Teamleider Laboratorium Productveiligheid

NVWA
Zwijndrecht
36
€ 4.758 - € 7.094
Master/doctoraal
1 jaar
30-04-2024
23-05-2024nog 7 dagen

Functieomschrijving

Ben jij de manager die een team van onderzoekers kan leiden om samen te zorgen dat Nederlanders veilig gebruik kunnen maken van consumentenproducten? Ben jij een inspirerende en coachende leider die in staat is oprecht verbinding te maken met je medewerkers en collega’s binnen en buiten je team? En kriebelt het bij jou als het gaat over het verbeteren van de samenwerking en de werkprocessen? 
Dan is de functie teamleider Laboratorium Productveiligheid bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou! 

Functieomschrijving 
Je komt als teamleider te werken binnen de directie Handhaven, divisie Laboratoria, op de afdeling Productveiligheid en binnen het team Fysisch Mechanisch Elektrotechnisch onderzoek (FME). Dit bestaat op dit moment uit ca 20 collega’s en is gevestigd in Zwijndrecht. In het team vind je  enthousiaste medewerkers, die aangeleverde productmonsters op fysische, mechanische en/of elektrotechnische veiligheidseisen onderzoeken onder een geaccrediteerd kwaliteitssysteem (ISO 17025). Tevens speuren zij, al dan niet in samenwerking met andere (inter)nationale toezichthouders, middels verkennend onderzoek naar nieuwe veiligheidsrisico’s. Tot slot verzorgen zij de kalibratie van diverse meetapparatuur voor de NVWA. 

Wat ga je doen?
Leidinggeven is een vak. Inhoudelijk zijn de teamleden experts op hun vakgebied en aan jou de taak om te zorgen voor een gezond en veilig werkklimaat waarin ervaren én nieuwe medewerkers goed kunnen presteren en aan hun ontwikkeling kunnen werken. Als inspirerende en  toegankelijke  teamleider coach je je medewerkers om het beste uit zichzelf te halen en stel je hun ontwikkeling centraal. 
De komende jaren ga je met je team bouwen aan een toekomst waarin het laboratorium Productveiligheid een centrale rol speelt in het versterken van het toezicht op productveiligheid. Als een krachtige teamleider leer je de medewerkers hoe je binnen en buiten het team ruimte maakt voor creativiteit en innovatie
In aanvulling op het doen van geaccrediteerd monsteronderzoek en kalibraties wil het laboratorium haar positie als kenniscentrum uitbouwen en verstevigen. Het laboratorium Productveiligheid wil dat bereiken door nog meer in te spelen op maatschappelijke, technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Op dit moment zit het laboratorium Productveiligheid middenin deze transitie.
Van jou wordt verwacht deze ambitie samen met het team te realiseren en de randvoorwaarden daarvoor te creëren. Hierin trek je ook samen op met de collega’s van het productveiligheidslab in Groningen. Binnen het team en de keten wordt er gewerkt aan het verbeteren van de samenwerking, kennisvergaring en -borging, het aantrekken van nieuwe mensen en het stroomlijnen van werkprocessen. Als teamleider weet je wat er binnen het laboratorium en binnen productveiligheid in de keten speelt, welke afspraken er gelden voor projecten en hoe de terugkoppelingen over de voortgang verlopen. Je treedt op als gesprekspartner in de driehoek expertise, inspectie en laboratorium. 
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het realiseren van het jaarplan van het laboratorium en voor het behoud en de ontwikkeling van het kwaliteitssysteem van het laboratorium. Dit doe je in samenwerking met de medewerkers van het lab. Je opereert binnen een tactisch en operationeel speelveld en zorgt er voor dat de daarvoor benodigde onderzoeksmethodes tijdig worden ontwikkeld en onderhouden. 

 

Functie eisen

Jij bent een ervaren stevige peoplemanager die richting, rust en aandacht geeft aan medewerkers.  Jij hebt een coachende leiderschapsstijl en bent in staat oprecht verbinding te maken met je medewerkers en collega’s binnen en buiten je team. In de aansturing van je team zet je medewerkers gericht in op hun kwaliteiten. Hierbij streef je naar een balans tussen specialistische kennis van verschillende onderwerpen en een brede inzetbaarheid van de medewerkers, zonder de persoonlijke context van je medewerkers en de belangen van de organisatie uit het oog te verliezen.  
Professionalisering van je team is jouw doel. Met je kritische denkvermogen ben je continu bezig met het doorvoeren van veranderingen die gaan leiden tot betere resultaten van het team. Je bent daadkrachtig, geeft duidelijke kaders, normen en structuur, begrenst waar nodig en bent consequent in de opvolging daarvan.  Ook ben je je bewust van je positie binnen en buiten de NVWA. Door draagvlak te creëren voor jouw visie en stellingname, zet je het team stevig op de kaart.

