Projectsecretaris duurzame energie

Rijkswaterstaat
Utrecht
32 - 36
€ 3.165 - € 4.440
MBO
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
03-05-2024
24-05-2024nog 7 dagen

Functieomschrijving

Wil je je bijdrage leveren aan de energietransitie en een duurzamer Nederland? Vind je het leuk om met veel verschillende mensen samen te werken, maar neem je daarin ook zelf graag het initiatief? Kom dan werken bij Rijkswaterstaat als projectsecretaris bij het programma Opwek Energie op Rijksvastgoed (OER).

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) werken we samen met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan het programma Opwek Energie op Rijksvastgoed (OER). In dit programma verkennen we of locaties op het grondgebied van Rijkswaterstaat geschikt zijn voor opwek van duurzame energie en bereiden we de realisatie van zonne- en windparken voor.

Binnen het programma werk je binnenregionale projectteams en daarin werk je samen met andere onderdelen van het Rijk én met vele lokale overheden aan de locaties voor duurzame energie.Je komt te werken in een professionele en dynamische omgeving waar jouw werk van onmisbare waarde is, omdat je als projectsecretaris ondersteuning biedt aan het projectteam bij de uitvoering van de dagelijkse bezigheden.

Samen met de projectmanager waak je over de planning, houd je zicht op de voortgang van de projecten en de besteding van het budget. Je zorgt ervoor dat de afspraken helder zijn, er een goede verslaglegging is en projectinformatie goed geborgd en je levert ondersteuning bij het inkoopproces.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
In jouw rol werk je samen met collega’s van alle organisaties die zijn betrokken bij het programma OER. Omdat jij van nature een verbinder bent en graag actief de samenwerking opzoekt geeft dit jou veel energie. Samen met de projectmanager zorg je dan ook voor die goede verbinding tussen mensen en organisaties en breng je rust door te structereren en te organiseren. Je neemt graag initiatief en vindt het leuk om te pionieren. In jouw rol gebruik je dit in de verdere ontwikkeling van de projecten en het projectteam.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent iemand die standvastig is en pro-actief is. Je werkt graag met anderen samen en met een open houding ondersteun je collega’s en breng je orde aan door jouw organisatietalent. Je bent bereid om de vraagbaak van het projectteam te zijn. Je durft te doen, schroomt niet om mensen aan te spreken, bent nauwkeurig en komt zelf met voorstellen om slimmer en effectiever te werken. Je bent een echte teamspeler en houdt van overzicht en structuur. Gaan we in jouw ogen de verkeerde kant op? Dan spreek jij je uit!

Wil je alvast meer weten over jouw toekomstige organisatie? Lees dan verder over de rijke geschiedenis van Rijkswaterstaat en hoe wij al meer dan 225 jaar werken aan een leefbaar, veilig en bereikbaar Nederland.

Ben je erg nieuwsgierig naar hoe deze baan er in de praktijk uitziet? Bel of app voor meer info met Michiel Bakker, manager programmabeheersing, via 06-11526260.

Functie eisen

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.165
€ 4.440
schaal 9
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Individueel Keuze Budget
Je krijgt een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris en een aantal IKB-uren. Je kunt je IKB-budget bijvoorbeeld laten uitbetalen op tijdstippen die je zelf wilt, extra IKB-verlofuren kopen, maar ook een fiets voor woon-werkverkeer aanschaffen. Je IKB-uren kun je opnemen, verkopen of opsparen voor een langere periode van verlof.

Vakantiedagen
Per jaar heb je recht op 144 vakantie-uren en 64 IKB-verlofuren, wanneer je 36 uur per week werkt. Werk je meer of minder? Dan worden deze uren naar verhouding berekend.

Reiskostenvergoeding
Je ontvangt een mobiliteitskaart waarmee je voor woon-werk verkeer 2e klas met de trein kunt reizen, een OV fiets kunt huren en gebruik kunt maken van Greenwheels. Ga je met de fiets naar het werk? Dan ontvang je per gefietste kilometer €0,21 aan reiskostenvergoeding. Alle andere reiskostenregelingen zijn terug te vinden in de CAO Rijk.

Verlofregelingen
Voor verschillende situaties kent het Rijk verschillende verlofregelingen, zoals ouderschapsverlof, zorgverlof en adoptie-/pleegzorgverlof. Ontdek alle verlofregelingen bij de Rijksoverheid.

