Fiscalist milieubelastingen [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Arnhem
32 - 36
€ 3.279 - € 6.419
Master/doctoraal
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
11-05-2021
28-05-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Ik werk met 25 collega’s in een team binnen de directie grote ondernemingen in Arnhem en tóch behoort heel Nederland tot mijn werkterrein. In een wereld vol ontwikkelingen en innovatie ben ik op mijn plek. Daarbij werk ik samen met beleidsmakers in Den Haag en maak ik dus echt een verschil!” Rob Bouwhuis, coördinerend fiscalist milieubelastingen bij de Belastingdienst.

Het landelijk milieubelastingenteam richt zich vanuit de vestiging Arnhem op de milieubelastingen. Dit is geen eenvoudige heffing: er zijn veel technische definities, een ingewikkelde tariefstructuur én veel dossiers die nog niet zijn uitgekristalliseerd. Bovendien hebben deze belastingen verwijzingen naar toepasselijke bepalingen in de omzetbelasting, de wet waardering onroerende zaken, de wet op de accijns, de wet milieubeheer en de Europese richtlijn energiebelastingen. De milieubelastingen liggen ook politiek gevoelig: op jaarbasis bedraagt de opbrengst maar liefst ruim € 7 miljard.

Als fiscalist milieubelastingen focus jij specifiek op deze mooie, maar dus complexe belastingen. Je bent gesprekspartner van grote energiebedrijven die internationaal opereren en schakelt bijvoorbeeld met gedreven en ervaren bedrijfsjuristen en fiscalisten. Daarnaast ben je gesprekspartner van de Autoriteit Consument en Markt en de Waarderingskamer en vertegenwoordig je de Belastingdienst in overleggen met Energie Nederland. Ook heb je regelmatig contact met beleidsmakers van het ministerie van Financiën, bijvoorbeeld om (nieuwe) wetgeving op uitvoeringsaspecten te beoordelen.

Je draagt actief bij aan strategische vraagstukken. Ook begeleid je grote boekenonderzoeken, voer je vooroverleggen en behandel je (bezwaar)procedures. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Je werkt nauw samen met onze andere specialisten op het gebied van milieubelastingen. En met onder meer klantcoördinatoren en vennootschaps- of omzetbelastingspecialisten van de landelijke doelgroep energiebedrijven. Omdat jij up-to-date bent als het gaat om de ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving, ben jij een vraagbaak voor je collega’s. Je deelt je kennis en weet de professionaliteit van het team te vergroten.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Rob? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Als gesprekspartner van veel verschillende partijen weet je je gelijkwaardig en representatief op te stellen. Je hebt inlevingsvermogen, toont initiatief en bent flexibel. Maar je staat ook stevig in je schoenen en laat je niet snel uit het veld slaan. Jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, komen ook uitstekend van pas. Door je passie voor je vak ben je altijd up-to-date en volg je relevante ontwikkelingen. Natuurlijk wil je ook jezelf blijven ontwikkelen, vakinhoudelijk én persoonlijk. Op die manier draag je bij aan de Belastingdienst van de toekomst.

Arbeidsvoorwaarden

€ 3.279
€ 6.419
schaal 11
Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Zie ook de informatie bij overige arbeidsvoorwaarden.Ben jij een fiscalist met minder dan 4 jaar relevante werkervaring; dan vindt in beginsel de inschaling in de aanloopschaal plaats, dat is schaal 10 (€ 2.756 - € 4.430,-).Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.Ben jij een fiscalist met 4 of meer jaar relevante werkervaring; dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.279,- - € 6.419,-).De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.Interne verticale kandidaten (medewerkers van de Belastingdienst en van het Ministerie van Financiën) worden bij benoeming direct geplaatst in de genoemde range van salarisschalen. Je wordt daarbij een trede hoger ingeschaald dan je huidige salaris. Het is hierbij mogelijk dat de periodiekdatum wordt aangepast.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Aanvullende details

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Anky Pazie, Adviseur werving & selectie
06-52502657
Contactpersoon vacature
Wilma Hoveijn, Manager milieubelastingen
06-52520750

Informatie over de afdeling:
Directie Grote Ondernemingen

De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site