Data analist / kwantitatief onderzoeker zorgmarkten

Autoriteit Consument & Markt
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
Universitair Master
Je begint met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast. De proeftijd bedraagt één maand
27-04-2024
11-05-2024nog 4 dagen

Functieomschrijving

Voor het opsporen van kartels, beoordelen van fusies en ander gedrag dat eerlijke concurrentie beperkt is data essentieel. Dat weet jij als geen ander! Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan betaalbare, toegankelijke en goede zorg in Nederland? Dan is de vacature data analist/ kwantitatief onderzoeker zorgmarkten bij de Autoriteit Consument & Markt echt iets voor jou! Wij vertellen je graag meer.

Wat ga je doen?
Als data analist /kwantitatief onderzoeker werk je aan het voorkomen en oplossen van marktproblemen in de zorg. Je duikt hiervoor in de wereld van fusies, kartels en machtsposities in alle delen van de gezondheidszorg zoals de ziekenhuiszorg, ouderenzorg, diensten van medische laboratoria en farmaceutische industrie.

Jij haalt voor het ACM toezicht waardevolle inzichten uit kwantitatieve zorgdata. Je schoont en bewerkt vaak grote datasets waarop je vervolgens statistische analyses uitvoert. Jouw analyses en resultaten deel je zowel mondeling als schriftelijk, en in begrijpelijke taal, met collega’s vanuit verschillende specialismes.

De data-analyses die jij begrijpelijk en bruikbaar maakt worden ingezet ter beoordeling van een fusiezaak, verrijking van een detectiesignaal of breder sectoronderzoek. Daarnaast draagt jouw expertise bij aan het verbeteren en handhaven van de datakwaliteit binnen de directie Zorg.

De nadruk in jouw werk ligt op kwantitatieve data, maar ook (het combineren met) kwalitatieve data speelt een belangrijke rol. Je verbindt jouw datakennis met schadehypotheses en bredere economische en juridische mededingingsanalyses. Ook heb je een in de loop van de tijd toenemende medeverantwoordelijkheid voor het uitdenken, opzetten en uitvoeren van onderzoeksprojecten op het gebied van de werking van de markt in zorgsectoren.

Je werkt vaak in een multi-disciplinair team. Je collega’s hebben verschillende achtergronden: juristen, economen, econometristen en gedragswetenschappers, met elk een eigen perspectief. Iedereen is heel toegankelijk en bereid om elkaar (op weg) te helpen – we blijven hier van elkaar leren.

Functie eisen

Wie ben jij?
Jij bent een data-gedreven en oplossingsgerichte puzzelaar die een goede vertaalslag kan maken van praktijk naar data en vice versa. Je kunt omgaan met tijdsdruk en schat goed in hoe diep je de gegevens in moet duiken om waardevolle inzichten te bieden. Je houdt van inhoudelijke en open discussies, brengt nieuwe ideeën in en je durft tot een onafhankelijk oordeel te komen

Daarnaast heb je:
• WO master diploma in een kwantitatieve richting, bijvoorbeeld, Econometrie, Health Economics of een bèta-richting;
• Minimaal drie jaar relevante werkervaring met data-analysetechnieken en -tools, zoals Python, R en Stata en met werken met grote datasets en het uitvoeren van statistische analyses; bij voorkeur ook enige kennis van SQL;
• Sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om analyses te vertalen naar begrijpelijke inzichten voor collega’s;
• Affiniteit met toezicht- en/of marktwerkingsvraagstukken;
• Kennis op het gebied van mededingingsvraagstukken en/of kennis van de zorgsector (incl. zorgdata) is een pre;

Voldoe je niet exact aan alle bovengenoemde punten, maar denk jij dat je een geschikte kandidaat bent? Solliciteer dan ook en overtuig ons in jouw motivatiebrief!

Word jij onze nieuwe collega?
Als je interesse hebt in deze functie, solliciteer dan snel! Dat kan via onderstaande button met je cv en motivatiebrief. Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, bellen we jou om dit samen in te plannen. We streven ernaar om de gesprekken zoveel mogelijk live te doen. Zien we het allebei zitten? Dan sluiten we af met een arbeidsvoorwaardengesprek.

De selectiegesprekken kunnen zowel gedurende als na de wervingsperiode plaatsvinden. Dit kan betekenen dat we de vacature eerder sluiten als we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Ons streven is om de gesprekken in de weken van 20 en 27 mei te voeren.

