Leveranciersmanager

Rijkswaterstaat
Utrecht
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
Master/doctoraal
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
24-04-2024
15-05-2024nog 12 dagen

Functieomschrijving

Werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dit doet Rijkswaterstaat niet alleen, maar samen met onder andere de ingenieursbranche. Als leveranciersmanager heb jij als missie om de samenwerking met deze branche verder te professionaliseren, bijvoorbeeld op het gebied van innovaties en duurzaamheid. Vind jij dit interessant? Lees dan nu verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als leveranciersmanager sta je in contact met de markt en in dit geval specifiek de ingenieurs –en adviesbranche voor grond-, weg- en waterbouw (GWW). Je zoekt proactief de verbinding op en bent voortdurend betrokken bij het contact met onze leveranciers. Jouw doel is het opbouwen van een duurzame relatie die bijdraagt aan het succes van de organisatie.Je hebt een overkoepelende rol en dit betekent dat je actuele thema’s van Rijkswaterstaat of de markt vertaalt naar het tactische en het strategische niveau in beide werelden.

Hiervoor werk je samen met interne collega’s van verschillende organisatie onderdelen. Je verbindt, samen met je collega-leveranciersmanagers, continu de markt en Rijkswaterstaat. Relevante thema’sen ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd om projecten en programma’s verder te brengen.

Je weet in grote lijnen welke ontwikkelingen en aandachtspunten er binnen en buiten Rijkswaterstaat spelen op het gebied van bijvoorbeeld de vernieuwingsopgave van Rijkswaterstaat, innovaties en duurzaamheid. Je bent hiervoor het aanspreekpunt bij de ingenieurs –en adviesbureaus. Deze leveranciers voeren voor ons opdrachten uit op het gebied van planuitwerkingen, contractvoorbereiding, veiligheid, projectbeheersing en technisch onderzoek.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je houdt van divers werk, het ene moment voer je levereranciersgesprekken, het andere moment geef je les over samenwerking met de markt aan Rijkswaterstaat collega’s of organiseer je een themasessie samen met marktpartijen. In deze rol kun jij je creativiteit kwijt in thema's als: 'hoe communiceren we over een belangrijk thema als duurzaamheid op ons samenwerkingsplatform?'. Jij krijgt energie van verbinden met verschillende interne collega’s en marktpartijen.

Je doet je werk niet alleen. Samenwerken in het team Beheerorganisatie Raamovereenkomsten en met leveranciersmanagers, en bijdragen aan een goede teamspirit is voor jou dan ook erg belangrijk. Bij ons krijg jij de ruimte om deze samenwerking te optimaliseren. Je wil graag bijdragen aan het grotere geheel: je draagt bij aan ons streven om als 1 RWS naar buiten te treden en een betrouwbare partner in infrastructuur te zijn.

Wat wij aan jou waarderen
Jij bent een echte verbinder; jij voelt verschillende belangen aan van zowel Rijkswaterstaat als de markt, met oprechte interesse luister je naar verschillende partijen. Dit, in combinatie met je open communicatie, waarbij je oog hebt voor politiek bestuurlijke gevoeligheden zorgt er voor dat jij goed kunt netwerken. Vervolgens weet jij aandachtspunten te adresseren en ben jij in staat om de nodige verbeteracties uit te zetten. Jij hebt affiniteit met deze technisch georiënteerde wereld en je bent hierdoor een volwaardige gesprekspartner. Verder herken je eenvoud in complexe vraagstukken en kansen voor voor verbinding waar weerstanden lijken te bestaan.

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer direct!
Of wil je eerst meer informatie over deze baan voordat je gaat solliciteren? Dat kan! Neem contact op met Maarten de Mos, afdelingshoofd innovatie en markt, via 06-27095412. Of met Carmen Vazquez Torres, senior adviseur markt, via 06-51017625. Wij gaan graag met jou in gesprek!

Meer weten over de afdeling?
Lees dan hier het interview met Bram van den Heuvel, hij werkt bij jou op de afdeling als adviseur innovatie en markt.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuze Budget
Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen
Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding
Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen
Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Duurzaamheid
1 keer per 5 jaar kun je met een werkgeversbijdrage van € 750 je woning verduurzamen of je thuiswerkplek inrichten. Deze vergoeding kun je aanvullen uit je IKB met € 750 extra waardoor je op een totaal van € 1.500 komt. Denk aan het isoleren van je vloeren of dak, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmteboiler. Dit mogen ook tweedehands materialen zijn.

Aanvullende details

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek
Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is. Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Esmee Zeekaf, adviseur Werving en Selectie
06-29632496
Contactpersoon vacature
Maarten de Mos, afdelingshoofd Innovatie en Markt
06-27095412

De sollicitatieprocedure voor de vacature Leveranciersmanager verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Grote Projecten en Onderhoud (GPO)

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Grote Projecten en Onderhoud (GPO)? Dit organisatieonderdeel geeft middels beeldbepalende projecten de Nederlandse infrastructuur vorm. Enerzijds is GPO verantwoordelijk voor alle aanleg- en onderhoudsprojecten en anderzijds voor complexe vervangings- en renovatieprojecten. Sommige zelfs met een omvangrijke industriële automatiseringscomponent. Denk bijvoorbeeld aan projecten als de versterking van de Afsluitdijk en de duurzame Zeesluis IJmuiden, de renovatie van de 1ste Heinenoordtunnel en het windpark op de Maasvlakte in Rotterdam. Hierbij hebben duurzaamheid, innovatie, informatie en de balans tussen mens, economie en natuur onze absolute aandacht.

De missie van GPO van 2030 is om Rijkswaterstaat, en al zijn infrastructurele projecten, energieneutraal te laten functioneren. Samen met partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen, streeft GPO naar projecten met maatschappelijke meerwaarde.

In totaal werken ruim 900 mensen binnen GPO, verspreid over vier directies: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Innovatie en Markt
De doelstellingen van de afdeling Innovatie en Markt zijn grofweg opgehangen aan drie thema’s die elkaar onderling versterken. Ten eerste wordt invulling gegeven aan de doelstelling om innovatiegericht inkopen binnen Rijkswaterstaat verder te implementeren. Dit gebeurt o.a. door het ontwikkelen en toepassen van nieuwe inkoopinstrumenten, door innovaties te bevorderen en door te borgen dat projecten een integrale inkoopafweging maken. De afdeling vervult daarbij een aanjagende rol om de innovatieopgave van Rijkswaterstaat te verbinden aan de productieopgave.

Ten tweede wordt door de afdeling Innovatie en Markt invulling gegeven aan de doelstellingen van Rijkswaterstaat op het gebied van Markt- en Leveranciersmanagement, o.a. door het bevorderen van eenduidig, consistent en herkenbaar handelen van Rijkswaterstaat, zowel voor het organisatieonderdeel Grote Projecten en Onderhoud (GPO) als voor Programma’s Projecten en Onderhoud (PPO). Daarbij ondersteunt de afdeling de HID (hoofdingenieur-directeur) van GPO in zijn rol als ‘gezicht naar de markt’.

Ten derde levert de afdeling Innovatie en Markt aan belangrijke bijdrage aan de ambities om in 2030 klimaatneutraal en circulair te werken. Dit gebeurt o.a. door het coördineren van de implementatie van de strategie Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur en de structurele financiering duurzaamheid. Het uitvoeren van buyergroups transitiepaden en de uitvoering van innovatieprojecten transitiepaden.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site