Manager Facilitaire Zaken Paleis van Justitie Den Bosch - 36 uur

Rechtspraak
Den Bosch
€ 5.359 - € 7.834
Bachelor - HBO
Zie vacaturetekst
08-02-2024
02-06-2024

Functieomschrijving

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als manager Facilitaire Zaken Paleis van Justitie (FZP) draag je hieraan actief bij. De rechtbank Oost-Brabant zoekt een ervaren en enthousiaste leidinggevende.

De rechtbank Oost-Brabant zoekt een gedreven nieuwe collega die houdt van aanpakken en samen met de facilitaire collega’s met veel enthousiasme de facilitaire diensten verleent aan 13 ‘inwonende organisaties’.

Over de afdeling en de teams
Facilitaire Zaken van het Paleis van Justitie (FZP) bestaat uit ruim 100 medewerkers. Naast de collega’s van de stafafdeling en het managementteam (MT) werken er collega’s in de teams Archief, Centrale Informatiebalie, Huisvesting & Logistiek en Zittingservice & Beveiliging.
Facilitaire Zaken maakt deel uit van de rechtbank Oost-Brabant en daarmee van de Rechtspraak. De rechtbank is aangewezen als ‘beherend gerecht’ van het Paleis waar 13 organisaties gehuisvest zijn. Met je collega’s van FZP lever je diensten aan die 13 ‘inwonende organisaties’, waaronder de rechtbank, het gerechtshof, het Openbaar Ministerie, Raad van de Kinderbescherming en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Deze constructie is nog niet gebruikelijk in de Rechtspraak, dus het is soms pionieren. Het leuke daarvan is ook dat we als voorloper invloed hebben op hoe het landelijk gaat worden. Gebruikers en bezoekers van het Paleis van Justitie waarderen de afdeling voor zijn klantgerichtheid en gastvrijheid; het team scoort in waarderingsonderzoeken telkens zeer hoge cijfers.

Het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch onderging vorig jaar een ware metamorfose. Alle 1.400 werkplekken zijn gemoderniseerd en in de zomer van 2023 namen nieuwe organisaties hun intrek in het Paleis van Justitie. De ruim 100 collega’s van Facilitaire Zaken zorgen er met elkaar voor dat alle collega’s van deze ‘inwonende’ organisaties op een prettige, veilige en een gezonde plek kunnen werken. Intussen zijn we de renovatie van het zittingszalengebied aan het voorbereiden.

Wat je gaat doen
Als manager FZP geef je leiding aan de afdeling en ben je verantwoordelijk voor de facilitaire dienstverlening in het Paleis van Justitie. Dat doe je samen met 4 operationeel managers die de teams aansturen. Je bent de direct leidinggevende van het stafbureau met adviseurs en administratieve ondersteuning en van de 4 operationeel managers, in totaal 12 personen. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt van het gerechtsbestuur voor de facilitaire dienstverlening binnen het Paleis van Justitie.

Je bouwt de vernieuwde organisatie uit en zorgt voor het verder professionaliseren van de dienstverlening voor alle ‘inwonende organisaties’. Hierin neem je als manager het voortouw. Ook zorg je voor een prettige en veilige werkomgeving voor alle collega’s die samen de afdeling Facilitaire Zaken vormen. Hierbij is het van belang dat de grote kracht van de medewerkers, de enorme betrokkenheid en inzet van iedereen, behouden blijft.

Je weet de afdeling stevig te positioneren als gemeenschappelijk dienstverlener voor alle organisaties. Dit doe je uiteraard in nauwe samenwerking met andere leidinggevenden en met de adviseurs, die ieder hun eigen expertisegebied hebben. Je houdt samen met hen goed zicht op externe facilitaire ontwikkelingen zoals hybride werken en de toepassing van informatietechnologie, account-, demand- en projectmanagement en vertaalt deze ontwikkelingen naar de interne organisatie. Bovendien ben je de voorzitter van het gemeenschappelijk overleg met alle organisaties, stem je jaarlijks de dienstverleningsovereenkomsten af met alle partijen en houd je in de gaten dat deze op een goede manier uitgevoerd worden.

En om je nog een idee te geven: je bent verantwoordelijk voor een budget van 13,5 miljoen euro per jaar, voor 42.000 m2 bruto vloeroppervlak en voor 1.400 werkplekken.

Functie eisen

Wat we van je vragen
Je bent een betrokken leidinggevende en je geniet ervan om collega’s te coachen en samen met hen de vernieuwde organisatie verder uit te bouwen. De afdeling bevindt zich in een uitdagende tijd waarin een goede samenwerking en het creëren van vertrouwen belangrijk is. Dit vanwege diverse veranderingen en personele wisselingen in de teams, het professionaliseren van de werkprocessen en het verder ontwikkelen van kennis en kunde van de medewerkers. Hierin ga jij een belangrijke rol spelen. Als manager van de afdeling FZP is het van belang dat je de werkprocessen begrijpt en op de hoogte bent en blijft van wat er speelt binnen de teams. Je stimuleert de eigen verantwoordelijkheid, de zelfredzaamheid, het eigenaarschap en de ontwikkeling van medewerkers.

