De uitwisseling van persoonsgebonden informatie is cruciaal in het justitiële werkveld. Het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken beheert informatiesystemen voor de opsporings- en inlichtingendiensten. Daarbij staan efficiëntie, veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid centraal. Klinkt dit je interessant in de oren? Dan is dit je kans om als operations-engineer een steentje bij te dragen aan de veiligheid van Nederland.
Als operations-engineer speel je een belangrijke rol bij het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO) in Den Haag. Je gaat deel uitmaken van een van onze DevOps-teams die uit development-engineers, testengineers en operations-engineers bestaan.
Je bedenkt, implementeert en beheert complexe infrastructuren. Daarnaast stimuleer je het optimaliseren van de kwaliteit van de op te leveren producten. Je geeft richtlijnen om applicaties te kunnen exploiteren en realiseert en borgt de invoering, van de initiatie tot en met de productie.
In je functie transporteer je de applicaties vervolgens naar de diverse gebruikersomgevingen. Je ziet toe op de beschikbaarheid en zorgt ervoor dat de applicaties correct functioneren. Dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor het bouwen, testen en uitvoeren van deployment-, batch- en monitorscripts voor de verschillende omgevingen.
Je gaat aan de slag in een dynamische omgeving waarin we de agile- en scrum-methodiek hanteren, in combinatie met continuous delivery engineering-practices voor het ontwerpen, bouwen en testen en in productie nemen van applicaties.
Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk (www.CAORijk.nl).
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Het Informatiepunt Bijzondere Opsporingsonderzoeken (IBO) beheert informatiesystemen voor de opsporings- en inlichtingendiensten. Hierbij gaat het om reisgegevens, bankgegevens en telefonie en internet. Samen leveren we een waardevolle bijdrage een efficiënte, veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.
De Justitiële Informatiedienst zorgt dat cruciale informatie beschikbaar is op het juiste moment voor de juiste persoon. In de strijd voor een veilige en rechtvaardige samenleving helpt de Justitiële Informatiedienst met betrouwbare informatie en slimme oplossingen. Zo bouwen wij aan een krachtige verbinding tussen mens, informatie en technologie.
Naast de systemen die Justid zelf ontwikkelt en beheert, beheert Justid in opdracht van verschillende ketenpartners nog enkele andere systemen. Vaak hebben deze systemen raakvlakken met de kernapplicaties die Justid beheert en dragen ze indirect bij aan het integer en integraal persoonsbeeld. De ontwikkeling en het beheer van ketensystemen, ketenafspraken en andere organisatie-overstijgende activiteiten is het domein waarop Justid zich verder wil bewegen. Primair de strafrechtsketen, maar ook de jeugd- en vreemdelingenketen.
Strikt vertrouwelijke informatie
Vingerafdrukken, informatie over de gezinssituatie, een strafverleden of de geldigheid van een verblijfsvergunning. Detentie-informatie voor slachtoffers en burgemeesters wanneer een dader weer vrijkomt. Enkele voorbeelden van informatie die wij, via onze ICT-voorzieningen, beschikbaar stellen. Informatie die strikt vertrouwelijk is en met veel zorg moet worden behandeld: het gaat immers over mensen. En dat is ons werk; zorgen dat de juiste informatie beschikbaar is over een persoon. Wij maken dit mogelijk door slim gebruik te maken van bestaande technologie en door innovaties en creativiteit te stimuleren.
Wij zijn Justid
Er werken ruim 400 professionals bij Justid. Met onze teams in Almelo, Zutphen, Leeuwarden en Den Haag werken we met marktconforme producten, tools en technieken, vanuit deskundigheid en vakmanschap. Zo is ons voortbrengingsproces agile ingericht, en werken we aan continue verbetering van onze producten en diensten. Dit geven we vorm door een uiteenlopend scala aan functies: product specialisten, juridisch medewerkers, delivery management, relatiemanagement, functioneel- en technisch beheerders, specialisten rondom netwerk- en infrastructuurbeheer, beveiligingsfunctionarissen, informatieanalisten, ontwikkelaars, testers, maar ook ondersteunende taken rondom financiën, inkoop en HRM zijn daarbij van cruciaal belang.