Teamleider Horizontale taken

NVWA
Utrecht
32 - 36
€ 4.758 - € 7.094
Master/doctoraal
1 jaar
28-12-2023
22-01-2030

Functieomschrijving

Als Teamleider Horizontale Taken ben je een cruciale schakel binnen de afdeling Ontwikkeling & Ondersteuning bij de directie Keuren van de NVWA. Je speelt een leidende rol in het coördineren en faciliteren van diverse processen die het toezicht versterken en die vooral gericht zijn op ICT, data-analyse, programmering, jaarplanning en vergelijkbare taken die bijdragen aan de efficiënte werking van de afdeling en de directie. Daarnaast is innovatie en de innovatie-agenda een belangrijke taak van het team evenals de verbinding met de faculteit Diergeneeskunde. 

 

Wat ga je doen?

De directie Keuren is in transitie. Uit de directie zullen zich twee directies vormen die als werknamen hebben de directie Handelstoezicht en de directie Slachttoezicht. Jij hebt een belangrijke rol bij de implementatie van deze transitie. Voor het team Horizontale Taken betekent het dat de meeste taken van het team in beide directies terug komen en een plek vinden. Als Teamleider Horizontale Taken geef je leiding vanuit de NVWA visie op leidinggeven; richting, rust en aandacht. Daarbij heb je een divers takenpakket, waarbij je in staat bent om aan al deze rollen invulling te geven. In essentie komt dat neer op 6 kerntaken:

Aansturing en Coaching (25%)
Je bent verantwoordelijk voor het leiden en motiveren van een team van 19-20 professionals verdeeld in een aantal clusters, waarbij je een gezonde werkcultuur bevordert en individuele ontwikkeling stimuleert. Hierbij komen jouw leidinggevende vaardigheden op tactisch en operationeel niveau goed van pas.

Ondersteuning bieden (20%)
Efficiënte ondersteuning vanuit het team Horizontale Taken aan de afdelingen, het afdelingshoofd en aan de directeur Keuren staat hoog op je agenda. Dit omvat een breed scala aan taken, van ICT-ontwikkeling en ondersteuning en data-analyse tot bijdragen aan de jaarplanning en programmering en aan de innovatie-kalender van de directie.

Meedenken over innovatie & ontwikkeling (20%)
Je participeert actief in het meedenken over innovatie binnen de directie en ontwikkelingen en verbetermogelijkheden binnen het team en de afdeling. Daarnaast toets je nieuwe plannen op operationele uitvoerbaarheid.

Implementeren en delegeren (15%)
Je speelt een sleutelrol bij het implementeren en delegeren van beleid, verzoeken en opdrachten vanuit het management en de directies. Hierbij zorg je voor een optimale inzet van de beschikbare mensen en middelen en een effectieve uitvoering van taken.

Overzicht en Advies (10%)
Je hebt een brede kijk op zaken en bent in staat adviezen te verbinden aan beheersmatige en operationele onderwerpen. Dit omvat bijvoorbeeld het zorgvuldig monitoren van de formatie en bezetting van de directie en het bieden van financiële prognoses.

Signaleren en Analyseren (10%)
Het opmerken en analyseren van ontwikkelingen en problemen binnen het team en de afdeling behoort tot je taken. Je bent proactief in het aandragen van verbetervoorstellen en weet deze op een constructieve manier te presenteren.

Wil jij de leiding nemen in een dynamische omgeving en een cruciaal team aansturen dat de ruggengraat vormt van de afdeling Ontwikkeling & Ondersteuning bij de directie keuren van de NVWA?
Ben jij de bruggenbouwer die organisatorische doelen verbindt met operationele uitmuntendheid? Dan is de rol van Teamleider Horizontale Taken jouw kans om impact te hebben op de koers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Solliciteer nu en draag bij aan de integriteit en veiligheid van de voedselketen in Nederland!
Bekijk je deze vacature via een jobboard? Ga dan voor meer informatie over de sluitingsdatum en contactpersonen naar: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures?werkgever=50083 of klik op de link van de werkgever.
 

Functie eisen

We zoeken een energieke leider met een passie voor leidinggeven. Jij bent iemand die een team met succes aanstuurt en kennis heeft van bedrijfsvoeringprocessen en toezicht. Je bent een netwerker die makkelijk communiceert op verschillende niveaus.

