Teamleider Herstel Toeslagen

Belastingdienst
Groningen
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
Bachelor - HBO
-
16-04-2024
31-05-2024

Functieomschrijving

De afdeling Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen Betalen en Innen (UHT B&I) begeleidt de processen en uitvoering rond het betalen en innen van toeslagen en belastingen voor de gedupeerden van de toeslagenregelingen. Opgedane kennis samen delen zodat we ervan leren, dát doe je als Teamleider Herstel Toeslagen. Een belangrijke opgave waarin je bijdraagt aan de verantwoordelijkheid om de uitvoering van de processen nu én in de toekomst beter te doen.

Dit doe je bij de Belastingdienst

UHT B&I is onderdeel van het cluster Inning van de directie Centrale Administratieve Processen (CAP)  van de Belastingdienst en is opgericht naar aanleiding van de uitkomsten van het rapport Donner. Daarin staat onder andere welke regeling de overheid voor getroffen ouders moet maken. De ervaringen die we binnen de herstelorganisatie opdoen, willen we ook graag doorvoeren binnen onze reguliere processen. 
Als teamleider begeleid je jouw medewerkers en draag je bij aan de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen. Dat doe je door richting te geven en in dialoog te blijven en hen te ondersteunen daar waar nodig. Je bent inspirerend en enthousiast en je motiveert jouw teamleden om het beste uit zichzelf te halen. Je stimuleert hen om zich te ontwikkelen, zowel op persoonlijk vlak als vakinhoudelijk. Je neemt het team mee in de strategie en doelstellingen van de organisatie en begeleidt ze bij veranderingen. De teams houden zich bezig met verschillende werkprocessen. Denk aan informatieverzoeken, kwijtschelding en serviceteam werkzaamheden. Jij wordt teamleider van een van de productieteams. Samenwerken met collega-teamleiders is voor jou een vanzelfsprekendheid, hierdoor behaal je resultaten en verbeter je de kwaliteit en efficiëntie van het werkproces. 
De omgeving waarin je komt te werken is voortdurend aan verandering(en) onderhevig. Daar waar processen en werkzaamheden als gevolg van deze veranderingen nooit hetzelfde zijn breng jij overzicht. Jij vindt het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen en je beschikt over de noodzakelijke kennis om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Je voelt je verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen en bewaakt de deadlines. Je bent gedreven en pro-actief en je weet in deze hectische tijden je medewerkers te motiveren. 
 

Een bijzondere baan, omdat...


•    je werkt aan een opdracht met een groot maatschappelijk belang 
•    je werk dynamisch is; we werken hier continu aan goede veranderingen
•    je jouw team coacht en collega’s helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling
•    je samenwerkt met de meest inspirerende collega-teamleiders die veel vakkennis hebben
•    je jouw ervaring na de hersteloperatie meeneemt naar je andere werkzaamheden op de afdeling Inning 
 

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving


“In mijn werk is het belangrijk verstoringen in het inningsproces te herstellen en het vertrouwen van de burger terug te winnen door het toepassen van de menselijke maat.” Johan, teamleider UHT B&I
 

Functie eisen

Wanneer past deze baan bij je?


•    Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in bestuurskunde, bedrijfseconomie of een andere relevante richting
•    Je hebt ervaring met coördinerende werkzaamheden
•    Je hebt ervaring met het aansturen van groepen en/of processen. Het mooiste succes dat je hiermee behaald hebt zien we graag terug in je motivatiebrief
•    Je hebt bij voorkeur kennis van de primaire processen van de Belastingdienst
•    Je teamleden werken hybride. De fysieke locatie van het team is Groningen; je ontmoet je collega-teamleiders regelmatig op locatie in Zwolle.

Jouw competenties

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
-

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

 

Aanvullende details

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee. Geef in je brief aan naar welke locatie je voorkeur uitgaat; Groningen of Zwolle.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
• Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
• Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Mocht dit het geval zijn, dan nodigen we je graag zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek in Zwolle.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. 

Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan. Met je account kan je de status van je sollicitatie inzien.

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Astrid Jacobs, Adviseur Werving & Selectie
06 27 97 26 39
am.jacobs-kouveld@belastingdienst.nl
Contactpersoon vacature
Dennis Glandorf, Afdelingshoofd
06 29 31 08 47
djm.glandorf@belastingdienst.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Teamleider Herstel Toeslagen verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Directie Centrale Administratieve Processen

De directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is het kloppend hart van de Belastingdienst. Iedereen in Nederland heeft met ons te maken. Jaarlijks versturen en verwerken wij meer dan 316 miljoen brieven, e-mails, aanslagen en aangiften. De verantwoordelijkheid voor de ontvangst, verwerking en verzending van alle fiscale gegevens van én aan burgers en bedrijven ligt bij ons. CAP is georganiseerd in vier onderdelen: Gegevens, Heffing, Inning en Centrale Functies. 

Samen zorgen zij ervoor dat iedereen in Nederland een aanslagbiljet krijgt, aangifte kan doen of een toeslag ontvangt. Om al deze gegevens op een verantwoordelijke en juiste manier te kunnen verwerken voert CAP miljoenen handelingen door, grotendeels geautomatiseerd. Onze ambitie? Massaal persoonlijk maken. Door zoveel mogelijk te digitaliseren, optimaliseren en slim gebruik te maken van data kunnen we dit mogelijk maken. Dit vraagt om medewerkers die mee- en vooruitdenken, nieuwsgierig zijn en zichzelf continu willen blijven ontwikkelen. Kijk voor meer info: https://werken.belastingdienst.nl/centrale-administratieve-processen-cap.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site