je verschillende belangen van diverse stakeholders kan herkennen en begrijpen. Je bent bij het signaleren van mogelijke gevoeligheden, risico’s en kansen, er van bewust dat het in het belang van de organisatie is om tijdig te handelen en weet hoe dit aan te pakken.

Een stevige gesprekspartner zijn, je standpunt verdedigen door sterke inhoudelijke argumenten maar ook open staan voor andermans argumenten; hier houd je van. Je vindt het leuk om anderen voor je te winnen, draagvlak te creëren en zo samen tot een mooi eindresultaat te komen.

De verschillende achtergronden

In veel projecten hebben we te maken met meerdere verschillende disciplines. Bij Rijkswaterstaat kennen we niet 1 typische cost engineer, maar maken we onderscheid in expertise. Zo kennen we cost engineers met een achtergrond in civiele techniek, werktuigbouwkunde (WTB), elektrotechniek (E) of industriële automatisering (IA).

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!

Bel of app gerust met Gert-Jan Roding, adviseur Werving en Selectie, via 06 14685601. Hij staat je graag te woord! Liever eerst even sparren, live of via teams, met een vakcollega? Neem dan contact op met Femke Offerman-Roodenburg, teamleider kostenpool, via 06-11339783.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.278
€ 6.320
schaal 12
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Wat kan en mag je verwachten als je gaat werken bij 1 van de grootste werkgevers van Nederland? Veelzijdig werk en heel diverse banen en de belofte dat jij meewerkt aan een beter Nederland. Je mag je welkom voelen binnen een unieke mix aan collega's. Natuurlijk kun je óók rekenen op goede arbeidsvoorwaarden:

Aanvullende details

Doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden

Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen tot cost engineer? Ook dan nodigen we je uit om te reageren. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden. WhatsApp of bel met Gert Jan Roding, adviseur Werving en Selectie, via 06-14685601. Rijkswaterstaat investeert graag in talent!

Sollicitatie informatie - Techniek

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Gert-Jan Roding, adviseur Werving en Selectie
06-14685601
Contactpersoon vacature
Gert-Jan Roding, adviseur Werving en Selectie
06-14685601

De sollicitatieprocedure voor de vacature Cost engineer verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Grote Projecten en Onderhoud (GPO)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Kostendeskundigheid - Kostenpool

De afdeling Kostendeskundigheid bij directie Bedrijfsvoering en Projectbeheersing bestaat uit kostenadviseurs, kostenspecialisten en kostenanalisten die samen met de kostendeskundigen van Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) als Grote Projecten en Onderhoud (GPO) de Rijkswaterstaat-kostenpool vormen.

De Rijkswaterstaat brede coördinatie van de inzet van kostendeskundigheid en de kwaliteitsborging is in de Kostenpool opgenomen. Deze pool levert aan projecten kostenramingen en advies op basis van Rijkswaterstaat brede standaarden, die door de Kostenpool worden beheerd en verbeterd.

Kostenbeheersing van projecten is, naast planningszekerheid en het waarborgen van een hoge functionele kwaliteit van onze netwerken, een primair criterium waarop Rijkswaterstaat stuurt en maatschappelijk wordt afgerekend. Inzicht in kosten, het vermogen om kosten betrouwbaar te kunnen voorspellen en een hoog kostenbewustzijn binnen alle lagen van de organisatie zijn dan ook van groot belang.

De Kostenpool draagt hieraan wezenlijk bij door:

De eisen, kaders en werkwijze voor het opstellen van de kostenproducten staan omschreven in de Werkwijzer Kosten 3.0.                                                                                                Deze Werkwijzer Kosten is onderdeel van de Werkwijzer Aanleg en is kader stellend op het gebied van kostenbeheersing voor projecten binnen Rijkswaterstaat.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site