Duurzaamheid
1 keer per 5 jaar kun je met een werkgeversbijdrage van € 750 je woning verduurzamen of je thuiswerkplek inrichten. Deze vergoeding kun je aanvullen uit je IKB met € 750 extra waardoor je op een totaal van € 1.500 komt. Denk aan het isoleren van je vloeren of dak, het aanschaffen van zonnepanelen of een warmteboiler. Dit mogen ook tweedehands materialen zijn.

Belangrijk en leuk om te weten! Met ingang van 1 juli 2024 gelden er nieuwe afspraken voor de CAO Rijk. Dit houdt in dat er een aantal positieve aanpassingen zijn op huidige arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een salarisverhoging van 8,5% èn worden de salarisbedragen vervolgens verhoogd met € 50 (bruto). Daarnaast wordt per 1 juli 2024 het Individueel Keuze Budget (IKB) verhoogd tot 16,50% van het salaris. Tevens wordt met ingang van 1 januari 2025 het gedeeltelijke vloerbedrag gewijzigd in een maandelijks minimaal IKB-budget van € 440 (bruto) bij een volledige arbeidsduur. Meer weten over het onderhandelingsresultaat voor het nieuwe CAO Rijk? Lees hier verder!

Aanvullende details

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek?
Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is. Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De adviseur Werving en Selectie inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Rene Brands, adviseur Werving en Selectie
06-24894626
Contactpersoon vacature
Michiel Bakker, manager programmabeheersing
06-11526260

De sollicitatieprocedure voor de vacature Projectsecretaris duurzame energie verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
NOVA

NOVA is de netwerkorganisatie van Rijkswaterstaat. Wij werken aan uiteenlopende vraagstukken die opgehaald worden uit de organisatie zelf, maar ook vanuit daarbuiten.
NOVA biedt een veilige plek om te leren en uit te proberen. Daarnaast denkt NOVA vooral mee bij vraagstukken die over organisatiegrenzen heen gaan, in de denkfase zitten en nog niet helder zijn uitgewerkt. Deze snel veranderende wereld vraagt van Rijkswaterstaat om meer lerend en adaptief vermogen dan ooit te voren en NOVA helpt daarbij.

De collega’s bij NOVA zijn verkenners, starters, adviseurs en afmakers, die 1 tot 5 jaar binnen NOVA blijven om daarna weer ruimte te bieden aan nieuw talent. Er is volop aandacht voor ontwikkeling en het zoeken naar loopbaankansen voor een vervolgstap. Potentie, netwerk, talent en kwaliteit van een medewerker zijn belangrijker dan positie. Expertises zetten we vooral in op het gebied van veranderkunde en ontzorgen. Voor een aantal programma’s, eenheden en allianties van Rijkswaterstaat is NOVA de onafhankelijke thuisbasis. Dit houdt in dat we ze ontzorgen op het gebied van bedrijfsvoeringstaken. Zo maken we al 5 jaar lang dagelijks het verschil voor Rijkswaterstaat.

Programma OER
In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) werkt Rijkswaterstaat samen met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan het programma Opwekking Energie op Rijksvastgoed (OER). Deze opdracht is gericht op het ondersteunen van de Regionale Energiestrategieën en vloeit voort uit het Klimaatakkoord. Het Rijk draagt bij aan de energietransitie door Rijksareaal beschikbaar te stellen voor de opwekking van duurzame energie. De kennis en ervaring die zijn opgedaan in het pilotprogramma Hernieuwbare Energie vormen de basis voor ons handelen in OER.

In OER werken we samen met gemeentes, provincies, waterschappen en netbeheerders aan de realisatie van de regionale energiestrategieën (RES). In de RES hebben de gemeentes zoekgebieden aangewezen voor energieopwekking. Als dit areaal van RWS betreft dan onderzoeken we de locaties op haalbaarheid met oog voor omgevingskwaliteit, veiligheid en maatschappelijk en bestuurlijk draagvlak.

Het team van het programma OER bestaat uit mensen die vol enthousiasme werken aan de energietransitie in Nederland en waarin leren van elkaar centraal staat. Meer informatie over het programma OER vind je op www.energieoprijksgrond.nl.

Over de werkgever:
Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit 6 landelijke en 7 regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 225 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.

Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site