Daarnaast beschik je over:

Competenties

Arbeidsvoorwaarden

€ 4.758
€ 7.094
schaal 13
36
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
1 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?


Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof, kun je uren verkopen voor geld of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Aanvullende details

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Marc Jordens
0611343363
nvwapbmd@nvwa.nl
Contactpersoon vacature
Loes Berendsen
0611510527
l.berendsen@nvwa.nl

De sollicitatieprocedure voor de vacature Teamleider Laboratorium Productveiligheid verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:

Het werk vindt plaats binnen het domein Productveiligheid en de afdeling bestaat uit twee teams, het Chemie Laboratorium in Groningen en het Fysisch-Mechanische en Elektrotechnische laboratorium in Zwijndrecht. Hierbij draait alles om het beschermen van de consument tegen producten die ernstig letsel en/of ernstige gezondheidsschade kunnen veroorzaken. Ook het toezicht op het energieverbruik van toestellen maakt deel uit van dit domein. Dit brede werkterrein wordt gekenmerkt door een grote diversiteit aan producten. Denk hierbij onder andere aan cosmetica, speelgoed, kermisattracties, huishoudchemicaliën, tatoeages, verpakkingsmaterialen, aanstekers, verlichting, elektrotechnische producten en machines.
Het laboratorium is geaccrediteerd voor ISO 17025 door de Raad van Accreditatie.
Het laboratorium voor fysisch-mechanische en elektrotechnische productveiligheid in Zwijndrecht werkt nauw samen met de inspecteurs en de toezichtontwikkelaars. Vernieuwing van het toezicht is één van de speerpunten van het laboratorium.

Samen met het managementteam (MT) van de afdeling Productveiligheid geef je vorm aan het strategische personeelsbeleid van de afdeling, waarin duurzame inzetbaarheid, vakmanschap en kennisborging prominent op de agenda staan. Je draagt zorg voor een gezonde balans in het werkpakket van het team en daarmee de medewerkers. Als teamleider maak je ook deel uit van het management team op afdelings- en  divisieniveau. Je draagt bij aan het verstevigen van de positie van de divisie Laboratoria als geheel. 

Over de werkgever:
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

We vinden het in Nederland heel normaal dat de producten die we gebruiken en alles wat wij eten veilig is. Dat dieren goed worden behandeld, ook als ze voor de slacht bestemd zijn. Groente en fruit willen we gedachteloos kunnen consumeren en ook andere producten zijn ‘natuurlijk’ in orde. We willen onbekommerd in de natuur kunnen wandelen en speelgoed voor onze kinderen kopen zonder achterdocht. Als consumenten vertrouwen we daar gewoon op, voor ons is dat vanzelfsprekend.

Maar we vergeten soms dat bedrijven dagelijks hard werken aan die hoge standaard. Dat het voor ondernemers niet altijd makkelijk is om aan alle geldende wet- en regelgeving te voldoen. We vergeten ook dat de overheid daarop toeziet. Veiligheid klinkt zo eenvoudig, maar dat is het niet.

Wat doet de NVWA?
De medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werken dagelijks hard om die standaard te behouden. In gesprek met ondernemers in de horeca, de slachterijen, de plantenteelt en met andere producenten ziet de NVWA toe op de voedsel- en productveiligheid, plantgezondheid en het welzijn van dieren, natuur en milieu. Met (inter)nationale wet- en regelgeving in de hand. We gaan uit van vertrouwen, maar tegen ondernemers die het niet zo nauw nemen, treden we stevig op. In het belang van de samenleving.

Wij kijken scherp waar de grootste risico’s zitten en waar toezicht het hardst nodig is, zodat we consumenten en anderen tijdig kunnen informeren. Ook heeft de NVWA een belangrijke rol bij exportkeuringen en bij de import van producten in Europa.

Waar staat de NVWA voor?
De NVWA is verantwoordelijk voor het toezicht op dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid, productveiligheid, tabaks- en alcoholontmoediging, plantgezondheid en natuur en milieu.

De Rijksoverheid streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever. Dat maakt het werk waardevol en uitdagend.

De NVWA is een Agentschap van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site