Als manager FZP is het daarnaast belangrijk om een netwerker te zijn in hart en nieren. Je hebt immers te maken met veel verschillende partijen. Dat zijn naast alle organisaties in het Paleis van Justitie ook collega’s van andere gerechten, het Landelijk Dienstencentrum Rechtspraak, IVO (ICT-dienstverlener), de Raad voor de rechtspraak en het Rijksvastgoedbedrijf (de eigenaar van het Paleis van Justitie). Door je kennis en kunde, maar vooral ook door je persoonlijkheid, ben je een vanzelfsprekende gesprekspartner in alle facilitaire zaken en weet je door goede samenwerking regie te voeren. Je acteert graag in een stevig krachtenveld. Om deze functie goed te kunnen uitoefenen, zijn ook onderstaande punten belangrijk:

• je kunt goed schakelen tussen de verschillende taken en verantwoordelijkheden binnen je functie; je kunt van een coachgesprek met een van je medewerkers zo aansluiten in een bestuurlijk overleg of in een klantgesprek over een dienstverleningsovereenkomst. Je bent onder alle omstandigheden een prettige en stevige gesprekspartner
• je hebt een gedegen en brede kennis van en ervaring met het facilitaire domein en een visie op de ontwikkelingen daarin
• je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen, uitdragen en implementeren van nieuw beleid, nieuwe ideeën en concepten
• je bent sensitief en zorgt voor aanvaardbare eindproducten voor alle in- en extern belanghebbenden, die vanzelfsprekend niet altijd dezelfde belangen en wensen hebben
• je hebt een hbo-/wo-werk- en -denkniveau en een relevante opleiding zoals bijvoorbeeld Facilitair Management of Bedrijfskunde
• je kunt putten uit ruime ervaring bij organisaties waar verandermanagement, verzakelijking en professionalisering aandachtspunten waren voor jou als facilitair manager

Arbeidsvoorwaarden

€ 5.359
€ 7.834
schaal 14
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Zie vacaturetekst

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden

Werken bij de rechtspraak betekent ook werken bij een van de top 50 Favoriete Werkgevers 2021. Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld volgens de CAO Rijk:

Aanvullende details

Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct via de button.
Binnen 5 werkdagen krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie. Wanneer we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek stemmen we graag samen met jou de datum en tijd af.

Wanneer we de sollicitatieprocedure starten ziet deze er als volgt uit:
• 1e gesprek met collega’s van de afdeling (uit verschillende teams)
• het maken van een assessment
• 2e gesprek met de selectiecommissie
• een mogelijk eindgesprek

Deze vacature sluit wanneer wij onze nieuwe collega gevonden hebben.
Ben je nieuwsgierig, maar wil je eerst meer weten? Stel je vragen aan manager Facilitaire Zaken a.i., Meta van der Veen via 06-27861948 of meta.van.der.veen@rechtspraak.nl of aan Rob Grift, lid van het gerechtsbestuur (06-11489075).
Wil je een keer een van de zittingen van rechtbank Oost-Brabant bijwonen? Je bent van harte welkom. Klik hier voor meer informatie. Of neem alvast een kijkje in het Paleis van Justitie ‘s-Hertogenbosch.
Kom je bij ons werken, dan vragen we je altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
e.voesenek@rechtspraak.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Manager Facilitaire Zaken Paleis van Justitie Den Bosch - 36 uur verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Rechtspraak

Over de werkgever:
Rechtbank Oost-Brabant

Bij de rechtbank Oost-Brabant werken zo’n 700 medewerkers. Onze organisatie bestaat uit teams in de rechtsgebieden toezicht, familie- en jeugdrecht, strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarnaast zijn er bedrijfsvoeringsteams op gebied van Control, Communicatie, Facilitaire Zaken, HRM en Bestuursondersteuning. Of je nu gerechtsjurist, bode, administratief medewerker, rechter of adviseur bent: samen dragen we bij aan een rechtvaardige en tijdige rechtspraak.

We behandelen op jaarbasis zo’n  100.000 zaken. Dat gebeurt in het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch (pal naast het centraal station) en in het gerechtsgebouw in het centrum van Eindhoven.

We zijn een organisatie met trotse medewerkers die verantwoordelijkheid nemen en zich ook verantwoordelijk voelen. Een organisatie waarin we samenwerking en werkplezier heel belangrijk vinden vanuit onze 3 kernwaarden: ‘de rechtzoekende centraal’, ‘aandacht voor elkaar’ en ‘we doen het samen’. Bij ons staan vertrouwen, gelijkwaardigheid en veiligheid hoog in het vaandel, worden talenten benut en is er voor iedereen ruimte om initiatieven te nemen en om te leren van fouten.

We vinden het ook belangrijk bij te dragen aan landelijke ontwikkelingen en te investeren in specialismen. Zo is het Landelijk Kwaliteitsbureau Curatoren, Bewindvoerders en Mentoren (CBM) bij onze rechtbank ondergebracht en hebben we een kenniscentrum erfrecht opgericht. Onze rechtbank is bovendien aangewezen om grote strafzaken te behandelen, onder meer op het gebied van fraudedelicten. Daarnaast hebben we in Eindhoven de eerste wijkrechtbank van het land opgericht.

Stage en afstuderen

We bieden studenten graag de kans om stage te lopen bij onze rechtbank. Kijk op onze website voor beschikbare stageplekken. 

Contactgegevens

Met vragen kun je altijd contact opnemen met de collega’s van het team HRM via rbvacatures@rechtspraak.nl. Sollicitaties via dit e-mailadres nemen we niet in behandeling.

Kijkje nemen bij een zitting?

Wil je eerst eens een kijkje nemen bij een van onze zittingen? Je bent van harte welkom. Klik hier voor meer informatie

Rechtbank Oost-Brabant

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site