Directiesecretaris en adviseur strategie

Rijkswaterstaat
Leeuwarden
34 - 36
€ 3.662 - € 5.586
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
24-04-2024
15-05-2024nog 11 dagen

Functieomschrijving

Stel je voor dat je een strategische rol kunt spelen bij de inrichting van overleggen en tevens de organisator bent voor mensen om je heen waardoor zij de juiste dingen op het juiste moment kunnen doen. Jij kunt dit doen in deze tweeledige functie van directiesecretaris en adviseur strategie. Kom werken bij Rijkswaterstaat en solliciteer direct!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
De functie bestaat uit twee rollen: directiesecretaris en (senior) adviseur strategie.

Als directiesecretaris heb je een helikopterblik en weet jij precies wat er speelt. Zo bereid jij overleggen voor, ondersteun je directie en management (DMT) optimaal met een strategische agendering en zorg je voor een heldere verslaglegging. Jouw meerwaarde zit in de bredere strategische ondersteuning, coördinatie annotaties van overleggen, het bewaken van terugkoppelingen en uitzetten van acties.

In de rol van adviseur strategie ben je verantwoordelijk voor de relatie met partners in de omgeving. Rijkswaterstaat werkt steeds meer als gebiedspartner samen met de omgeving. We staan voor grote opgaven rondom oa het Waddengebied, Hoofdvaarweg Lemmer- Delfzijl en mobiliteit Regio Groningen-Assen en het onderhoud van onze assets zoals viaducten, bruggen, sluizen), dit vraagt een goede afstemming en samenwerking om zo een beter leefbare omgeving te creëren.

De impact op onze belangen beïnvloeden we graag zoveel mogelijk in de beginfase van projecten. Je bent op de hoogte van relevante verander- en onderhoudsprojecten binnen de noordelijke provincies.Jij adviseert inhoudelijk de verschillende directies en management, zowel binnen als buiten Rijkswaterstaat. Daarbij kun je denken aan het coördineren van beantwoording van Kamervragen en het signaleren van relevante debatten en publicaties of het directieteam adviseren over interventies in de relatiestrategie.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je bent op je best op een plek waar veel informatie samenkomt. Zowel van buiten als binnen de organisatie. Je weet haarfijn wat er speelt en kunt daardoor de directieagenda naar een strategisch niveau brengen. Met je organiserende kwaliteiten en communicatieve vaardigheden zorg je ervoor dat de interne besluitvorming op rolletjes loopt. Je hebt oog voor de relatie met onze bestuurlijke partners en omgevingspartijen. Op die manier draag je bij aan het continu verbeteren van ‘vandaag’ en werk je mee aan het realiseren van onze visie voor de toekomst. Dat maakt dat je blij wordt van deze functie met dubbelrol directiesecretaris en (senior) adviseur strategie bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland (NN).

Kortom, jij hebt er plezier in om precies te weten wat er speelt en wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de belangen van Rijkswaterstaat goed behartigd worden, regionaal en landelijk.

Wat wij aan jou waarderen
Omdat je in een functie komt te werken waar je zowel directiesecretaris als strategisch adviseur bent, vragen wij van jou dat je kunt multitasken, een stevige persoonlijkheid toont en over overtuigingskracht bezit. Jij werkt nauwkeurig en blinkt uit in het plannen en organiseren, waarbij je hoofd- van bijzaken goed weet te scheiden. Je hebt inzicht in bestuurlijke verhoudingen en processen en kan de impact daarvan goed analyseren.

Schakelen tussen verschillende niveaus en het zorgen voor verbinding gaat jou gemakkelijk af. Je komt snel tot de kern van de zaak en je brengt een logische structuur aan in informatie. Je bent een verbinder en weet makkelijk je netwerk op te bouwen en te behouden. Relatie- en stakeholdermanagement is jou niet onbekend. Belangrijk hierbij is dat je jouw adviesstijl aan kunt passen aan de situatie. Je beschikt over uitstekende communicatie-en adviesvaardigheden en bent organisatiesensitief.

Wil je alvast meer weten over jouw toekomstige organisatie? Lees dan verder over de rijke geschiedenis van Rijkswaterstaat en hoe wij al meer dan 225 jaar werken aan een leefbaar, veilig en bereikbaar Nederland

Of wil je eerst meer informatie over de inhoud van deze twee rollen in de vacature voordat je gaat solliciteren? Of ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app met Ike Hendriks, Manager afdeling Communicatie & Strategie 06-54956499.


Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
34
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuze Budget
Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen
Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding
Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen
Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Studie en ontwikkeling
Rijkswaterstaat verandert mee met de omgeving. Nieuwe wetten, regels en technische vernieuwingen vragen om aanpassing. Bijscholing kan nodig zijn om je werk goed te kunnen blijven doen. Wij vragen dit van jou en verwachten ook dat jij zelf initiatief neemt om je talenten verder te ontwikkelen. Maak je wensen bespreekbaar met je leidinggevende en licht toe waarom jij een bepaalde opleiding, training of cursus wilt volgen. Of dat nu op inhoudelijk of persoonlijk gebied is. Wij faciliteren jou hierin: je mag (deels) onder werktijd je opleiding, training, workshop of seminar volgen.

Aanvullende details

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is. Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Rene Brands. onze adviseur Werving en Selectie of kijk op onze website voor meer informatie.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Rene Brands, adviseur Werving en Selectie
06-24894626
Contactpersoon vacature
Ike Hendriks, manager Communicatie en Strategie
06-54956499

De sollicitatieprocedure voor de vacature Directiesecretaris en adviseur strategie verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Noord-Nederland (NN)

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

Communicatie en Strategie
De afdeling Communicatie en Strategie (C&S) is verantwoordelijk voor de bestuurlijke en politieke advisering en ondersteuning van de Hoofdingenieur Directeur (HID), directieleden, afdelingshoofden en projectmanagers. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor de strategische communicatie, zowel intern als extern. We werken daarbij nauw samen met de strategen in ons team van ongeveer tien personen.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site