Voor deze rol is het van essentieel belang dat je een scherp oog hebt voor de omgeving en de vaardigheid bezit om medewerkers te ontwikkelen en te leiden. We zoeken iemand die actief betrokken is bij strategische beleidslijnen en praktisch aan de slag gaat bij het implementeren van beleid. Je hebt een bewezen track record in het effectief ontwikkelen van medewerkers en het leiden van een groep.

Ons team werkt in clusters en is zelfstandig in het uitvoeren van taken. Jij neemt de rol van facilitator, coach en stuurman op je waarbij je voortduren reflecteert op processen en handelen. Met jouw scherpzinnigheid voor organisatie en bestuur zorg je voor een soepele verbinding tussen jouw team, de rest van de afdeling en directie, en draag je direct bij aan de topkwaliteit van het toezichtswerk van de NVWA.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

• Minimaal een afgeronde HBO+/WO opleiding.
• Aantoonbare leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare setting. Ervaring bij de overheid is niet nodig maar wel een pré.
• Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift.
• Affiniteit met ICT, data-analyse en innovatie of bereidheid dit snel eigen te maken.
• Kennis van bedrijfsvoeringsprocessen en ervaring met strategische beleidslijnen.

Competenties

• Organisatiesensitiviteit
• Aansturen groep
• Omgevingsbewustzijn
• Netwerken

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.758
€ 7.094
schaal 13
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
1 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?


Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof, kun je uren verkopen voor geld of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Aldo van Grunsven
0621970825
a.vangrunsven@nvwa.nl
Contactpersoon vacature
Joost van Wijk
0629593769
c.j.m.vanwijk@nvwa.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Teamleider Horizontale taken verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:

De afdeling Ontwikkeling & Ondersteuning bestaat uit een afdelingshoofd die zes teams aanstuurt. Vier teams zijn gericht op de ontwikkeling en ondersteuning van het toezicht voor de domeinen Voedselveiligheid, Dierenwelzijn, Diergezondheid, Import en Export. Het vijfde team is het Interventiebureau Dier. Hier zijn een aantal ondersteunende taken ondergebracht voor de operationele afdelingen van de directie keuren. Het zesde team is het team Horizontale Taken dat zich richt op ICT, data-analyse, programmering, innovatie en enkele andere horizontale taken. 

Binnen het team Horizontale Taken heerst een prettige open sfeer, waarbij medewerkers goed met elkaar overweg kunnen en elkaar willen helpen daar waar het kan. Het team bestaat uit 4 clusters met een eigen taakaccent, gekenmerkt door professionele nuchtere mensen die doorvragen als ze willen sparren en samen naar oplossingen zoeken. 

Over de werkgever:
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

We vinden het in Nederland heel normaal dat de producten die we gebruiken en alles wat wij eten veilig is. Dat dieren goed worden behandeld, ook als ze voor de slacht bestemd zijn. Groente en fruit willen we gedachteloos kunnen consumeren en ook andere producten zijn ‘natuurlijk’ in orde. We willen onbekommerd in de natuur kunnen wandelen en speelgoed voor onze kinderen kopen zonder achterdocht. Als consumenten vertrouwen we daar gewoon op, voor ons is dat vanzelfsprekend.

Maar we vergeten soms dat bedrijven dagelijks hard werken aan die hoge standaard. Dat het voor ondernemers niet altijd makkelijk is om aan alle geldende wet- en regelgeving te voldoen. We vergeten ook dat de overheid daarop toeziet. Veiligheid klinkt zo eenvoudig, maar dat is het niet.

Wat doet de NVWA?
De medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werken dagelijks hard om die standaard te behouden. In gesprek met ondernemers in de horeca, de slachterijen, de plantenteelt en met andere producenten ziet de NVWA toe op de voedsel- en productveiligheid, plantgezondheid en het welzijn van dieren, natuur en milieu. Met (inter)nationale wet- en regelgeving in de hand. We gaan uit van vertrouwen, maar tegen ondernemers die het niet zo nauw nemen, treden we stevig op. In het belang van de samenleving.

Wij kijken scherp waar de grootste risico’s zitten en waar toezicht het hardst nodig is, zodat we consumenten en anderen tijdig kunnen informeren. Ook heeft de NVWA een belangrijke rol bij exportkeuringen en bij de import van producten in Europa.

Waar staat de NVWA voor?
De NVWA is verantwoordelijk voor het toezicht op dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid, productveiligheid, tabaks- en alcoholontmoediging, plantgezondheid en natuur en milieu.

De Rijksoverheid streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever. Dat maakt het werk waardevol en uitdagend.

De NVWA is een Agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site