Het is vrijdagmiddag voor de vakantie. Je hebt net de bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst overgenomen van je collega. Voor een week heb jij nu binding als Officier van Dienst. Het belooft een drukke middag en avondspits te worden. Recreatieverkeer en woon-werkverkeer zijn zich vroeg in de middag al gaan mengen. Gelukkig is hier al rekening mee gehouden tijdens het maken van de inzetbehoefte. Jouw vooruitziende blik is je kracht en je laat je dan ook niet verrassen door een goed te voorspellen verkeersdrukte. Wil jij als een ambassadeur van Operationeel Verkeer aan de slag? Lees dan snel verder!
Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als medewerker operationele advisering (MOA) ben je de schakel tussen de operatie van de afdeling Operationeel Verkeer en de rest van de organisatie. Je wordt gezien als een ambassadeur binnen Operationeel Verkeer. Jij bent actief in de operatie door samenwerking te zoeken met de (senior) weginspecteurs en de chef van dienst in het veld en met de coördinerend wegverkeersleiders in de verkeerscentrales. Bij bijzonderheden zoals een voorspelde storm of demonstratie zorg je dat je, samen met je collega’s in de regio en landelijk, een plan maakt om de operatie goed te laten verlopen. Ook blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen en afspraken in de rest van de organisatie die invloed hebben op de kerntaken van Operationeel Verkeer.
Binnen de functie MOA heb jij ook de rol van Officier van Dienst (OvD), waarin jij als coördinator ook deelneemt aan de operatie. Bij incidenten en/of calamiteiten die volgens de gestelde criteria om opschaling vragen, ga je ter plaatse om als vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat (RWS) op te treden. Samen met je collega weginspecteur los je de situatie op de weg op. Je neemt dan deel aan multidisciplinair overleg tussen alle betrokken hulpdiensten. Met ‘veiligheid en doorstroming’ als uitgangspunt draag jij er samen met je collega’s mede zorg voor dat het verkeer zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de calamiteiten.
Dit is waar jij voldoening uit haalt
Een ambassadeur zijn van jouw functie als MOA, dat zie jij wel zitten. Jij krijgt energie van het onderhouden van contact met verschillende samenwerkingspartners. Het schakelen tussen je verschillende taken (beleid en operationeel) geeft voor jou de perfecte uitdaging. Verder ben jij degene die bij de beantwoording van een inhoudelijk vraagstuk al gelijk nadenkt over oplossingen of verbeteringen.
Een nauwe samenwerking tussen jou als MOA en de teamleider is een vereiste voor een goed werkende afdeling Operationeel Verkeer. Door jouw inbreng in de dagelijkse operatie, je kennis van inhoudelijke ontwikkelingen én je adviesrol met betrekking tot de jouw toegewezen thema’s/portefeuilles ben je in staat de teamleider goed te adviseren, deel te nemen aan verschillende projectgroepen en bij te dragen aan beleidsontwikkeling binnen de organisatie.
Met de teamleider en andere MOA’s vorm je een team om gezamenlijk beleid en veranderingen in het team te bewerkstelligen. Regelmatig contact en overleg zijn daarom nodig om nauwe samenwerkingsverbanden gestalte te geven.
Wat wij aan jou waarderen
Jij bent iemand die makkelijk de verbinding kan leggen met diverse collega’s binnen verschillende afdelingen van RWS en samenwerkingspartners. Daarin begrijp jij de dynamiek rond (regionale) politieke en bestuurlijke besluitvorming en de gevoeligheden. Binnen de communicatie met collega's voel jij goed aan wat er speelt en ben je je bewust van de omgeving waarin je werkzaam bent. Als er richting een bepaald doel wordt gewerkt, ga jij daarvoor en krijg jij jouw collega's daarin mee. Daarin ben je loyaal aan de belangen organisatie én aan je collega’s.
Je neemt de volgende competenties met je mee:
Meer weten?
Wil je meer weten over deze functie? Bel dan Douwe van der Ploeg, via 06-12777418. Of bekijk onze interviews van collega's die werkzaam zijn in het wegverkeer bij Rijkswaterstaat.
Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?
Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wil hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.
Talent als basis, diversiteit als kracht
Rijkswaterstaat is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen wij jou graag uit, als jij je herkent in deze vacature, om te solliciteren.
Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.
Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Verkeer- en Watermanagement (VWM)? Dit organisatieonderdeel zorgt dat iedereen onder gewone én bijzondere omstandigheden vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen. Bijvoorbeeld door regulering van de waterstanden, een efficiënte file-aanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject. De prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werkt VWM nauw samen met regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen ze zichtbaar werk wat ertoe doet en waar medewerkers direct of indirect een bijdrage aan leveren.
In totaal werken ruim 2.000 medewerkers bij VWM: 1.500 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland: dat is werken bij Rijkswaterstaat.