“Het mooie aan mijn werk is dat ik collega’s echt kan helpen met hun uitdagingen tijdens IT-audits. Daardoor zit ik dicht bij het vuur en zie ik kansen in een vroeg stadium. Zo bouw ik mee aan de ontwikkeling van het multidisciplinaire auditvak en daarmee aan een beter functionerende Rijksoverheid!” San Emmen, auditmanager RE ADR
Ons auditproces verbeteren, nadenken over innovaties, advies geven aan het management en collega’s: als senior IT-auditor vaktechniek bij de Auditdienst Rijk in Den Haag ben je een verbinder met de benodigde vaktechnische bagage. Een erg gevarieerde functie volop uitdagingen, interessante vraagstukken én een ideale plek om verder te leren en te groeien.
Hoe helpen we overheidsorganisaties om zo goed mogelijk te anticiperen op cyberdreigingen? Zijn we aangesloten op de nieuwste ontwikkelingen? Kan data-analyse in de plaats treden van het traditionele accountantsonderzoek? Allemaal vragen waar jij je mee gaat bezighouden!.
Je adviseert collega’s bij de aanpak van uitdagingen en vaktechnische dilemma’s, adviseert gevraagd en ongevraagd over verbeteringen en staat in rechtstreeks contact met de leiding van de ADR én de uitvoering op de werkvloer. De kwaliteit en efficiency van het werk staan voorop. Bijvoorbeeld bij de introductie van ons nieuwe auditmanagementsysteem en de implementatie van nieuwe richtlijnen.
In deze dynamische omgeving werk je samen met hooggekwalificeerde collega’s van verschillende disciplines en heb je professioneel contact met de controleteams van de ADR, de beroepsorganisatie NOREA en de Algemene Rekenkamer. Wat de functie extra leuk maakt: er is volop aandacht voor je eigen ontwikkeling, persoonlijk en vakinhoudelijk. Afronding van een studie en mogelijke vervolgstappen worden door ons gefaciliteerd.
Word jij de nieuwe collega van San Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Paul van Eersel, manager Vaktechniek via 06 – 11 74 70 76.
Jouw competenties?
Herken jij jezelf ook hierin?
Je vindt het een uitdaging je collega’s te adviseren over vaktechnische vraagstukken en dilemma’s waar zij tegenaan lopen. Je bent enorm leergierig, wilt de onderste steen boven halen en legt risico’s bloot. Daarnaast kun je flexibel schakelen tussen verschillende rollen en je hecht niet aan een vaste werkplek of omgeving. Je vindt het plezierig en zinvol om relaties op te bouwen en samenwerken gaat je goed af. Bovenal wil je investeren in je toekomst én vind je het een voorrecht om bij te dragen aan het algemeen belang!
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele geaardheid. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
De Auditdienst Rijk (ADR) is de onafhankelijke interne auditdienst van de Rijksoverheid. In opdracht van alle ministeries helpen we de overheid nog beter te functioneren. Niet alleen door het uitvoeren van onderzoeken, het geven van een onafhankelijk oordeel of het presenteren van bevindingen. Maar ook door het delen van best practices en door departementen met elkaar in verbinding te brengen.
De ADR bestaat uit ruim 600 medewerkers met diverse achtergronden, zoals accountancy, bestuurskunde, psychologie en kunstmatige intelligentie. Ongeveer 60% van de auditors is werkzaam in de financial audit. Het overige deel werkt als IT-auditor of operational auditor.
Je komt te werken bij de stafafdeling Bestuursondersteuning en Vaktechniek, waar strategisch advies en gedegen vakkennis binnen de ADR samenkomen. We werken in een multidisciplinair en divers team van circa 10 personen, sommigen met een RE-of RA-opleiding, anderen meer vanuit een operational audit-achtergrond.
Voor meer informatie over de ADR kun je terecht op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijksoverheid/auditbeleid/auditdiensten.
Samen werken aan een financieel gezond Nederland
Het werk van het ministerie van Financiën gaat over meer dan cijfers en geld alleen. Het gaat over mensen zoals jij en ik. Mensen met verwachtingen, zorgen, vragen, dromen en plannen. We rekenen bijvoorbeeld allemaal op financiering voor goede zorg en goed onderwijs. Op duidelijkheid over belastingtarieven en op betrouwbare banken en verzekeraars, in Nederland en daarbuiten. En we rekenen allemaal op duidelijkheid over exportregels en wat we wel en niet mee mogen nemen vanuit de vakantiebestemming.
Het ministerie van Financiën luistert naar wat er speelt in de samenleving van vandaag en heeft aandacht voor hoe Nederlanders hun toekomst zien. Met die kennis en inzichten leggen we samen met andere ministeries en binnen ons internationale netwerk de juiste verbindingen en brengen we Nederland verder. We zorgen ervoor dat Nederland en onze economie klaar zijn voor de steeds sneller veranderende wereld van morgen. Op alle fronten. Dat gaat niet vanzelf. En natuurlijk is daar ook geld voor nodig. Dat geld brengen burgers en bedrijven via belastingen bijeen, en verdeelt de overheid over zaken die we als samenleving belangrijk vinden. Daarvoor moeten er keuzes worden gemaakt en worden ingegrepen als dat nodig is. Om ons land financieel gezond te houden, moet onze economie namelijk in balans blijven en tegelijk ook ruimte krijgen om te groeien.
Samen zorgen we ervoor dat er in Nederland kansen zijn voor welvaart en groei voor iedereen, vandaag, morgen en daarna. Samen werken we aan een financieel gezond Nederland.
Onze kernwaarden: integer, deskundig, duidelijk, durf en samenwerken zijn leidend voor ons gedrag en geven ons een gezamenlijke taal, waarmee we onderling bespreekbaar maken wat we doen en hoe we dat doen.
Lees meer over het ministerie van Financiën: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-financien/organisatie