Hoofd administratie, team Familie- en Jeugdrecht, locatie Breda

Rechtspraak
Breda
32 - 36
€ 3.091 - € 4.921
Bachelor - HBO
Zie vacaturetekst
27-04-2024
20-05-2024nog 13 dagen

Functieomschrijving

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving, zeker in jouw rol als hoofd administratie familie- en jeugdrecht. Beschouw jij het als een uitdaging om je medewerkers te faciliteren bij het verder uitbouwen van hun professionaliteit? Lees dan verder.

Als hoofd administratie ben je onderdeel van het managementteam van Familie- en Jeugdrecht, bestaande uit een coördinerend teamvoorzitter, twee teamvoorzitters, een collega-hoofd administratie en een senior adviseur bedrijfsvoering. In de samenwerking met hen staat samen leren en groeien, vanuit vertrouwen in elkaar, centraal. Jij stuurt de administratie van de clusters Familie- en Jeugdrecht (civielrecht en strafrecht) aan op onze rechtbanklocatie in Breda. Dit betreft ongeveer 40 administratieve collega’s. Hierbij word je ondersteund door drie coördinatoren.

Als hoofd administratie faciliteer jij je medewerkers en versterk je de samenwerking met elkaar. Je stimuleert hen vanuit hun professionaliteit voorstellen te doen en hun bijdrage te leveren. Je draagt bij aan het afstemmen van werkprocessen met die van de andere geledingen, de gerechtsjuristen en rechters, met als doel een kwantitatief en kwalitatief goede doorstroom van zaken. Ook het rooster/planbureau dat onder jouw verantwoordelijkheid valt, vormt hierin een belangrijke schakel. Je bent hierbij voortdurend alert op verbeteropties. Je voelt en draagt vanuit een eigen visie en overtuiging, verantwoordelijkheid voor inzet, resultaat en zeker ook de eigen ontwikkeling. Een goed werkklimaat en adequate faciliteiten zijn hiervoor essentiële voorwaarden.

Je werkt procesgericht, niet alleen vanuit het perspectief van de administratie, maar juist ook vanuit het totale team- en rechtbankbelang. Kwaliteit van juridische dienstverlening staat voorop, daarom houd je ontwikkelingen op het gebied van producten, diensten en middelen goed in de gaten. Veranderingen vanuit de omgeving vertaal je naar producten, diensten en werkprocessen. Daarbij vormt de afstemming tussen de rechtbanklocaties Breda en Middelburg tegelijkertijd een verrijking als een uitdaging.

Je bewaakt de kwalitatieve en kwantitatieve voortgang van de werkzaamheden aan de hand van rapportages m.b.t. in-, door- en uitstroom van zaken en de werkvoorraad.

Vanzelfsprekend lever je actief een bijdrage aan het jaarplan en de uitvoering daarvan.

“Geen dag is hetzelfde en het loopt vaak anders dan gepland.”

Donja Pieters, hoofd administratie locatie Middelburg

Functie eisen

Jij haalt je energie uit het behalen van resultaten door het werken met mensen.

Je stelt concrete doelen, kaders en prioriteiten op basis van de jaarplannen, waarbij je actieve inbreng van medewerkers stimuleert voor het creëren van randvoorwaarden om deze te behalen. Je bent een verbinder, sociaal en toegankelijk. Je bent sensitief ten opzichte van het gehele werkproces. Je bent je bewust van de waarde van goede verbanden tussen alle geledingen. Je bent goed zichtbaar voor je eigen medewerkers en de overige geledingen, en zoekt actief de aansluiting. Je toont lef bij het aandragen van creatieve oplossingen, het nemen van gecalculeerde risico’s en het doorhakken van knopen. Uiteraard weeg je daarbij belangen en gevolgen voor zowel het team, individuen als het werkproces mee. Je schaart je achter het uitgangspunt dat ieders persoonlijkheid en talent moet worden herkend, erkend, gewaardeerd en optimaal benut. Iedereen draagt bij. Je stuurt actief op de ontwikkelingen van het team en van de individuele leden. Van daaruit geef je medewerkers vertrouwen om hun werk te doen en zich professioneel te kunnen tonen. Je houdt ervan initiatief te nemen en samen met collega’s, ook over de grenzen van je team heen, uitdagingen op te pakken. Je signaleert tijdig wanneer steun of medewerking van andere partijen nodig is en weet deze te organiseren. Je gaat voor de beste oplossing voor onze organisatie in de breedste zin, ook als dat voor jouw eigen onderdeel niet de gemakkelijkste weg oplevert. Daarbij combineer je de al beschikbare kennis en ervaring met benchmarking en ‘best practices’. Je weet beslissingen, ook lastige, met overtuiging te brengen.

Stilstaan is niets voor jou; het volgen van managementopleidingen en -trainingen, het deelnemen aan projecten, het bijdragen aan landelijke ontwikkelingen vind je een verrijking van je functie. En humor en relativeringsvermogen zijn zeker welkom.

