Tweetalig online redacteur

ILT
Den Haag
32 - 36
€ 3.662 - € 5.586
Bachelor - HBO
1 jaar
26-04-2024
17-05-2024nog 12 dagen

Functieomschrijving

Ballonvaart. Vervoer van gevaarlijk stoffen. Vuurwerk. Woningcorporaties. Als Inspectie Leefomgeving en Transport houden wij toezicht op uiteenlopende maatschappelijk relevante onderwerpen. Heldere communicatie over wat we doen en waarom we dat doen, is voor ons van groot belang. Als tweetalig online redacteur maak jij dit inspectiewerk zichtbaar. Hoe? Door complexe teksten om te zetten naar vlot leesbare content in de Nederlandse en Engelse taal en die op een aantrekkelijke manier online te presenteren. Beheers jij beide talen en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder!

Hoe jij bijdraagt in je rol
Op de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) websites ilent.nl en english.ilent.nl buigen wij ons over een verscheidenheid van onderwerpen: van circulaire economie, transport tot drones. Het is van wezenlijk belang dat content zoals inspectierapporten, factsheets en signaalrapportages op correcte wijze worden vertaald, vooral in gevallen waar interpretatie mogelijk is of waar wet- en regelgeving voor de Engelse doelgroep anders is.

Momenteel zetten we ons hard in om de Engelstalige content te professionaliseren en verder te brengen.

Als tweetalige online redacteur beoordeel je kritisch het bestaande aanbod, waarbij je onderzoekt of het de vereiste informatie, toon en boodschap bevat. Dit vereist nauwe samenwerking met inspecteurs en contenteigenaren.

Je bewerkt tekst en afbeeldingen voor ILT-websites en maakt ze helder en aantrekkelijk. Je beoordeelt verzoeken voor online publicatie en zorgt ervoor dat ze voldoen aan digitale toegankelijkheidsnormen. Daarnaast controleer je teksten en afbeeldingen op kwaliteit en werk je samen met experts om deze te verbeteren indien nodig.

Daarnaast vertaal je Nederlandse teksten naar het Engels, hoofdzakelijk voor de website en soms voor de kennisbank. Ook redigeer en lokaliseer je bestaande Engelse teksten. Je dagen zijn gevarieerd: van vertalen van formulieren tot aan het redigeren van persberichten. Alles wat je schrijft voldoet aan ILT-huisstijl en beeldrichtlijnen. Met jouw scherpe blik waarborg je de kwaliteit van onze externe communicatie.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
De juiste toon raken, die aansluit bij het taalniveau van de doelgroep, zowel in het Nederlands als in het Engels. Daar krijg je energie van. Dit doe je het allerliefst in een omgeving waar de onderwerpen waar je je op richt, net zo afwisselend zijn als je werkweken. Het verschil tussen Brits en Amerikaans Engels hoeven we jou niet uit te leggen en het eigen maken van de specifieke terminologie van de diverse werkterreinen van de ILT is iets waar jij enthousiast van wordt. Dankzij jou zijn onze publicaties op beide websites consistent en prettig leesbaar.

Is jouw interesse gewekt? Leuk! We kijken enorm uit naar je sollicitatie. Wil je graag meer weten over de afdeling, het team of de functie? Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Nienke Schuitemaker, huisstijl- en beeldcoördinator, via 06-29690321.

Benieuwd naar de websiteteksten van jouw (toekomstige) collega's? Neem een kijkje op onze website.

Functie eisen

Je herkent je in de volgende eigenschappen

Jij hebt een brede maatschappelijke interesse en kunt moeiteloos schakelen tussen verschillende onderwerpen. Je duikt graag in het huidige aanbod qua teksten, bent gek op puzzelen en weet met de positief kritische houding de interpretatie van onze content te toetsen en verbeteren. Dankzij jouw proactieve instelling bedenk je gemakkelijk diverse online communicatiemiddelen die aansluiten bij onze doelgroepen. Zelfs wanneer er strakke deadlines zijn, blijf jij kalm en behoud je het overzicht. Je bent enthousiast, servicegericht en praktisch ingesteld, en je hebt een sterke teamgeest. Het feit dat je te maken hebt met een politiek-bestuurlijke en complexe omgeving vormt voor jou geen enkel probleem. Bij uitdagende vraagstukken en conflicterende belangen ben je een prettige gesprekspartner en weet je met overtuigende argumenten te komen. Je bent gericht op oplossingen en streeft altijd naar het best mogelijke resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.662
€ 5.586
schaal 11
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
1 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Volop doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen en het behalen van certificeringen. Ook bieden we loopbaancoaching als je daar behoefte aan hebt.