De gesprekken zijn er niet alleen voor ons om jou te leren kennen, maar ook voor jou om ons en onze organisatie te leren kennen. Uiteindelijk is het pas echt een match als de klik er van twee kanten is. Het inwinnen van referenties en het maken van een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Krijn Schep, teammanager bij de directie Zorg op 06 - 3103 5817, of met Peter Makai, senior gezondheidseconoom bij de directie Zorg op 06 - 5018 3925.

De ACM streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking, voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Je begint met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast. De proeftijd bedraagt één maand

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Wat bieden wij jou?
De ACM is een energieke, hedendaagse werkgever die actief is in het maatschappelijke speelveld waar de dynamiek groot is. Je werkt aan inhoudelijk interessante en zeer actuele zaken. Toezichthouders staan in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en het publiek volgen ons werk kritisch. Jouw werk heeft direct impact op mensen en bedrijven.

De volgende arbeidsvoorwaarden horen bij deze functie:
• Salaris conform schaal 11 (min. € 3.662,77 en max. € 5.586,12) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling op basis van kennis en ervaring. Zie salaristabellen CAO Rijk; Per juli 2024 wordt het bedrag gewijzigd naar (min. €4024,11 en max. €6110,94)
• Bovenop het salaris ontvang je 16,37% (per juli 2024 16,5%) Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB kun je laten uitbetalen, er verlof-uren van kopen, of het gebruiken voor fiscaal-vriendelijke doelen zoals een fiets voor woon-werk verkeer, voordelig sporten of een studie;
• Je begint met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op vast. De proeftijd bedraagt één maand vanaf datum indiensttreding;
• Als je al een vaste aanstelling bij de Rijksoverheid hebt, neem je die mee naar de ACM;
• Werktijden zijn, in onderling overleg, flexibel in te delen. Op basis van 36 uur heb je jaarlijks recht op 144 wettelijke vakantie-uren en 64 IKB-uren;
• Mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen en specialiseren (o.a. opleidingen binnen en buiten onze eigen Academie);
• Een prettige werkomgeving met goede faciliteiten en een gezellig bedrijfsrestaurant, op loopafstand van het centraal station;
• Pensioenopbouw is uitstekend geregeld bij het ABP;
• Uiteraard werken wij hybride waarbij je (afhankelijk van je functie) deels op kantoor en deels vanuit huis kunt werken. Een goede thuiswerkplek vinden wij belangrijk. Wij bieden daarom een tegemoetkoming in de thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding conform de CAO Rijk.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon vacature
Ilse Kerstens
+31 611532256
recruitment@acm.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Data analist / kwantitatief onderzoeker zorgmarkten verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Over de Directie Zorg

Binnen de ACM is het toezicht op de zorg bijeengebracht in een apart organisatorisch onderdeel: de Directie Zorg. Het betreft al het toezicht van de ACM op de zorg, zoals het uitvoeren van (kwantitatieve) marktonderzoeken, fusietoezicht en toezicht op samenwerkingen en misbruik van economische machtsposities. Bij de Directie Zorg (DZ) van de ACM draag je, door toezicht op de naleving van de Mededingingswet, bij aan de publieke belangen in de zorg: toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit. DZ onderzoekt onder meer of ondernemingen misbruik maken van marktmacht, of er na een fusie tussen zorginstellingen voldoende te kiezen overblijft en of samenwerkingen in het belang zijn van patiënten en verzekerden. DZ heeft een kleine omvang (ongeveer 34 FTE) en een compact managementteam bestaande uit twee teammanagers en een directeur. De communicatielijnen zijn kort.

Over de werkgever:
Over de ACM

De ACM draagt bij aan een gezonde economie door markten goed te laten werken voor mensen en bedrijven. Nu en in de toekomst. Wij willen marktproblemen oplossen en waar mogelijk voorkomen door het effectief en efficiënt inzetten van ons brede palet aan instrumenten. Dit doen we door toezicht te houden op: de mededinging in het algemeen (kartelvorming, marktmacht, fusies en overnames); een aantal specifieke sectoren waarbinnen onvoldoende ‘natuurlijke’ concurrentie bestaat (energie, vervoer, telecom, post en drinkwater); de rechten en belangen van consumenten.

De ACM kent negen organisatieonderdelen die nauw verbonden zijn. De toezichtsdirecties ‘Consumenten’, ‘Telecom, Vervoer en Post’, ‘Energie’, ‘Mededinging’ en ‘Zorg’, de directies ‘Juridische Zaken’, ‘Bedrijfsvoering’ en ‘Bestuur, Beleid en Communicatie’ en het Economisch Bureau. Bij de ACM werken vanuit Den Haag ruim 750 professionals. We werken samen met verschillende hechte Europese netwerken van collega-autoriteiten.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site