Daarnaast breng jij het volgende met je mee:

• hbo-werk- en -denkniveau;
• ruime leidinggevende ervaring, bij voorkeur aan ervaren (administratieve) professionals in een administratieve (zakelijk) dienstverlenende omgeving;
• ervaring met het doorvoeren van veranderprocessen;
• aantoonbare stressbestendigheid;
• cijfermatig inzicht;
• strategisch en tactische inzicht en het vermogen dit te vertalen naar het primaire proces;
• affiniteit met het publieke domein en ervaring in een ‘productieomgeving’.

Het is een voordeel als je kennis hebt van de werkprocessen binnen de griffie van het team. Is dat niet het geval? Dan verwachten wij van jou dat je je deze eigen maakt.

Wij zoeken een collega voor 36 uur. Je komt te werken op onze locatie in Breda, vlakbij het NS-station. Wij bieden een tijdelijk contract voor de duur van één jaar in aanloop naar een vaste aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.091
€ 4.921
schaal 10
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Zie vacaturetekst

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Onze zaken staan dagelijks in het brandpunt van de belangstelling. Kortom: interessant en maatschappelijk relevant werk. Daarnaast is de rechtbank Zeeland West-Brabant een boeiend bedrijf, dat voortdurend in beweging is. Zonder uitzondering geldt voor de collega’s binnen het team Familie- en Jeugdrecht dat zij met hart voor de zaak bijdragen aan toegankelijke rechtspraak van hoge kwaliteit.

Als rechtbank investeren wij actief in onze leidinggevenden, onder andere vanuit onze Visie op leiderschap. Graag bieden we ook jou de mogelijkheid je skills op dit gebied te blijven ontwikkelen en je opgedane ervaring actief te delen met je collega’s. 

Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de cao Rijk 01012024:

Aanvullende details

Heb je interesse in deze functie, wees welkom om contact op te nemen met Willem van de Kar. Hij kan je als teamvoorzitter van het team Familie- en Jeugdrecht, locatie Breda, alles vertellen over de functie en het team. Ook kan hij je voorzien van het functieprofiel – een profielschets die door een afvaardiging van de medewerkers van het team Familie- en Jeugdrecht is gemaakt – en de eerdergenoemde Visie op leiderschap. Het telefoonnummer van Willem is 06 - 25 50 39 72.

Direct solliciteren kan ook via onderstaande button. Dit kan tot en met zondag 19 mei a.s.
Gesprekken met de selectiecommissie (SEC) staan gepland voor vrijdag 24 mei a.s.

Kort daarna vindt voor geschikt geachte kandidaten een gesprek met de benoemingsadviescommissie (BAC) plaats, hiervoor is vrijdag 31 mei a.s. gereserveerd.

De BAC brengt advies uit aan de SEC, waarop de SEC besluit met wie de procedure wordt vervolgd. Dat betekent dat een assessment wordt afgelegd en dat een referentiecheck plaatsvindt. Daarna brengt de SEC advies uit, waarna een besluit wordt genomen.

De gesprekken vinden plaats in het gebouw van de rechtbank locatie Breda.

De rechtspraak staat voor onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. Als je daaraan je bijdrage wilt leveren, doen verder alleen je kwaliteiten ertoe.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
s.ahadpour@rechtspraak.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Hoofd administratie, team Familie- en Jeugdrecht, locatie Breda verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Rechtspraak

Over de werkgever:
Rechtbank Zeeland-West-Brabant

De rechtbank Zeeland-West-Brabant verzorgt rechtspraak op maat: toegankelijk, tijdig en deskundig. De rechter houdt zitting in Breda, Middelburg, Bergen op Zoom en Tilburg: zichtbaar, bereikbaar en dicht bij de burger. Onafhankelijk oordelend, integer en met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en context.

Bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant werk je in een professionele organisatie van ruim 650 collega’s. Besef van de betekenis van rechtspraak voor rechtstaat en samenleving staat steeds voorop. Je draagt bij aan efficiënte, eigentijdse rechtspraak. Vanuit gevoel voor kwaliteit, verantwoordelijkheid en bereidheid tot samenwerking.

Digitale rechtspraak

De samenleving verandert voortdurend. De rechtbank bouwt daarom aan een vitale en flexibele organisatie. In 2018 verhuist de rechtbank naar een nieuw, centraal gelegen, gerechtsgebouw nabij station Breda. In het kader van het landelijke programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) gaat de rechtbank over van papieren dossier naar digitale procesomgeving: om rechtspraak voor iedereen toegankelijker, begrijpelijker en klantvriendelijker te maken. In en rondom de rechtbank werken medewerkers, ketenpartners en maatschappelijke organisaties samen om deze ontwikkelingen te realiseren.

De rechtbank is een lerende organisatie en investeert voortdurend in kennis en vaardigheden. In de rechtbank krijg je opleidingsmogelijkheden en ontwikkelkansen terwijl je bijdraagt aan rechtspraak voor deze tijd. De rechtbank streeft naar diversiteit in de samenstelling en is steeds op zoek naar talentvolle, gemotiveerde medewerkers. Om je te leren kennen bieden we stages, afstudeeropdrachten, traineeships, een oriënterend gesprek en bijvoorbeeld een bijbaan als buitengriffier.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site