Beheerder kwaliteit en productie [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Heerlen
32 - 36
€ 2.422 - € 3.990
MBO
-
08-07-2021
16-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Mijn kennis delen met het team, theorie vertalen naar de praktijk, signaleren van knelpunten en op deze manier bijdragen aan een zo goed mogelijke behandeling voor de burger geeft me voldoening en maakt mijn werk zo leuk.” Aldus Jamie, werkzaam als Beheerder Kwaliteit en Productie Cap Toeslagen.

Binnen de Belastingdienst richt de directie Centrale Administratieve Processen (CAP) zich op de soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven. We zijn ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie, de sturing van de massale productieprocessen van verwerking en beheersing, de integrale productieplanning en productiebeheersing.

De werkzaamheden van het cluster Heffing bestaan uit het beheer van de systemen, de uitvalbehandeling, de voorbereiding en ondersteuning van toezicht-werkzaamheden en de uitvoering van massaal toezicht. Hier komen fiscaliteit, processen, systemen en data bij elkaar. Deze interne processen en systemen zijn (belasting)middel-gericht georganiseerd. Heffing zorgt voor het ontvangen en verwerken van aangiften en aanslagen. Dat gebeurt gedeeltelijk volledig automatisch en gedeeltelijk handmatig wanneer extra controle nodig is.

Binnen CAP cluster heffing voert het team Toeslagen twee processen uit: OBT (Ongestructureerde Berichten Toeslagen) en FRS (Feiten Registratie Systeem). Ongestructureerde berichten zijn bezwaren, klantvragen, herzieningsverzoeken en klantreacties van burgers. Deze berichten komen dagelijks per fysieke post binnen. Het team CAP Toeslagen classificeert de ongestructureerde berichten, waarna een deel van deze berichten door het team wordt behandeld en een deel wordt doorgestuurd ter behandeling. De berichten die worden doorgestuurd zijn meestal voor Toeslagen, maar kunnen ook voor Inkomensheffing, Inning of andere onderdelen zijn.

Het team behandelt de niet-complexe ongestructureerde berichten waarbij er geen sprake of in geringe mate sprake is van aanvullende stukken of horen. Wel vindt er vaak telefonisch contact plaats met de burger om gegevens te achterhalen of om mondelinge uitleg te geven over de procedure en/of beslissingen die genomen worden.

Burgers kunnen ook digitaal wijzigingen met betrekking tot Toeslagen doorgeven. Het team behandelt de uitval en uitworp ten behoeve van digitale aanvragen en wijzigingen. Uitval ontstaat wanneer doorgegeven feiten, zoals partnerschap, adres en geboortedata, (potentieel) niet stroken met contra-informatie. Het team Toeslagen behandelt deze uitval en corrigeert de wijzigingen waardoor de gegevens in het systeem ‘juist’ en ‘schoon’ zijn.

In jouw rol als Beheerder kwaliteit en productie ben jij verantwoordelijk voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Jij fungeert als vraagbaak voor de rest van het team, op zowel inhoudelijke als procesmatige vraagstukken. Je lost knelpunten op waar medewerkers bij hun behandeling tegenaan lopen, zodat de burger zo snel mogelijk geholpen is. Jij kunt (fiscale) wet en regelgeving vertalen naar de werkzaamheden die binnen het team plaatsvinden. Jij verwerkt veranderende regelgeving in bestaande werkinstructies.

Als inhoudsdeskundige vertegenwoordig jij het team in contacten met andere onderdelen van de Belastingdienst. Je communiceert die vakinhoudelijke aspecten binnen het team. Jij denkt mee in de regie op werkstromen en werkplanning. En je verzorgt de planning van verlof. Op basis van de bezetting zorg je voor de dagelijkse werkverdeling.

Als Beheerder kwaliteit en productie signaleer en adviseer jij het management proactief over mogelijke knelpunten of verbeter-ideeën. Bovendien geef jij en ontwikkel je trainingen om de kwaliteit van ons team te verbeteren. Waar nodig werk je mee in de werkstromen die het team uitvoert.

Momenteel volgen de ontwikkelingen binnen Toeslagen elkaar razendsnel op. Zo is het belangrijk om onze processen en werkwijzen verder op burgers af te stemmen. Zodat we een praktische invulling geven aan het centraal zetten van de burger. Waarin contact met de burger steeds belangrijker wordt. Kortom, jij bent een duizendpoot met een helicopterview. Iemand die kan inzoomen op individuele klantvragen maar ook kan uitzoomen om de totale werkstromen, werkzaamheden en behoeften binnen het team te overzien.

Heb jij relevante werkervaring en ben jij toe aan een volgende stap? Zullen we zakendoen of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem gerust telefonisch contact op of WhatsApp met Johan Severens, teamleider team CAP toeslagen via 06 - 21 91 89 01!

Functie eisen

Jouw competenties

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.422
€ 3.990
schaal 7
In beginsel kan inschaling in de naast lagere salarisschaal plaatsvinden. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
-

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Aanvullende details

Wij moedigen jou aan om telefonisch contact op te nemen met de vermelde contactpersoon als de vacature opengesteld is. Het geeft jou de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van de functie, en bijvoorbeeld over de sfeer en cultuur op de afdeling. Op deze wijze vorm je een completer beeld van de functie en de organisatie(cultuur). Wij staan jou graag te woord!

Na de sluitingsdatum worden alle sollicitanten in één keer beoordeeld, wat betekent dat de interne sollicitant dus niet beschikt over een voorrangspositie, tenzij er sprake is van gelijke geschiktheid.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Gezien de huidige (COVID-19) maatregelen worden deze gesprekken gevoerd via video-bellen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Jeffry Proost, adviseur Werving & Selectie
06 - 11 79 64 44
Contactpersoon vacature
Johan Severens, teamleider team CAP/Toeslagen
06 - 21 91 89 01

Informatie over de afdeling:
Directie Centrale Administratieve Processen

De Directie Centrale Administratieve Processen (CAP) is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. CAP is ook verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen (regiefunctie voor massale verwerking en beheersing). En om dit goed in te kunnen vullen, is CAP verantwoordelijk voor de integrale productieplanning en productiebeheersing.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site