security medewerker

Ministerie van Defensie
Utrecht
€ 3.583 - € 5.010
HBO bachelor
Betreft een tijdelijke functie met uitzicht op vast
18-04-2024
19-05-2024

Functieomschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word jij onze nieuwe security medewerker?

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.

Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

Als Senior Medewerker Veiligheid (security) ben je het 1e aanspreekpunt op het gebied van security)

Wat ga je doen?
Als Senior Medewerker Veiligheid (security) lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheidsaspecten van Directies & Stafelementen van het Commando Materieel en IT waarbij je nauw samenwerkt met je collega’s binnen het team en met het Cluster Security . Je fungeert als het 1e aanspreekpunt op het gebied van Security en coördineert de Integrale Beveiliging en daarbij behorende taken en werkzaam-heden binnen het team Veiligheid. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het in behandeling nemen van veiligheids-onderzoeken, het aanvragen en verstrekken van autorisaties voor toegang tot het kazerneterrein, het gebouw en specifieke ruimten, de uitgifte van wapenvergunning voor burgermedewerkers etc. Ook wel de front-office taken.

Daarnaast ben je voornamelijk inhoudelijk als Senior medewerker Veiligheid bezig met het ondersteunen en adviseren van de Directies & Stafelementen Commando Materieel en IT als het gaat om uiteenlopende security vraagstukken. Om de taken en werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren heb je veel overleg met diverse (beveiligings)functionarissen, lijnmanagers en eindgebruikers.

De Senior medewerker Veiligheid heeft daarnaast ook de taak/rol van preventiemedewerker (safety). Je ondersteunt en geeft (on)gevraagd advies aan het lijnmanagement op het gebied van Arbo. Dit betekent concreet dat je zorgdraagt voor het opstellen van en RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) en een bijdrage levert aan een adequate bedrijfshulpverlening (BHV) op locatie. Je hebt een toezicht-houdende taak/rol en bent verantwoordelijk dat taken conform wet- en regelgeving en audits op tijd worden uitgevoerd.

Het betreft een functie binnen de Sectie Dienstverlening in een zeer dynamische (werk)omgeving aangezien het Commando Materieel en IT volop aan het groeien is. Het aantal (materieel)projecten is groeiende en daarmee ook de behoefte aan security producten en diensten en benodigde middelen. De werk-zaamheden worden in teamverband uitgevoerd en dat betekent concreet dat je een coördinerende rol gaat vervullen en zorgdraagt voor een goede dagelijkse bezetting van de front-office en nauw samenwerkt met de medewerkers binnen het team Veiligheid en met de overige medewerkers binnen de Sectie Dienstverlening.

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit de Kromhout Kazerne te Utrecht.

Functie eisen

Wat vragen we?
Voor de uitvoering van deze functie beschik je minimaal over een HBO werk- en denkniveau (of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en ervaring) en beschik je over een gerichte HBO-opleiding op het gebied van Security Management dan wel specifieke defensie opleidingen op het gebied van Security Management of veiligheidskundige gerichte opleiding zoals Middelbare of Hoge Veiligheidskunde en/of Arbomanagement. Daarnaast is het hebben van kennis met betrekking tot vigerende wet- en regelgeving op het gebied veiligheid (Security) van belang. Voor deze functie is een screening op B-niveau vereist je dient er rekening mee te houden dat als je niet aan deze eis voldoet er een aanvullende veiligheidsonderzoek wordt uitgevoerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in een sterk en aan verandering onderhevig zijnde omgeving. De veranderingen spelen zich af op het gebied van organisatie, strategie, doelstellingen en technologische ontwikkeling. Je bent flexibel en kan met deze veranderingen omgaan. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift. Je bent een teamplayer.

Op dit moment bestaat deze functie uit security,- en safetytaken. In de reorganisatie van de Directie Bestuur & Bedrijfsvoering kan het zijn dat deze taken van elkaar worden gescheiden. Voor nu ligt de zwaarte van de functie voornamelijk op het gebied van security.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.583
€ 5.010
schaal 9
Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond.
38
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Betreft een tijdelijke functie met uitzicht op vast

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Aanvullende details

COMMIT is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
commit.werken.bij.commit@mindef.nl
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Femke Gijzen
06100000000
fp.Gijzen@mindef.nl
Contactpersoon vacature
Mevrouw S.F.H. Brasser
06-53429634
sfh.brasser@mindef.nl

Informatie over de afdeling:
Commando Materieel en IT/Sectie Dienstverlening

Waar ga je werken?
Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

De Sectie Dienstverlening bestaat uit verschillende teams met elk een eigen specialisme zoals lokaal informatiemanagement, materieelbeheer & logistiek, veiligheid (security), safety, huisvesting, inkoop en overige bedrijfsonder-steunende taken en de uitvoering van het cryptobeheer binnen de Directies & Stafelementen Commando Materieel en IT. De Sectie Dienstverlening bestaat uit 14 medewerkers (inclusief Hoofd Sectie Dienstverlening) en heeft veel contact met de medewerkers Commando Materieel en IT zoals gehuisvest in gebouw K7/K8 Kromhout Kazerne. De klanten komen met uiteenlopende vragen aan de balie om producten en/of diensten van ons af te nemen. Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet je reizen naar andere defensielocaties in het land. Defensie heeft dienstauto’s ter beschikking om naar betreffende locatie te reizen.

Binnen de Sectie Dienstverlening wordt erop een hybride wijze gewerkt dat betekent dat thuiswerken mogelijk is maar gezien de aard van de werkzaamheden dient dit voornamelijk fysiek op locatie te worden verricht.

Visie
Het Commando Materieel & IT (COMMIT) ondersteunt de transitie naar een informatiegestuurde en technologisch hoogwaardige krijgsmacht met het beste materieel en de beste IT. Ons COMMITment is groot om de cruciale rol te versterken als strategisch partner van de Commandant der Strijdkrachten, van de operationele onderdelen en van internationale partners. COMMIT vergroot de impact van de ondersteuning door een integrale en innovatieve aanpak van materieel- en IT-projecten, (wapen)systeemmanagement en ketenlogistiek.

Wij investeren in de kwaliteit van onze mensen en de flexibiliteit en diversiteit van het personeelsbestand. De belangrijkste capaciteiten van COMMIT zijn de kennis en ervaring van ons personeel. Om de krijgsmacht sneller te voorzien van materieel en IT zetten wij naast technologische innovatie in op proces- en sociale innovatie op het gebied van projectvoering, inkoop en afstoting van defensiematerieel en personele en logistieke ondersteuning.

Het uitvoeren van innovatieve projecten vraagt om meer samenwerking met het bedrijfsleven, kennisinstituten en andere overheidsorganisaties en maatschappelijke instanties. Onder de vlag van C-COMMIT als National Armaments Director (NAD) ontwikkelen en versterken wij ook de internationale samenwerking op het gebied van materieel en IT (NAVO, EU, multinationaal en bilateraal).

Missie
COMMIT levert de krijgsmacht het beste materieel en de beste IT.

Commando Materieel en IT/Sectie Dienstverlening

Over de werkgever:
Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 61.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit het Commando Materieel & IT (COMMIT), de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO).

Ministerie van Defensie

Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site