Medewerker btw e-commerce [GEARCHIVEERD]

Belastingdienst
Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Eindhoven en Heerlen
32 - 36
€ 2.422 - € 3.990
MBO
2 jaar
16-07-2021
21-08-2021Verlopen

Functieomschrijving

“Even online kleding kopen, een app downloaden of een telefoonhoesje online bestellen? Waar zijn deze leveringen belast? Wie draagt de btw af? Hoe houden wij toezicht? Dit soort interessante vraagstukken maken mijn functie divers, uitdagend en zorgen dat ik me kan blijven ontwikkelen.” Jenny Cloots, fiscaal medewerker BTW E-commerce bij de Belastingdienst.

De wereld als takenpakket. Grenzen zijn er niet. Globalisering is een feit en stopt niet. Sterker nog; dit groeit alleen maar. Consumenten doen net zo makkelijk zaken met de bakker om de hoek als via online platforms in Australië, Amerika, China of waar dan ook. Dit is het speelveld waar wij als Kennis- en Expertisecentrum Buitenland onze expertise vertonen en met de nodige creativiteit de fiscale behandeling van buitenlands belastingplichtigen uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan burgers en bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland en enige vorm van belaste activiteiten hebben in Nederland.

Als medewerker btw e-commerce kom je in een wereld die volop in beweging is. Zo geldt er nét een nieuwe EU-btw-richtlijn voor e-commerce. Dat betekent nogal wat voor de Belastingdienst. De bestaande mini-one-stop-shopregeling wordt uitgebreid, en zorgt onder andere dat ondernemers btw bij invoer kunnen aangeven via één loket. Zo kunnen ze eenvoudiger EU-breed btw betalen. De nieuwe richtlijn betekent dat er nog veel te ontdekken is. Samen onderzoeken we de beste toepassing in de praktijk. Vervolgens ga jij hier actief en creatief mee aan de slag. Je beantwoordt vragen en behandelt verzoeken, aangiften en bezwaarschriften. Telefonisch, schriftelijk of in een persoonlijk gesprek. Gegevens check je op juistheid, volledigheid, rechtmatigheid, tijdigheid en bruikbaarheid. Je gaat voor een goede aangiftebehandeling en motiveert jouw bevindingen. Ook denk je mee over procesverbeteringen.

De financiële belangen kunnen zeer groot zijn en jouw beslissing heeft altijd een direct verband met wetgeving en beleid. Dankzij jouw inventiviteit zijn het belang van de schatkist en dat van de belastingplichtige zo veel mogelijk in balans. Die inventiviteit gebruik je ook om nieuwe werkwijzen te ontdekken. Zo kom je tot werkbaar klantcontact met buitenlandse belastingplichtigen, waardoor je heffingsrisico’s kunt analyseren. Jouw doel: zorgen dat de belastingplichtigen zich aan de regels houden. Een uitdagend takenpakket dus. Gelukkig krijg je een goede persoonlijke basisopleiding bij ons, afhankelijk van je kennis en ervaring. Tijdens je inwerktraject werk en leer je onder begeleiding van ervaren collega’s. En ontwikkel je je professionele, fiscale en persoonlijke vaardigheden.

Word jij de nieuwe collega van Jenny? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met op!

Functie eisen

Jouw competenties?

Herken jij jezelf ook hierin?
Nauw samenwerken binnen een breed netwerk is vanzelfsprekend voor jou. Je beschikt over stevige communicatieve en sociale vaardigheden en kunt goed omgaan met weerstand. Verder ben je een gelijkwaardige, representatieve en deskundige gesprekspartner. Kennis en informatie uitwisselen met collega’s doe je graag en je denkt actief mee om tot verbetervoorstellen en nieuwe ideeën te komen. Ook heb je de drive om jezelf op vakinhoudelijk en persoonlijk vlak te blijven ontwikkelen.

Arbeidsvoorwaarden

€ 2.422
€ 3.990
schaal 7
In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
32
36
Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
2 jaar

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden. Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende deze periode is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Als je deze periode hebt afgerond en bij goed functioneren in de praktijk, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je de opleiding niet succesvol afrondt, wordt jouw arbeidsovereenkomst tussentijds beëindigd of niet verlengd. Voor de medewerker van de Belastingdienst geldt dan dat die wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en wordt belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Aanvullende details

Voor deze functie zijn er 6 posities voor de locatie Heerlen en 2 posities voor de locatie Eindhoven beschikbaar. Geef duidelijk in je motivatiebrief aan wat je eerste en eventuele tweede voorkeurslocatie is.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Van 30 augustus tot en met 10 september 2021 vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren & Contact

Deze vacature is verlopen en gearchiveerd, u kunt niet meer reageren.

Contactpersoon sollicitatie
belastingdienst@peoplexs.com
Contactpersoon sollicitatieprocedure
Fatima Azarkani, adviseur Werving & Selectie
06 - 25 36 11 25
Contactpersoon vacature
Marcel Groot Kormelink, manager E-commerce
06 - 18 60 76 31
Jenny Cloots, fiscaal medewerker btw E-commerce
06 - 31 12 44 45

Informatie over de afdeling:
Directie Particulieren

De Directie Particulieren (P) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van ongeveer 11 miljoen burgers, buitenlandse belastingplichtigen, grensarbeiders en werknemers van internationale organisaties en diplomaten. De belangrijkste belastingmiddelen zijn inkomensheffing-niet winst en de schenk- en erfbelasting. De fiscale behandeling omvat toezicht, bezwaar en beroep én de directie behandelt de klachten voor de directies Particulieren, Grote Ondernemingen, Midden- en Kleinbedrijf, Centrale Administratieve Processen en KIantinteractie & -services. De directie Particulieren stuurt bovendien Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) aan.

Over de werkgever:
Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!


Op vacaturedata.nl gebruiken we verschillende soorten cookies. Geef hieronder aan welke soorten cookies u op onze website wilt gebruiken. Maakt u geen keuze? Dan plaatsen we alleen functionele cookies. Nieuwsgierig naar alle cookies? Lees ons Privacy verklaring.

Analyse site