Hybride werken
Hybride werken is het uitgangspunt bij de ILT. Een goede balans voor jou tussen thuiswerken en op een locatie werken vinden wij belangrijk. Waar je werkt is afhankelijk van het soort werk, het teambelang en je eigen voorkeur. Voor thuiswerken kun je gebruikmaken van de thuiswerkvergoeding en voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Interessante extra’s
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) bestaande uit vakantiegeld van 8% en een jaarlijkse eindejaarsuitkering. Dit IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en/of tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je maandinkomen laten uitbetalen wanneer jij dat wenst, het IKB omzetten in verlof of het besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. Tot onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer bedrijfsfitness en volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer.

Aanvullende details

Solliciteren & Contact

Contactpersoon sollicitatie
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Yasmin Vittali, adviseur werving en selectie,
06-57552744
Contactpersoon vacature
Nienke Schuitemaker, huisstijl- en beeldcoördinator
06-29690321

De sollicitatieprocedure voor de vacature Tweetalig online redacteur verloopt online via een externe website
Direct solliciteren!

Informatie over de afdeling:
Communicatie en Dienstverlening Team Redactie en Support

Een betere bekendheid van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), onze mensen en ons werk. Dat is waar de afdeling Communicatie en Dienstverlening voor staat. Dit doen we door toe te lichten wat we doen, waarom we dat doen en hoe we dit doen. We geven inzicht in de resultaten van het werk van de ILT, zodat mensen weten wat ze van ons kunnen verwachten, we beantwoorden vragen en we verwerken meldingen en vergunningaanvragen. Daarmee dragen we bij aan een betere naleving en handhaving van de regels én aan een optimale dienstverlening van de ILT.

Onze afdeling bestaat uit 7 teams. De in- en externe communicatie wordt verzorgd door het team Communicatieadvies en Woordvoering en het team Redactie en Support. Het ILT-loket is dé centrale ingang van de ILT voor ondertoezichtstaanden, handhavingspartners, burgers, bedrijven en instellingen. Het ILT-loket bestaat uit 5 teams: ILT-loket Administratieve Dienstverlening, ILT-loket Eerstelijns Dienstverlening, ILT-loket Tweedelijns Dienstverlening, ILT-loket Ondersteunende Dienstverlening en ILT-loket Tijdelijke Dienstverlening. Onze teams werken continu aan optimale dienstverlening en informatievoorziening.

Team Redactie en Support
De redacteuren verzorgen de berichtgeving via in- en externe kanalen, voeren de tekst- en beeldredactie uit, coördineren social media-initiatieven en bewaken de huisstijl, vormgeving en digitale toegankelijkheid van publicaties. De supportmedewerkers ondersteunen het ILT-loket om zo de dienstverlening van het ILT-loket makkelijker en efficiënter te maken. Denk hierbij aan het up-to-date houden van de kennisbank, het monitoren van social media en het analyseren van vragen en antwoorden. Ook zorgen we voor voldoende bezetting en de juiste systemen om alle vragen die via social media, telefoon en e-mail binnenkomen tijdig te kunnen beantwoorden.

Over de werkgever:
Inspectie Leefomgeving en Transport

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is de toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Met 1.600 medewerkers zet de ILT zich dagelijks in voor een duurzame en veilige leefomgeving, veilig transport en het vertrouwen in publieke instellingen zoals woningcorporaties.

De ILT ziet erop toe dat zeer uiteenlopende doelgroepen een breed scala van wetten en regels naleven. Het aandachtsgebied van de ILT omvat ongeveer 160 onderwerpen waaronder geluidsoverlast in de luchtvaart, vaartijden in de binnenvaart, taxivergunningen, woningcorporaties, vervoer van gevaarlijke stoffen, afval, genetisch gemodificeerde organismen en energielabels van woningen.

We bewegen mee met maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en zetten onze middelen in daar waar de risico’s voor de publieke belangen het grootst zijn. Een goed gebruik van data en andere informatie is sturend voor al onze werkzaamheden: van toezicht en vergunning- en dienstverlening tot opsporing en communicatie.

Samenwerken, leren door doen en constant verbeteren zijn onze sleutelwoorden. Medewerkers, leidinggevenden en teams krijgen de ruimte om talenten optimaal in te zetten, bevlogenheid te tonen en het verschil te maken. Welke eigenschappen wij zoeken in nieuwe medewerkers? De vaardigheid om te kunnen werken met diverse informatiebronnen, out-of-the-box kunnen denken bij toezichtsvraagstukken, de creativiteit hebben om vernieuwende methodes te bedenken en in te zetten, met lef onbekende paden durven bewandelen en overzicht kunnen houden.

Je bent welkom zoals je bent
De Inspectie Leefomgeving en Transport hecht grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jou.


Deel deze vacature

Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site